آب مروارید و جراحی: پرسش و پاسخ


سوال: من در هر دو چشمم جراحی آب مروارید انجام داده ام و در حال حاضر در کمتر از یکسال وضعیت بینایی من بدتر شده است. به نظر می رسد بینایی ام مانند وضعیت قبل از جراحی مجددا تار شده است و من در بینایی نزدیکم دچار مشکل هستم.
من خانمی 65 ساله هستم ، در صورت بروز این نوع مشکل چه اقدامی میتوانم انجام دهم. با تشکر از راهنماییتان

پاسخ: ممکن است شما دچار کدر شدن کپسول خلفی شده باشید که این مشکل نیاز به کپسولوتومی لیزر YAG (از بین بردن کپسول) خواهد داشت. همچنین ممکن است تغییری طبیعی در ایجاد عیوب انکساری چشم داشته باشید ، در این صورت ممکن است نیاز به تجویز عینک برای بهبود بینایی داشته باشید. همچنین ممکن است در چشمتان cystoid macular edem (مانند تورم در شبکیه) ایجاد شده باشد.
جراح باید بعد از انجام بررسی ، علت کاهش بینایی را برای شما عنوان نماید.در غیر اینصورت پیشنهاد میگردد جهت مشورت به پزشک دیگری نیز مراجعه نمایید.


سوال: من سالها پیش در هر دو چشمم جراحی آب مروارید انجام دادم و تا بحال نتوانسته ام از لنز مناسب استفاده نمایم زیرا من دچار دوبینی هستم ، به عنوان مثال گاهی اوقات اشیاء را کنار یکدیگر و گاهی به صورت عمودی میبینم. پزشک اعلام نموده است در طول جراحی آب مروارید مشکلی که باعث ایجاد دوبینی گردد مشاهده ننموده است و من بایستی در رابطه با این مشکل به یک متخصص در زمینه عضلات چشم مراجعه نمایم . لطفا من را راهنمایی نمایید.

پاسخ: این مشکل ممکن است به تکنیک های جراحی آب مروارید بستگی داشته باشد. اگر جهت انجام بیحسی در اطراف چشم از تزریق استفاده گردد ، ممکن است برخی از عضلات که در میزان بینایی موثر میباشند ، دچار آسیب شوند. اگر از بیحسی موضعی توسط قطره استفاده شده باشد ، امکان رخ دادن این مسئله وجود نخواهد داشت. بسته به اینکه میزان بینایی شما قبل از جراحی آب مروارید چه وضعیتی داشته است و این نکته که آیا قبل از جراحی دچار دوبینی بودید یا خیر و اینکه مشخص شود جراحی آب مروارید بینایی شما را در هر دو چشم بهبود خواهد داد یا خیر ، همه عوامل مهمی هستند که برای تعیین علت و استفاده از روش درمان باید بررسی گردند ، پیشنهاد میشود جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در چشم پزشکی نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: تقریبا شش هفته قبل جراحی آب مروارید انجام دادم و لنز طبیعی چشمم با یک لنز داخل چشمی مصنوعی جایگزین گردید. میزان بینایی من هفته گذشته کاهش یافته است ، آیا احتمال بهبودی در چشمانم وجود دارد ؟ جراحی قبلی من در چشمم به علت ضربه وارد شده در چشمم انجام گردید و در حال حاضر عضلات چشمم برای نگهداری لنز ضعیفتر از حد نرمال میباشند.

پاسخ: جراحی هایی که بر روی چشمان شما انجام شده و همچنین جراحی هایی که در آینده انجام میشود ، ممکن است باعث آسیب رساندن به زونول ها (بافت های کوچک) گردد. لنزهای داخل چشمی (IOL) در جراحی آب مروارید در کیسه کپسولی قرار می گیرند که وظیفه نگهداری لنز را دارد . این کیسه کپسولی توسط این زونول ها پشتیبانی می شود و اغلب جراح قادر به تشخیص این آسیب ها در چشم نمیباشد. قرار دادن IOL در زمان جراحی ممکن است به چند زونول دیگر نیز آسیب برساند. ممکن است جابجایی یا لغزش IOL بلافاصله یا بعد از گذشت مدت طولانی تری در دوره بعد از جراحی رخ دهد. اگر IOL هنوز در محور دید مرکزی باشد، جراحی مجدد لازم نخواهد بود. اگر جابجایی لنز باعث ایجاد علائم و عوارض گردد ، ممکن است لازم باشد جراحی جدید جهت جایگزینی IOL انجام گردد.


سوال: من به دلیل استفاده از داروهای استروئید در دو سال و نیم قبل از پیوند کبد ، جراحی آب مروارید انجام دادم . پنج روز بعد از جراحی ، مردمک چشمم بسیار کوچک بود و اندازه آن تغییر نمی کرد. بعد از این موضوع مردمک چشمم به وضعیت نرمال باز گشت اما در شرایط مختلف نوری تغییری در باز و بسته شدن آن صورت نمیگرفت .آیا این موضوع طبیعی است؟ آیا مردمک چشمم در شرایط نوری مختلف نباید مانند چشم دیگرم تغییر نماید؟ طی چهار روز آینده بایستی در چشم دیگرم نیز جراحی آب مروارید انجام دهم و این موضوع در مورد چشم دیگرم نیز من را نگران ساخته است. آیا آنچه را که برای شما توصیف نمودم طبیعی میباشد؟ با توجه به موضوعی که در چشمم بوجود آمده است ، راضی به انجام جراحی در چشم دیگرم نمیباشم ، لطفا راهنمایی نمایید ، با تشکر.

پاسخ: آنچه که شما توصیف میکنید امری غیر معمول نیست . بسته به میزان مشکل در زمان جراحی،گاهی اوقات ممکن است عنبیه و مردمک در طول جراحی دچار آسیب گردند . گاهی اوقات به منظور دستیابی به لنز داخلی چشم (IOL) مردمک کمی کشش پیدا مینماید. در صورتی که جراح دلایل عصبی را برای بی نظمی و تغییرات غیرطبیعی مردمک را رد نموده است ، جای نگرانی وجود نخواهد داشت . گاهی اوقات موقعیت IOL می تواند موجب رفتار غیرطبیعی مردمک گردد.


