سوالات متداول لیزیک



سوال: من از لنز استفاده میکنم و چشم چپم 7.50D است ، در حال حاضر چشم راست من 8.50D است. آیا من شرایط جراحی لیزر را دارم ؟ آیا ممکن است به علت ضعیف بودن چشمانم این کار امکان پذیر نباشد؟

پاسخ: طبق نمره فعلی ، شما دارای شرایط جراحی هستید ، در واقع چشمان بسیار ضعیف نیز قابلیت درمان دارند .


سوال: من به شدت در چشم چپم دچار نزدیک بینی هستم ، اگر جراحی لیزیک انجام دهم ، آیا چشمانم به اندازه ای اصلاح خواهد شد تا دیگر از عینک استفاده نکنم؟ من قادر به دیدن هستم اما دیدم خیلی تار است ، تا جایی که بینایی چشم راستم را کاملا تحت تاثیر قرار میدهد.

پاسخ : اطلاعات من جهت پاسخ به شما کافی نمیباشد ، پیشنهاد میکنم به متخصصین لیزیک ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: پزشکان در نوزادی بر روی چشمان من عمل جراحی انجام دادند تا بینایی چشمانم تصحیح گردد اما چشم چپ من هنوز دچار تنبلی است (اما با استفاده از عینک بینایی مناسبی دارم) همچنین من دچار آستیگماتیسم نیز هستم.
نمره فعلی چشمان من به این ترتیب است : چشم راست 3.5 D چپ چشم 3.0 D . پزشکان چند سال پیش اعلام کردند که وضعیت من برای جراحی لیزیک مناسب نیست . آیا پیشرفت در تکنولوژی این تغییر را ایجاد کرده است یا هنوز هم نمیتوانم جراحی لیزیک انجام دهم ؟

پاسخ: نمره چشمان شما بالاتر از حدی است که با لیزیک قابل تصحیح باشد .


سوال: پسر من دچار "آستیگماتیسم نامنظم" است . او در اداره پلیس مشغول به کار میباشد . ما نمیتوانیم راهی برای بهتر شدن وضعیت چشمان او از 10/3 و 10/2 به حداقل 10/4 یا بهتر پیدا نماییم .
یکی از پزشکان شهر ما گفته است نمیتوان بر روی چشمانم جراحی لیزیک انجام داد . آیا جراحی لیزیک برای آستیگماتیسم نامنظم غیرممکن است؟ آیا بهتر شدن وضعیت چشمانش برای او رویا است؟

پاسخ: من فکر میکنم بهتر شدن وضعیت پسرتان رویا نمیباشد ، پیشنهاد میکنم جهت بررسی به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید .


سؤال: آیا جراحی لیزیک در مبتلایان آستیگماتیسم شدید موفقیت آمیز خواهد بود ؟ حدود پنج سال پیش به من گفته شد دارای شرایط انجام لیزیک نیستم ، زیرا آستیگماتیسم من خیلی شدید بود . در حال حاضر به من گفته شده است با جراحی بدون تیغه لیزیک مشکل من حل خواهد شد ، آیا میتوانم این جراحی را انجام دهم ؟

پاسخ: جراحی لیزیک میتواند آستیگماتیسم حدودا 6D را تصحیح نماید .


سوال: من 35 ساله هستم و در 25 سال گذشته از لنز و عینک استفاده کرده ام. چشمان من وضعیت خوبی ندارد و دچار آستیگماتیسم نیز میباشم ، آیا من شرایط جراحی لیزیک را دارا هستم ؟
نمره فعلی چشمان من به این ترتیب میباشد: چشم چپ 2.2 D ؛ چشم راست 1.7 D

پاسخ : به احتمال زیاد بتوانید جراحی لیزر انجام دهید، توصیه میکنم جهت بررسی به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: اگر نمره چشم 7D باشد ، آیا می توان درمان اصلاح بینایی را انجام داد ؟ و اگر چنین باشد، آیا جراحی لیزر یا نوع دیگری از جراحی راه حل آن است؟

پاسخ: به طور معمول استفاده از لنز ، درمان مناسب تری برای نمره 7Dچشم میباشد.


سوال: من 42 ساله هستم. نمره چشم من 9.5 D و ضخامت قرنیه من 510 میباشد . من بیش از 20 سال از لنز استفاده کرده ام و گاهی اوقات نیز از عینک استفاده میکنم.
من دوست ندارم از عینک استفاده کنم و میخواهم جراحی لیزر انجام دهم. همچنین عادت ندارم از عینک بیشتر از 2D استفاده نمایم ، چون بافت قرنیه ام جهت جراحی از بین خواهد رفت.
آیا این ایده خوبی است؟ یا باید جهت اصلاح بینایی عمل جراحی انجام دهم ؟ آیا لیزیک یا PRK را توصیه می کنید ؟

پاسخ : احتمالا PRK بهترین گزینه برای شما میباشد و میتواند بینایی شما را بهبود ببخشد.


