برای درمان قرمزی چشم و یا تحریک پذیری آن چه کارهایی باید انجام دهیم؟
قرمزی و چشم های خون آلود دلایل متعددی از قبیل عفونت ، التهاب ،آلرژی ، عروق پاره شده و ضربه دارد . اگر قسمت سفیدی چشم شما ( صلبیه ) بنظر قرمز و یا صورتی شده است ، بیشتر باید به یکی از این حالت ها فکر کنید .
چشم صورتی :
اگر کودکی دارید احتمالا چیز هایی در مورد یک عفونت چشمی که بنام چشم صورتی معروف است شنیده اید . گرچه بالغین نیز ممکن است دچار همین حالت شوند . اگر قرمزی چشم شما دچار کونژکتیویت شده باشد ، احتمالا علایم دیگری مانند خارش ، سوزش و احساس جسم خارجی ، ترشح ، تورم ، آبریزش ،و یا مجموعه ای از این علایم را تجربه خواهید کرد . بعضی از موارد چشم صورتی مسری بوده و بعضی از انها اینطور نیستند . ولی موارد ویروسی و یا باکتریال این حالت اعلب مسری هستند . بنابراین برای روشن شدن موضوغ بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید .
راهکار: بهتر است تا روشن شدن موضوع از مالش چشم خود پرهیز نمایید . دستهای خود را مرتب بشویید و برای بهبودی درد و ناراحتی از کمپرس سرد روی چشم های خود استفاده نمایید .
الرژی های چشمی :
الرژی چشمی یا فصلی ( بهار و پاییز ) و یا به علت ماده خاصی مانند موی گربه و یا دود و بخارات شیمیایی است که چشم شما به آن حساسیت دارد . علام الرژی چشمی شامل خارش چشم و قرمزی ، آبریزش و پف آلودگی چشم هاست . چرایی ابتلا شما به این موارد به زمان ابتلا و نوع گیاهانی دارد که در محل زندگی شما وجود دارد . در عین حال بیمارانی هم هستند که به علت موادی مانند مایت و کپک و یا موارد دیگری از این قبیل در تمام سال دچار الرژی های چشمی. هستند .
راهکار: روی چشم بسته کمپرس سرد و نرم دار بکزارید . همینطور میتوانید از داروهای انتی هیستامینی بدون نسخه استفاده کنید . اگر ازار الرژی ادامه یافت لازم است با پزشک خود تماس بگیرید تا داروی مناسبتری برای شما تجویز کند .
رنگ های خونی شکننده :
ممکن است در اثر زور زدن ، بلند کردن اجسام سنگین ، مالش چشم و یا بدون هیچ دلیلی عروق ظریف سفید چشم شما پاره شود که در آنصورت صلبیه شما به علت خروج خون از رگ های مزبور قرمز شده و خون حاصل از پارگی رگ ها به زیر ملتحمه وارد شده که در نهایت سبب حالتی میشود که به خونریزی زیر ملتحمه موسوم است .
گرچه خونریزی زیر ملتحمه معمولا برای بیمار هراس آور است ، اعلب بدون خطر بوده و در واقع هیچگونه جنبه اورژانس ندارد.
راهکار: برای اینکه خیالتان راحتر شود بهتر است ظرف یک یا دو روز اینده به پزشک مراجعه نمایید تا اطمینان یابید علت زمینه ای برای بروز مشکل شما وجود ندارد . البته توجه داشته باشید این مشکل در اغلب مواقع درمانی نداشته و تنها زمان موضوع را حل خواهد کرد . معمولا ظرف ١٠ تا ١۴ روز خون تجمع یافته جذب شده و چشم شما حالت طبیعی پیدا خواهد کرد .
ضربه به چشم :
اصابت ضربه به چشم اساسا میتواند سبب قرمزی ، همراه با درد و تاری دید شود . در اثر ضربه چشم ممکن است خراشیده و یا پاره شود ، ولی گاهی ممکن است صدمات مخفی دیگری در داخل چشم بصورت کندگی شبکیه اتفاق افتد که بسیارهم جدی و مستلزم درمان اورژانس است . جز در مواردی که ضربه جزیی است ، لازم است چشم ضربه دیده حتما توسط پزشک معاینه شود .
راهکار: جهت رفع سریع درد ، یک کمپرس خیلی سرد و یا یخ بر روی چشم صدمه دیده بگذارید . اگر به پزشک دسترسی ندارید ، به یک اورژانس مراجعه کنید .
چشم صورتی :
اگر کودکی دارید احتمالا چیز هایی در مورد یک عفونت چشمی که بنام چشم صورتی معروف است شنیده اید . گرچه بالغین نیز ممکن است دچار همین حالت شوند . اگر قرمزی چشم شما دچار کونژکتیویت شده باشد ، احتمالا علایم دیگری مانند خارش ، سوزش و احساس جسم خارجی ، ترشح ، تورم ، آبریزش ،و یا مجموعه ای از این علایم را تجربه خواهید کرد . بعضی از موارد چشم صورتی مسری بوده و بعضی از انها اینطور نیستند . ولی موارد ویروسی و یا باکتریال این حالت اعلب مسری هستند . بنابراین برای روشن شدن موضوغ بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید .راهکار: بهتر است تا روشن شدن موضوع از مالش چشم خود پرهیز نمایید . دستهای خود را مرتب بشویید و برای بهبودی درد و ناراحتی از کمپرس سرد روی چشم های خود استفاده نمایید .