سوال: بعد از جراحی آب مروارید چشم های من به سختی باز و بسته میشود و راجع به این موضوع با پزشک صحبت نموده ام، این مشکل باعث ایجاد درد نمیگردد و فقط احساس سنگینی در چشمانم بوجود آورده است، لطفا راهنمایی نمایید.

پاسخ: من تا بحال در مورد این مشکل چیزی نشنیده ام . به منظور انجام جراحی آب مروارید، جراح جهت باز بودن پلک از ابزار مخصوصی استفاده مینماید. گاهی اوقات ممکن است این ابزار باعث ایجاد کشش کوچکی در اسپکولوم ،گوشه بیرونی پلک گردد. احتمال میدهم مشکلی که شما عنوان میکنید این مسئله باشد، زیرا برخی از بیماران بعد از جراحی از این مشکل شکایت دارند و این موضوع با گذشت زمان رفع خواهد شد.


سوال: در روز گذشته من جراحی دوم آب مروارید را انجام دادم . اولین جراحی آب مرواریدم چند سال پیش در چشم چپم انجام گردید . بعد از انجام جراحی ، بلافاصله بهبود چشمگیری در بینایی ام صورت گرفت. در حال حاضر بعد از جراحی انجام شده در چشم راستم بینایی ام کمی تار به نظر میرسد اما میتوانم به راحتی فواصل را ببینم ، آیا این مشکل بهبود پیدا خواهد نمود؟ این مشکل باعث ناتوانی من در تشخیص حروف چارت بینایی در مطب پزشک گردیده است . جراح چشم برای من نوبت معاینه برای چهار روز بعد از جراحی مشخص نموده و ویزیت بعدی من را در پنج هفته بعد تعیین نموده است.
سوال من این است، آیا می توان انتظار بهبود در بینایی را در آینده داشت؟ و چه انتظاراتی از مراجعاتم جهت معاینه و بررسی چشمانم باید داشته باشم.

پاسخ: بسته به آنچه که در زمان جراحی رخ داده است (هرگونه مشکل ، عوارض و غیره) مشکلات بینایی تا حد مشخص طبیعی میباشد. همچنین به دستورالعمل های بعد از جراحی عمل نموده و در زمان های مشخص شده به پزشک مراجعه نمایید. به طور معمول ، این علائم و عوارض در طول زمان و مراجعات منظم به پزشک بهبود خواهد یافت.




سوال: من تحت درمان برای ورم مفاصل میباشم و روزی یک قطره iritis مصرف می نمایم. چند روز پیش فراموش نمودم از قطره استفاده نمایم و چشمانم دچار سرخی گردید ، آیا نیاز است جراحی آب مروارید انجام دهم؟

پاسخ: به احتمال زیاد شما بایستی جراحی آب مروارید انجام دهید ، زمانی که وجود آب مروارید برای بینایی مضر بوده و با فعالیت های روزمره طبیعی بیمار تداخل ایجاد نماید ، نیاز به انجام جراحی وجود خواهد داشت. آگاه باشید جهت عدم بروز عوارض ناشی از جراحی آب مروارید در افرادی که مبتلا به ورم مفاصل مزمن هستند ، شرایط خاصی وجود دارد . اغلب این بیماران در هفته قبل و بعد از جراحی از استروئیدهای موضعی preloaded استفاده مینمایند .


سوال: مادر من نیاز به جراحی آب مروارید دارد. با این حال پزشک اعلام نموده است، از آنجایی که او بیماری تنگی عروق قلبی دارد ، این روش حتی اگر با دارو نیز کنترل شود ، بدون اجازه متخصص قلب امکان پذیر نمیباشد. جراح معتقد است خطرات جدی طی این جراحی برای او وجود خواهد داشت . این موضوع ما را بسیار نگران نموده است .

پاسخ: خطر حمله قلبی در دندانپزشکی در طول جراحی ریشه دندان نیز وجود خواهد داشت. من همیشه از بیمارانم درخواست می کنم مدارک و شرایط پزشکی خود را قبل از انجام هر روشی که در آن امکان بیهوشی و تزریق آرامبخش وجود دارد را ارائه نمایند و بایستی انجام هر نوع از این روش ها با تاییدیه پزشک متخصص مربوطه انجام گردد. این نوعی احتیاط است و نباید این موضوع شما را نگران نماید. خطر چنین رویدادی طی جراحی آب مروارید وجود خواهد داشت و این روش ها بسیار متفاوت خواهد بود با آنچه که در طی فرایند اصطلاحا سرپایی تحت بی حسی موضعی انجام میشود.


سوال: پدرم چند روز دیگر جراحی آب مروارید خواهد داشت . او اولین جراحی خود را 16 سال پیش انجام داد و دو هفته بعد سکته مغزی thrombotic ( تشکیل لخته مینمایدکه ممکن است به موازات تصلب شرایین ایجاد گردد) برای او اتفاق افتاد و او دچار فلچ عضلات سمت چپ نمود. او در زمان جراحی از Plavix استفاده مینموده است ، آیا برای جراحی در آینده باید مصرف آن را ادامه دهد. آیا او در معرض خطر سکته دیگری قرار دارد ؟ خطر خونریزی مربوط به Plavix چیست؟

پاسخ: اولین سکته مغزی او احتمالا مربوط به اولین جراحی آب مروارید است ، اگر چه دو هفته بعد ایجاد شده است. احتمال خطر جهت سکته پدر شما مربوط به سایر شرایط پزشکی و تشخیص ها خواهد داشت . از داروی Plavix (دارویی با اثر ضد انعقادی خون که از بروز سکته پیشگیری می‌کند) برای کاهش خطر ابتلا به سکته در آینده استفاده میگردد. خطر ابتلا به سکته مغزی بدون پلاویکس احتمالا خیلی بیشتر از خطر خونریزی چشم طی جراحی آب مروارید میباشد.


سوال: مادرم به علت ابتلا به دژنراسیون ماکولار جراحی لیزر انجام داده است . او اکنون مبتلا به آب مروارید میباشد . آیا امکان جراحی آب مروارید او در این شرایط وجود دارد؟

پاسخ: بله و گاهی اوقات تشخیص و درمان دژنراتیو ماکولا برای جراح در زمانی که آب مروارید کاملا کدر شده باشد ، ساده تر خواهد بود.


سوال: من مبتلا به گلوکوم و آب مروارید هستم آیا امکان درمان با نتایج خوب وجود دارد؟

پاسخ: ترکیبی از این شرایط باعث موفقیت جراحی آب مروارید نمی گردد. جراحی آب مروارید ، گلوکوم شما را کاهش نخواهد داد وامکان دارد گلوکوم شما هنوز هم پیشرفت نماید یا این که تغییری در آن ایجاد نگردد. نتایج جراحی معمولا به جراح و اتفاقاتی که در زمان جراحی رخ میدهد بستگی خواهد داشت .


سوال: من 67 ساله هستم و دچار اضافه وزن و دیابت میباشم. سطح گلوکوز و فشار خون بالای من توسط دارو کنترل می شود. متخصص اپتومتری اعلام نموده است که من در هر دو چشم مبتلا به آب مروارید هستم. او می گوید عینک های قوی تر به من کمکی نمی نماید تا چهره افراد را بهتر تشخیص هم و یا علامت های موجود در جاده را به راحتی ببینم . اگر من تصمیم به جراحی آب مروارید بگیرم ، آیا قادر خواهم بود تا بعد از جراحی به خانه برگردم؟ آیا جراحی در بیمارستان انجام می گردد؟ با توجه به وضعیت بیماری من ، آیا تفاوتی در شرایط جراحی وجود خواهد داشت؟ در نهایت تصور جراحی در چشمهایم باعث نگرانی و استرس من میشود. آیا این احساس طبیعی است؟

پاسخ: جراحی آب مروارید یکی از موفق ترین انواع جراحی ها میباشد. با فرض اینکه شما هیچ مشکلی درچشمانتان (مانند رتینوپاتی دیابتی، دژنراسیون ماکولا و غیره) نداشته باشید، از بین رفتن حدت بینایی به صورت مستقیم با آب مروارید در ارتباط است و با جراحی به حالت قبل باز خواهد گشت.
جراحی آب مروارید اصطلاحا به صورت سرپایی در یک مرکز جراحی و نه در بیمارستان انجام میگیرد ، جراحی در مطب یا بخش سرپایی بیمارستان انجام می شود. بعد از جراحی قاعدتا باید بتوانید به خانه برگردید، اگرچه شما مجاز به رانندگی نمیباشید و باید فرد دیگری شما را به منزل برساند . با توجه به جراح و تکنیک او ، شما می توانید مرکز جراحی را با یک پچ و یک سپر پلاستیکی بر روی چشم یا احتمالا فقط با یک سپر پلاستیکی ترک نمایید . شرایط پزشکی که شما توصیف می کنید، اگر پایدار باشد، نباید مانع از جراحی آب مروارید گردد. اضطراب شما در رابطه با جراحی چشم بسیار طبیعی است.به همین علت به طور معمول از داروهای آرامبخش برای راحتی بیمار استفاده خواهد شد .


سوال: من 77 ساله هستم وپزشک برای من نوبت جراحی در سه ماه آینده تعیین نموده است . نظر شما در مورد اختلال شناختی بعد از جراحی آب مروارید چیست؟ من دو ماه پیش حادثه ای برایم پیش آمد که بینایی من را تحت تاثیر قرار داد و چیزی مانند یک فلش سفید رنگ در چشمانم مشاهده نمودم ، نمی دانم این وضعیت چه مدت طول کشید. من تست MMSE(آزمون وضعیت ذهنی) ، ام آر آی و اکو نیز انجام داده ام اما پاسخ تمامی آنها منفی بوده است . من از این وضعیت نگران هستم زیرا این وضعیت زمان زیادی به طول می انجامد.
در حال حاضرمن به شدت نیاز به جراحی آب مروارید دارم ، لذا نیاز به راهنمایی شما در مورد نحوه آماده شدن برای شرایط غیر معمول خودم وجود دارد.لازم به ذکر است معاینات قبل از جراحی ، دو ماه قبل انجام شده است. تاریخچه پزشکی من شامل جایگزینی شاخه های پلانکتومی حدودا هشت سال قبل و بایپس سه گانه و آنژیوپلاستی حدود پنج سال پیش میباشد . از راهنماییتان متشکرم

پاسخ: اختلال شناختی شما یک پدیده مغزی است و به چشم مربوط نمیباشد. شرایط خاصی در عروق مغز وجود دارد که می تواند باعث از بین رفتن بینایی گردد. این شرایط باید قبل از جراحی توسط متخصص مغز و اعصاب بررسی گردد و تست عصب چشم نیز توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد. جراحی آب مروارید تاثیر مستقیمی روی اختلالات شناختی شما نخواهد داشت.


سوال: من در سال گذشته جراحی آب مروارید انجام دادم. همه چیز خوب پیش رفت و هیچ مشکل جدی وجود نداشت، هرچند انتظارات من از نتایج جراحی برآورده نشد اما تصمیم گرفتم تا با نزدیک بینی کنار بیایم ، در حال حاضر برای فواصل نزدیک نیاز به استفاده از عینک دارم ، این موضوع باعث تعجب و تا حدودی نیز باعث نا امیدی من شده است . پزشک به من اعلام نموده که این اتفاق طبیعی میباشد ، اما من نمی توانم جواب درستی از این موضوع بگیرم که آیا این مسئله طبیعی است یا خیر.
سوالی که برای من بوجود می آید اینست که من 50 ساله هستم و دو هفته قبل از بررسی نهایی، شروع به مصرف کردم دارو جایگزینی هورمون (Tibolone) جهت علائم یائسگی نموده ام. مدت کوتاهی بعد از شروع مصرف آن متوجه شدم که این هورمون ها می توانند مشکلات چشم ایجاد نمایند ، اگر چه متخصص زنان اعلام نموده است که هیچ یک از بیماران او با این مشکل روبرو نشده اند و جراح چشم من نیز اعلام نموده است که فکر نمی کند مشکل از مصرف این دارو باشد، اما من فکر نمی کنم او واقعا در این زمینه اطلاعات زیادی داشته باشد. در حال حاضر مصرف دارو را متوقف نموده ام ، زیرا من در این مورد نگران بودم و موجب بدتر شدن وضعیت بینایی ام میگردید. آیا شما فکر می کنید این نوع دارو می تواند تأثیر مستقیمی روی بینایی داشته باشد؟ آیا این امکان وجود دارد که با مصرف این دارو میزان بینایی من کاهش یابد؟

پاسخ: من معتقدم هیچ ارتباطی بین هورمون درمانی شما و تغییراتی که در نمره چشمتان بعد از جراحی آب مروارید بوجود آمده است وجود ندارد.
هدف جراح آب مروارید رسیدن به بهترین نتایج میباشدکه به بیمار امکان می دهد در فواصل دور از عینک استفاده ننماید. بعد از جراحی انکساری میزان بینایی شما نسبت به قبل از جراحی محاسبه میگردد (مانند نیاز به استفاده از عینک) ، هنگامی که جراح اندازه گیری های خاصی را انجام میدهد تا قدرت IOL مونو فوكال را تعیین نماید ، او می خواهد بهترین لنز را در چشمانتان قرار دهد . یکی از اندازه گیری ها کراتومتری است که انحنای قرنیه را اندازه گیری می نماید (پوشش بیرونی چشم). اندازه گیری دوم طول محوری است که معروف به اندازه گیری اولتراسوند طول چشم میباشد. هر دو این اندازه گیری ها برای موفقیت جراحی حیاتی است. هدف این میباشد که قدرت IOL به شما اجازه دهد refraction نهایی به صفر نزدیک گردد، بنابراین عینک در فواصل نزدیک لازم خواهد بود ، بدیهی است شما با این شرایط کنار خواهید آمد.
گاهی اوقات بعد از جراحی ممکن است مقداری از عیوب انکساری باقی مانده باشد، حتی اگر محاسبات قدرت لنز پیش از جراحی نشان دهد که چشم بدون مشکل خواهد بود. تعدادی از عوامل می تواند باعث بروز شکست بعد از جراحی گردد ، مانند چگونگی جراحی IOL ، شرایط داخلی چشم، هر گونه آستیگماتیسم قبل از جراحی و غیره . همچنین این هورمون ها بدون ایجاد نگرانی موارد لازم در بدن را بازسازی خواهد نمود.




سوال: آیا در کنار جراحی ، روش دیگری برای درمان آب مروارید مانند لیزر وجود دارد؟ متشکرم.

پاسخ: تنها درمان شناخته شده برای آب مروارید، حذف آن توسط جراحی میباشد.


سوال: آیا روش درمان جدیدی برای آب مروارید وجود دارد؟ آیا همیشه نیاز به انجام جراحی میباشد؟

پاسخ: تنها درمان مؤثر و موفقیت آمیز برای آب مروارید جراحی آن است (زمانی که آب مروارید موجود در چشم و بیمار برای جراحی آماده هستند!).




سوال: حدود 21 سال پیش ، قبل از اینکه بعضی از لنزهای جدید ارائه شوند ، جراحی آب مروارید در چشم راست من انجام گردید. در حال حاضر در چشم چپم نیز بایستی جراحی آب مروارید انجام شود. آیا من دارای شرایط انجام کریستالنز در چشم چپم هستم؟ من می خواهم بینایی نزدیک در چشم چپم را بهبود بخشم.

پاسخ: کریستالنز متعلق به کلاس IOL های اصلاح بینایی پیرچشمی بالینی است و تنها IOL قابلیت تغییر را دارا میباشد که برای جایگزینی در موقعیت چشم طراحی شده است ، مانند عضله سلیاری که در طی تمرکز روی یک شی نزدیک تغییر می نماید.
هنگامی که لنز در چشم به طور صحیح قرار میگیرد ، کریستالنز می تواند مانند عضله سلیاری موقعیت خود را در چشم به جلو یا عقب تغییر دهد . عضله سلیاری نوعی عضله چشم است که می تواند شکل لنز طبیعی را قبل از تبدیل شدن به آب مروارید تغییر دهد. این عضله به ما اجازه میدهد تا بتوانیم روی اشیاء نزدیک تمرکز نماییم.
همه بیماران واجد شرایط انجام این IOL ها نیستند. لنزهای داخل چشمی دیگری نیز وجود دارد ، از جمله آنها می توان به IOL های مولتی فوکال اشاره کرد که در حال حاضر نیز در دسترس هستند. جراح نوع IOL را مانند IOL چندکانونی یا قابل تنظیم ، بر اساس برخی از عوامل مانند مناسب بودن آناتومیک چشم ، عیوب انکساری، نیازهای بینایی و اولویت شخصی شما برای استفاده تعیین می نماید.
تنها درصد کمی از بیماران با استفاده از IOL ، پیر چشمیشان تصحیح نمی گردد. بنابراین برخی از جراحان کاشت لنز را تنها در یک چشم انتخاب مینمایند . سایر بیماران هیچ مشکلی با IOL تصحیح پیرچشمی نخواهند داشت. گزینه های دیگری مانند مونوویژن وجود دارد که بعد از جراحی آب مروارید ، یک چشم را برای فواصل دور و چشم دیگر را برای فواصل نزدیک تصحیح مینمایند. جراح میتواند برای مشخص نمودن اینکه که آیا شما واجد شرایط انجام این روش هستید یا خیر ، با قرار دادن یک لنز بصورت موقت بینایی و سازگاری شما را با این موضوع بررسی و تست نماید .


سوال: من 61 ساله هستم و چند سال است که از عینک های چند کانونی استفاده مینمایم، اما اکنون خواندن برایم دشوار شده و چشم هایم اغلب خسته می شوند. آب مروارید خفیفی در یکی از چشمان من نیز وجود دارد و پزشک ایمپلنت داخل چشمی را به من توصیه نموده است . من در مورد لنزهای مختلف مولتی فوکال مطالبی را خوانده ام اما مطمئن نیستم که برای من بهترین گزینه باشند. اگر هزینه را در نظر نگیریم ، شما کدام نوع از لنزها را توصیه می کنید؟ ممنون بابت پاسختان

پاسخ: در حال حاضر انواع مختلفی از لنزهای داخل چشمی (IOL) وجود دارد که مورد تایید FDA نیز میباشد. دهها هزار بیمار مبتلا به آب مروارید از این ایمپلنتها استفاده نموده اند که در فواصل دور و فواصل نزدیک چشمان آنها را درمان نموده است .
جراح نوع IOL مناسب برای استفاده شما (اعم ازچند کانونی یا قابل تنظیم) را بر اساس برخی از عوامل از جمله مناسب بودن آناتومیک چشم ، عیوب انکساری ، نیازهای بینایی و اولویت های شخصی شما مشخص خواهد نمود . تمامی بیماران واجد شرایط استفاده از این نوع IOL نمیباشند.
به جای توصیه یک IOL خاص، من پیشنهاد می کنم به دنبال جراح آب مروارید مناسب جهت ایمپلنت لنز باشید. من معمولا پیشنهاد می کنم زمان بیشتری برای معاینه توسط دو جراح مختلف صرف نمایید.


سوال: تشخیص پزشک در چشم چپ من آب مروارید میباشد که نیاز به جایگزینی لنز دارد. چشم راست من نیز دارای آب مروارید است، اما در حال حاضر نیاز به جایگزینی لنز ندارد و در آینده وضعیت آن مشخص خواهد شد. من آقا ، 54 ساله و متاهل هستم و هیچ مشکل پزشکی در من وجود نداشته و هنوز بسیار فعال هستم (دو پسر 10 و 12 ساله نیز دارم ). سوال من مربوط به نوع لنزی است که باید انتخاب کنم . لنز های داخل چشمی وجود دارد که برای تصحیح پیرچشمی کاربرد داشته باشد؟

پاسخ: تمامی لنزهای تصحیح پیرچشمی که شما عنوان نمودید و سایر لنزهای موجود ، تحت آزمایش های بالینی گسترده ای قرار گرفته اند تا به تایید سازمان غذا و دارو برسند ، مزیت اصلی این لنزهای داخل چشمی این است که به بیمار امکان تصحیح بینایی در فواصل دور و نزدیک را بدون استفاده از عینک ارائه میدهند، اکثر جراحانی که این لنزها را ایمپلنت میکنند ترجیح میدهند قبل از جراحی ، آب مروارید موجود در چشم را خارج نمایند.
دهها هزار بیمار مبتلا به آب مروارید از این نوع IOL ها استفاده نموده اند و به آنها بینایی مناسب در فواصل دور و نزدیک بدون استفاده از عینک را ارائه داده است . انتخاب نوع IOL مورد استفاده (مانند چند کانونی یا قابل تنظیم) توسط جراح بر اساس برخی از عوامل، از جمله مناسب بودن آناتومیک چشم، میزان حدت بینایی، میزان عیوب انکساری بیمار و شرایط بیمار تعیین می گردد. همچنین تمامی افراد واجد شرایط انجام این نوع از IOL ها نمیباشند.
به جای توصیه یک IOL خاص ، پیشنهاد می کنم به دنبال یک جراح آب مروارید با تجربه باشید. همچنین میتوانید به دو جراح مراجعه کنید و نظرات آنها را نیز بعد از بررسی وضعیت چشمانتان مقایسه نمایید .


سوال: من آقا و 62 ساله هستم و پزشکان ابتلا به آب مروارید را در چشم چپم تشخیص داده اند. چشم پزشکم اعلام نموده است اگر لنزهای معمولی را در یک یا هر دو چشمم جایگزین نمایم، هنوز نیاز به استفاده ازعینک خواهم داشت . او همچنین اعلام نموده وجود دارد که اگر از آن استفاده نمایم نیازی به استفاده از عینک نخواهم داشت . IO RESTOR ابر لنزی به نام همچنین استفاده از این نوع لنز هزینه بیشتری نیز دارد ، سوال من اینست چرا در صورت استفاده از لنز معمولی در هر دو چشمم اصلاح بینایی در چشمانم انجام نخواهد شد؟

پاسخ: نتایج بعد از جراحی شما به شدت به عیوب انکساری قبل از جراحی بستگی دارد. همانطور که به آن اشاره شد لنزهای conventional یا لنز های منظم ، لنزهای داخل چشمی (IOL) مونو فوکال هستند که به معنای بینایی مستقیم میباشند. در استفاده از این لنز ها قدرت لنز برای هر فرد به طور دقیق محاسبه میگردد و به طور معمول قدرت انتخاب شده به بیمار بهترین بینایی از راه دور را ارائه میدهد که برای مطالعه و فواصل نزدیک نیاز به استفاده از عینک خواهد داشت .
همانطور که در بالا ذکر شد، IOL های اصلاح بینایی با خاصیت درمان پیرچشمی در دسترس هستند اما قیمت آنها بیشتر میباشد. بیماران مبتلا به آستیگماتیسم ممکن است هنوز از عینک برای دارا بودن وضوح بینایی استفاده نمایند. در حال حاضر IOL های آستیگماتیسم یا toric موجود میباشند اما هزینه آنها بیشتر از لنزهای معمولی است.
بیمارانی که از لنزهای مونوویژن استفاده می کنند ، یک چشم را برای فواصل دور و یک چشم را برای فواصل نزدیک درمان مینمایند که جراح ، ایمپلنت های مونو فوكال را كه به طور همزمان و بدون هزینه اضافی در چشمان آنها استفاده مینماید. اکثر سازمان های بیمه بخشی از هزینه هایIOL مونوفوکال را پوشش می دهند.
IQ ReStOR که توسط FDA در چندین سال گذشته مورد تایید قرار گرفت ، تنها یکی از انواع IOL های مولتی فوکال است که اکنون در دسترس برای جراحان آب مروارید میباشد.
به طور معمول شرکت های بیمه مقداری از هزینه های لنز مونوفوکال را پرداخت مینمایند. بنابراین بیماران در پرداخت هزینه این نوع از لنزها دچار مشکلات کمتری خواهند شد. اما هزینه های بالای IOL های چندکانونی توسط سازمان های بیمه پوشش داده نمی شود.


سوال: تصحیح بینایی مونوویژن چیست؟

پاسخ: نوعی درمان برای بیماران (معمولا بیش از 40 سال) است که نیازی به استفاده از عینک نخواهند داشت و عموما برای افرادی مناسب است که در حال حاضر نیاز به عینک نزدیک بینی (بیفوکال) دارند و تا به حال نیازی به استفاده از عینک برای مشاهده فواصل نداشته اند . در هر صورت ، بیمار از لنزهایی استفاده مینماید که یکی از چشم ها را برای مشاهده فواصل دور و چشم دیگر را برای بینایی نزدیک درمان مینماید. بیمارانی که از این لنزها استفاده میکنند (یک چشم برای فواصل دور و یک چشم برای فواصل نزدیک) ممکن است به صورت همزمان در چشم آنها جراحی آب مروارید نیز انجام گردد .


سوال: آیا کریستالنز IOL گزینه خوبی است؟ چشم پزشک اعلام نموده است که من واجد شرایط انجام این روش نمیباشم. پزشک دیگری من را واجد شرایط این روش دانسته است . من حدس می زنم هرکدام از آنها منافعی را در نظر میگیرند . من نیاز به تشخیص توسط پزشک دیگری دارم ، لطفا من را راهنمایی نمایید .

پاسخ: کریستالنز متعلق به کلاس IOL های اصلاح پیرچشمی است. این IOL برای تغییر موقعیت در چشم مانند تغییر عضله سلیاری جهت تمرکز روی اشیاء نزدیک طراحی شده است و هنگامی که به طور صحیح استفاده گردد ، کریستالن توانایی تغییر موقعیت به جلو و عقب در چشم را مانند عضله سلیاری خواهد داشت .
ده ها هزار لنز با موفقیت در چشمان بیماران آب مرواریدی قرار داده شده که به آنها اجازه می دهد تا هر دو فاصله دور و نزدیک بدون نیاز به عینک به راحتی فواصل را مشاهده نمایند. لازم به ذکر است همه افراد واجد شرایط برای انجام این IOL ها نمیباشند. دیگر موارد پیشگیری از پیرچشمی و IOL تصحیح بینایی مانند IOL های چند کانونی نیز در دسترس هستند. جراح بر اساس برخی عوامل از قبیل مناسب بودن آناتومیک چشم، عیوب انکساری، نیازهای شخصی و اولویت های بیمار جهت استفاده از این روش انتخاب می کند که کدام نوع از IOL ها برای بیمار مناسب تر میباشد .
به جای توصیه یک IOL خاص، پیشنهاد می کنم که شما به دنبال یک جراح آب مروارید با تجربه در منطقه خود باشید که تاییدیه استفاده از IOL های اصلاح پیرچشمی را به شما ارائه نماید و پس از بررسی جامع و مشاوره چشم، توصیه های او را انجام دهید .


سوال: آیا لنز IQ ReSTOR برای بیمارانی که دچار آب مروارید نمیباشند تایید شده است؟ اگر چنین است، آیا لنز شفاف چشم حذف می گردد و یا لنز مولتی فوکال در مقابل لنز طبیعی قرار می گیرد؟

پاسخ: لنز IQ ReSTOR به معنای جایگزینی لنز کدر آب مروارید است. من و هیچ جراح دیگری نمیتوانیم آنها را به افرادی که مبتلا به آب مروارید نیستند (به عنوان مثال به بیماران مبتلا به نزدیک بینی و پیرچشمی) معرفی نماییم و آنها در موقعیت لنز اصلی چشم قرار خواهند گرفت .


سوال: من تمامی اخبار راجع به آخرین نوع IOL هایی که در جراحی آب مروارید استفاده می شود را پیگیری مینمایم. موضوع خوشحال کننده این است که این لنزهای داخل چشمی برای فواصل دور و نزدیک مناسب بوده و به عدم استفاده از عینک نیز کمک مینماید و نکته منفی آنها اینست که تابش خیره کننده نور را ایجاد مینمایند و باعث ایجاد تداخل در بینایی میگردند ، گاهی اوقات نیز بعد از انجام جراحی اولیه جابجا میشوند و نیاز به جراحی مجدد دارند. نظر شما در مورد این لنزهای جدید چیست و آیا در بیماران مبتلا به آستیگماتیسم هم کاربرد دارد؟

پاسخ: تمام این IOL ها تحت بررسی های بالینی گسترده ای قرار گرفته اند تا بتوانند تأییدیه FDA را کسب نمایند. مزیت اصلی IOL های اصلاح بینایی ، بهبود بینایی نزدیک و دور را بدون استفاده از عینک فراهم مینمایند. ده ها هزار نوع از این لنزها با موفقیت بیماران مبتلا به آب مروارید را درمان نموده و به آنها اجازه داده است تا در فواصل دور و نزدیک بدون نیاز به عینک، بینایی مناسبی داشته باشند.لازم به ذکر است تمامی بیماران واجد شرایط انجام این IOL ها نمیباشند. انتخاب IOL مناسب (مولتی فوکال یا چندکانونی) توسط جراح بر اساس برخی عوامل، از جمله مناسب بودن آناتومیک چشم، عیوب انکساری، نیازهای شخصی بیمار و اولویت های او تعیین می گردد.
تحت بهترین روشهای جراحی آب مروارید، درصد کمی از بیماران می توانند تابش نور خیره کننده را بعد از جراحی به نحوی که شما شرح داده اید، داشته باشند. برای بیماران ، یک جراحی موفق از لحاظ فنی دارای نتایج مناسب بینایی بعد از جراحی میباشد.
IOL تصحیح کننده پیرچشمی نیز در بیماران مبتلا به آستیگماتیسم کاربرد نخواهد داشت. در حال حاضر در بیماران مبتلا به آستیگماتیسم، IOL های مرتبط با آستیگماتیسم وجود دارد، اما این نوع از IOL ها پیر چشمی را درمان نمیکنند. افرادی که مبتلا به آستیگماتیسم هستند و مایلند از IOL اصلاح پیرچشمی استفاده نمایند ، میتوانند از جراحی انکساری آسیتیگماتیسم مانند برشهای کوچک لیمبال یا لیزیک مرتبط با IOL اصلاح پیر چشمی استفاده نمایند .




سوال: من در حال حاضر مشغول خدمت سربازی هستم و درآمدم بسیار کم میباشد ، همسرم نیز با خانواده ام زندگی میکند.بیش از چند هفته به جراحی آب مروارید چشم او باقی نمانده است . اما او اصرار دارد که لنز چشمش جایگزین نگردد، یکی از دوستانم جراحی را میشناسد که این کار را برای ما انجام میدهد ، همسرم می خواهد از عینک های قدیمی خود استفاده نماید.همچنین او در چشم دیگرش مشکلی ندارد . همسرم بسیار نگران است زیرا مادرش 25 سال قبل در معرض جراحی آب مروارید قرار گرفت و بعد از جراحی سکته کرد و درگذشت . من فکر نمیکنم ارتباطی بین این دو وجود داشته باشد، اما آیا می توانید به او مشاوره ای دهید تا او متقاعد گردد که جراحی های مدرن این گونه مشکلات را در پی نخواهد داشت؟ من فکر می کنم او فقط از عواقب انجام جراحی ترس دارد.

پاسخ: من واقعا تعجب میکنم که دوست شما می تواند جراحی را معرفی نماید که مایل است جراحی آب مروارید را بدون اینکه لنز جایگزین در چشم قرار گیرد انجام دهد . بدیهی است که بیمار حق دارد از ایمپلنت ترس داشته باشد، این روش استاندارد نبوده و نیاز به مراقبت خواهد داشت. احتمالا همسرتان مشکلات بیشتری را بدون IOL نسبت به زمانی که جراحی آب مروارید با انجام IOL در چشم انجلم میشود تجربه خواهد نمود، مقدار قابل توجهی از توانبخشی بینایی مورد نیاز در عینک های ضخیم قدیمی مربوط به آب مروارید میباشد که باعث تحریف بینایی بسیاری از افراد می گردد. بسیاری از بیماران بعد از جراحی آب مروارید در 25 سال گذشته به این بیماری مبتلا شده اند و نباید IOL های امروزی را با جراحی های زمان قدیم مقایسه نمود. انتخاب با شماست ، اما اگر جراح با این روش بتواند خواسته های او را برآورده نماید ، کمی عجیب خواهد بود . موفق باشید.


سوال: من امروز جهت معاینه چشمم به پزشک مراجعه نمودم . او اعلام نمود من مبتلا به پینگوکولا هستم. همچنین اعلام نمود در چشمم مبتلا آب مروارید نیز میباشم. من فقط 30 دارم. آیا این دو مشکل با هم مرتبط هستند؟ آیا ممکن است این موارد به سرعت پیشرفت نمایند؟

پاسخ: پینگوکولا یک تغییر بی ضرر و دژنراتیو در ملتحمه واقع در سطح چشم است. آب مروارید نیز کدر شدن لنز داخلی چشم میباشد.این دو موضوع ارتباطی با یکدیگر ندارند. اگر چه برخی از انواع آب مروارید می توانند به سرعت رشد نمایند اما به طور معمول، هر دو به آرامی پیشرفت خواهند نمود.


سوال: اگر فردی مبتلا به آب مروارید باشد، آیا می تواند برای درمان نزدیک بینی خود جراحی لیزیک انجام دهد؟

پاسخ: بله، اگر شما واجد شرایط انجام لیزیک باشید، می توانید بعد از جراحی آب مروارید ، برای درمان نزدیک بینیتان جراحی لیزیک انجام دهید .


سوال: مادرم چند هفته دیگر جراحی آب مروارید انجام خواهد داد. او یک گربه خانگی دارد و این موضوع من را نگران ساخته است، زیرا شنیده ام حیوانات عامل انتقال عفونت هستند. آیا ما باید در این مورد اقدامی انجام دهیم؟

پاسخ: خیر، فکر نمیکنم بودن گربه در محیط خانه مشکلی ایجاد نماید همچنین وجود گربه در محیط داخلی خانه نباید بر نتایج جراحی آب مروارید مادرتان تاثیر گذار باشد. فقط بایستی از تماس مستقیم یا غیر مستقیم با چشم ایشان جلوگیری گردد، با آرزوی موفقیت برای مادرتان


سوال: من 75 ساله و مبتلا به آب مروارید در هر دو چشمم هستم. همچنین از کودکی دچار مشکلات نزدیک بینی بوده ام و به تازگی نیز دچار آستیگماتیسم گشته ام . من با استفاده از عینک مشکلی در بینایی ندارم و به راحتی میبینم . همچنین مبتلا به دژنراسیون ماکولا مرحله اول نیز هستم .
در حاضر سعی می کنم تصمیم بگیرم که از کدام لنز استفاده نمایم ،از لنز تصحیح نزدیک بینی یا دور بینی، یا اینکه از لنز متمرکز برای بینایی استفاده نمایم. پزشکان می گویند این انتخاب با من است و من نمیدانم باید چه کاری انجام دهم.
مشکل اصلی من در حال حاضر تابش خیره کننده نور است ، مخصوصا در هنگام رانندگی در شب . بینایی من در هنگام خواندن کمی تار میباشد و پزشک علت آن را استفاده از کامپیوتر اعلام نموده است و آب مروارید را علت آن نمیداند. با تشکر از راهنماییتان

پاسخ: متاسفانه، من با پزشک شما موافق هستم: انتخاب با شماست. عینک قدیمی نمیتواند بینایی واضح را در تمام فواصل به همراه داشته باشد. بدیهی است شما نظری مخالف داشته باشید. به هر حال، بینایی فواصل دور بسیار بیشتر از مطالعه و یا بینایی نزدیک در زندگی روزمره استفاده می گردد.
تنها پیشنهاد من به بیمارانم با مشکلات مشابه این است که زمان استفاده فواصل دور را در زندگی روزمره با زمان استفاده از عینک های نزدیک بینی مقایسه نمایند. جراح می تواند به شما این فرصت را بدهد تا زمان کمتری در استفاده از عینک صرف نمایید. در هر صورت انتخاب با خودتان است .


سوال: من 20 سال پیش جراحی آب مروارید انجام دادم و نمیدانم از چه روشی جهت درمان چشمهایم استفاده گردید. من در سه شنبه هفته آینده نوبت MRI دارم و مطمئن نیستم که آیا در چشمانم ایمپلنت مورد استفاده قرار گرفته است یا خیر. لطفا من را راهنمایی نمایید ، با تشکر

پاسخ: من نمی توانم به شما بگویم که در روش جراحی چشمتان از ایمپلنت استفاده شده است یا خیر . توصیه میکنم با پزشکتان تماس بگیرید ، من از ایمپلنت های آن دوره که ازمواد فلزی تشکیل شده بود یا خیر اطلاعی ندارم. برخی طرح های اولیه ایمپلنت از فلز تشکیل میگردید اما پزشکتان باید بتواند با بزرگنمایی زیاد روی ایمپلنت آن را ببیند و به شما راهنمایی نماید ،توصیه میشود قبل از انجام MRI به پزشکتان مراجعه نمایید.


سوال: من در رابطه با بیمارانی که جراحی آب مروارید داشته اند و به مراکز ما برای MRI مراجعه مینمایند به راهنماییتان نیاز دارم. آیا امکان انجام MRI (در هر بخش از بدن) در این بیماران وجود دارد؟ آیا بلافاصله بعد از جراحی برای آنها امکان انجام MRI وجود دارد یا باید شش تا هشت هفته صبر نمایند؟ لطفا هر توصیه ای برای کمک به روشن شدن این موضوع وجود دارد را اعلام نمایید. ما قطعا می خواهیم یک نظر حرفه ای راجع به ابن موضوع داشته باشیم و مشکلی بیماران ما را تهدید ننماید . پیشاپیش از شما متشکرم.

پاسخ: قطعات فلزی در لنزهای داخل چشمی وجود ندارد. اسکن MRI را می توان بلافاصله بعد از جراحی انجام داد ، در صورت لزوم ممکن است بعضی از جراحان بیماران خود را یک هفته از انجام این کار منع نمایند .


سوال: آیا اگر آب مروارید جراحی نگردد منجر به کوری خواهد شد؟

پاسخ: آب مروارید درمان نشده می تواند سطح دید افراد را به شدت پایین آورد و حتی در مواردی بینایی آنها را تبدیل به میزان کوری قانونی نماید. خوشبختانه، اگر سطح بینایی صرفا به دلیل آب مروارید پایین باشد، بعد از جراحی، ضعف بینایی جبران خواهد شد.


سوال: حدود هفت هفته پیش آب مروارید چشمم ناگهان پیشرفت نمود و اکنون آماده جراحی میباشد. چرا آب مروارید چشمم اینقدر سریع رشد نموده است؟
من خانمی 59 ساله هستم و وقتی 8 ساله بودم، حادثه بدی برای چشمم اتفاق افتاد ، آیا این موضوع با آب مروارید چشمم ارتباط دارد؟

پاسخ: ضربه به چشم می تواند باعث ایجاد آب مروارید گردد که می تواند به سرعت نیز رشد نماید. اگر این حادثه 50 سال پیش رخ داده و صدمه وارد شده نیزدر آن زمان اتفاق افتاده است ، بعید میدانم با آب مروارید فعلی شما که به سرعت در حال پیشرفت میباشد مرتبط باشد.
ممکن است آب مروارید چشمتان مدت زمان زیادی وجود داشته یا رشد مینموده اما مشخص نبوده است .


سوال: در بررسی که متخصص اپتومیست بر روی چشمم انجام داد ، متوجه شدم دچار آب مروارید اولیه هستم. او گفت که تا زمانی که من برخی علائم را تجربه ننمایم ، آب مروارید مشکلی برایم ایجاد نخواهد نمود . من 56 ساله هستم،آیا باید به چشم پزشک مراجعه نمایم تا چشمانم دقیقتر بررسی گردد؟ اپتومیست اعلام نمود که شصت تا ده میلیگرم لوتئین مصرف نمایم. من مقدار زیادی نیز آنتی اکسیدان مصرف می کنم. با تشکر از شما

پاسخ: من با متخصص اپتومیست موافق هستم و تا زمانی که علائم مربوط به آب مروارید در شما وجود نداشته باشد، نباید مشکلی ایجاد گردد. هیچ گونه اثبات علمی جامعی وجود ندارد که لوتئین یا آنتی اکسیدان ها از آب مروارید جلوگیری میکنند و یا پیشرفت آنها را کند نمایند. بررسی ها نشان داده اند این مکمل ها به بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولا کمک خواهند نمود.


سوال: مادر من دچار آب مروارید بسیار عمیق است و پزشک می خواهد در هنگام جراحی آب مروارید در صورت امکان شبکیه چشم او را نیز جراحی نماید. او گفته است اگر مشکل جدا شدگی شبکیه وجود داشته باشد مجبور به انجام جراحی شبکیه در بیمارستان در روز بعد از جراحی خواهد بود. آیا می توانید در این زمینه من را راهنمایی نمایید ؟ مادر من 88 است ، از راهنماییتان متشکرم.

پاسخ: انجام جراحی در آب مروارید متراکم و بیش از حد (من فرض می کنم این چیزی است که شما به معنای "عمیق" آن را بیان مینمایید) از نظر تکنیکی حتی با تکنیک های پیشرفته و ابزار های جدید دارای عوارض زیادی است. یکی از این عوارض، جداشدگی شبکیه است. احتمال وقوع این اتفاق در صورتی بعید است که جراح احتیاط زیادی انجام دهد و احتمال جداشدگی شبکیه بعد از جراحی در چشم مادرتان وجود خواهد داشت .



تعیین وقت مشاوره رایگان

دیدگاه ها بسته شده است