سوال: باعث تعجب من است که دارای شرایط انواع جراحی نیستم . من دچار پیر چشمی و آستیگماتیسم هستم . نمره فعلی چشم من به این ترتیب میباشد : چشم راست 1.5 D؛ چشم چپ: 1.75 D
من به این موضوع که به دید 10/10 دست نخواهم یافت آگاه میباشم ، اما تعجب می کنم که آیا دید 10/5 نیز برای من امکان پذیر نخواهد بود ؟

پاسخ : به احتمال خیلی زیاد شما قادر به درمان با لنز خواهید بود اما ممکن است جراحی لیزیک نیز بینایی شما را به طور کامل در چشم راست تصحیح نماید ؛ اما این امر می تواند یک کشش لایه برای استفاده از لیزیک باشد تا تصحیح 100 درصد در چشم چپتان اتفاق بیافتد.


سوال: پسر من 14ساله است و میزان بینایی او در طول دو سال گذشته پایدار بوده است. هر دو چشم او8.25 D است . آیا جراحی میتواند به او در انجام ورزش کمک نماید ؟
آیا او میتواند جراحی نماید ؟چه نوع جراحی را برای او توصیه میکنید ؟

پاسخ: متأسفانه هیچ نوع جراحی برای نوجوان وجود ندارد. امیدوارم او بتواند از لنز برای بهبود وضعیتش استفاده نماید .


سوال: من 16 ساله هستم و چشمانم ضعیف میباشد . من از این موضوع که میتوانم لیزیک را بعد از اینکه نمره چشمم در سنین بالاتر تغییر نکرد انجام دهم آگاه هستم.
من ار عینک برای مدت 12 سال و از لنزبه مدت دو سال استفاده کرده ام. به نظر می رسد نمره چشمان من حدود یک سال است که تغییر ننموده، آیا می توانم جراحی لیزیک انجام دهم؟ یا وضعیتم را بهبود بخشید؟ به طور مثال آن را 6 دهم کاهش داد؟

پاسخ: حداکثر درمانی که لیزیک می تواند انجام دهد بستگی به چندین عامل دارد، مهم تر از همه اینکه ضخامت قرنیه شما چقدر است . حداکثر میزان درمانی که پزشکان میتوانند انجام دهند متفاوت میباشد . ما میتوانیم این وضعیت را حدودا 4 دهم کاهش دهیم و این یک پیشرفت خوب و نه کامل در بینایی شما است.
یکی دیگر از روش های بسیار خوب ، روش ایمپلنت داخل چشمی است که ممکن است برای شما یک بهبودی کامل ایجاد نماید.


سوال: من خانمی 49 ساله هستم و از لنزهای بسیار ضخیم حدود 2 یا 3 سال استفاده کرده ام ، تا سن 16 سالگی از لنزهای تماسی استفاده میکردم . اما اکنون از لنزهای نرم قابل نفوذ اکسیژن استفاده میکنم و به نظر نمی رسد که دیگر نمره چشمم دچار تغییر شود ، بینایی من به اندازه کافی برای کارهای روزمره مناسب است.
اخیرا دچار مشکلات بینایی با این لنزها شده ام و از عینک استفاده میکنم . حدود 10یا 15 سال پیش به پزشک متخصص لیزیک مراجعه کردم و پزشک به من گفت بافتهای چشم من اجازه جراحی لیزیک را به من نمیدهد. آیا با پیشرفت کمی که در تکنولوژی صورت گرفته است امکان جراحی لیزیک برای من وجود دارد ؟

پاسخ: پیشرفت های قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است، بنابراین قطعا توصیه می کنم جهت بررسی و درمان به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید .


سوال: من از عینک استفاده میکنم، در گذشته چون سن کمی داشتم و نمره چشمانم بالا بود، نمیتوانستم بدون عینک جایی را ببینم آیا لیزیک می تواند بینایی من را بهبود ببخشد؟ درخواست من بازگشت بینایی واضح نیست، اما میخواهم شرایطی فراهم گردد تا به کاهش وابستگی من به عینک کمک نماید. اگر لیزیک نمی تواند کمکی نماید ، آیا راه حل دیگری برای این موضوع وجود دارد ؟

پاسخ: برای مشخص شدن این موضوع که آیا لیزیک بهبود بینایی یا نیاز به استفاده از عینک را برای شما کاهش خواهد داد یا خیر ، بایستی بر روی چشمتان بررسی و معاینه صورت پذیرد ، پیشنهاد میکنم جهت مشخص شدن این موضوع به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید .


پاسخ: تصحیح بینایی لیزر برای تمام خطاهای انکساری مناسب نمیباشد و پزشکان حداکثر مقدار نزدیک بینی را که جهت درمان در نظر میگیرند متفاوت است .
بعضی از پزشکان می گویند حداکثر 8D قابل درمان است ، اما کمپانی FDA این میزان را برای درمان تا 12D اعلام کرده است.
برخی از بیماران مبتلا به نزدیک بینی 10.5D ممکن است وضعیت مناسب تری برای لنز قابل ایمپلنت در داخل چشم به عنوان جایگزین برای لیزیک داشته باشند.
ممکن است این شرایط برای یک بیمار مبتلا به نزدیک بینی 10.5D مناسب نبوده و تحت عمل جراحی لیزیک قرار بگیرد. با این حال، احتمال بیشتری برای نیاز به لیزیک وجود دارد.
روش دوم، ایجاد تغییرات کوچک برای بهبود یا بهینه سازی جهت بدست آوردن بهترین بینایی ممکن برای شما است.


سوال: آیا چندین روش با نتایج مختلف جهت درمان بینایی وجود دارد، آیا برای بیشترین مشکل ، جراحی لیزر تشخیص داده میشود؟

پاسخ: درمان ها بر اساس چندین عامل مهم متفاوت هستند ، مهمترین عامل ضخامت قرنیه است . پزشکان مختلف دارای معیارهای مختلفی برای تعیین انواع روش های درمان هستند. برای بعضی از پزشکان مقدار 8Dحداکثر است، در حالی که برخی دیگر قادرند D 12 یاD 14 را درمان نمایند.


سوال: من دچاردوربینی 6.5D در چشم راستم و 7D در چشم چپم هستم . همچنین، از دوران کودکی مبتلا به تنبلی چشم در چشم چپم میباشم ، آیا برای وضعیت من ، جراحی لیزیک را توصیه میکنید ؟ آیا تنبلی چشم من مانع از انجام جراحی چشمانم میشود؟

پاسخ: من در این وضعیت برای شما جراحی لیزیک را توصیه نمی کنم. حداکثر مقدار پیرچشمی که FDA برای درمان توسط لیزیک تایید نموده است 6D است ، اما بسیاری از پزشکان حداکثر 3D یا 4D را تحت درمان قرار میدهند.
ممکن است بسته به سن شما، استفاده از لنزهای انکساری جایگزین مناسب تری برای جراحی باشد.
تنبلی چشم که در پزشکی آمبلیوپی نامیده می شود، می تواند مانع از جراحی لیزیک شود ، اما این موضوع به میزان تنبلی چشم بستگی دارد.


سوال: چشمان من دچار دوربینی میباشند ، 5.6D در چشم چپ و 0.2D در چشم راست. طبق بررسی های انجام شده ، من دارای شرایط لیزیک نمیباشم ، من می خواهم نظر شما را در این مورد بدانم . آیا جراحی لیزری وجود دارد که بتواند 5.6D را درمان نماید تا موجب گردد استفاده از عینک را کنار بگذارم؟

پاسخ: نمره 5.6D فراتراز محدوده ای است که بتوان آن را با لیزیک درمان نمود ، برای برخی از افراد که دوربینی آنها در این محدوده میباشد ،ممکن است استفاده از لنز گزینه مناسب تری باشد. توصیه می کنم این گزینه را نیز مورد توجه قرار دهید.


سوال : من در چشم راستم دچار آستیگماتیسم هستم و نمره چشمم نیز 4.25D میباشد، در حالی که چشم چپ من هیچ مشکلی ندارد . من برای جراحی به پزشک مراجعه کردم و پزشک اعلام نمود قرنیه من از ضخامت بسیار خوبی برخوردار است و برای جراحی مناسب میباشد.
با این حال، دکتر من به من گفت چون آستیگماتیسم من خیلی شدید است ، شاید این روش برای من مناسب نباشد . حتی اگر عمل جراحی داشته باشم، وضوح بینایی چشم راستم به اندازه چشم چپم نخواهد بود و ممکن است مجبور به انجام جراحی مجدد شوم .
من مطلبی در اینترنت خواندنم که اعلام کرده بود جراحی لیزیک می تواند برای درمان آستیگماتیسم تا 6D مناسب باشد و بعضی از افراد بعد از عمل جراحی نتایج خوبی را گزارش نموده اند . نظر شما به عنوان متخصص چیست؟

پاسخ: لیزیک می تواند تا 6D از آستیگماتیسم را بسته به تکنولوژی مورد استفاده، درمان کند.


سوال: من در 13 سال گذشته از عینک با نمره 7D استفاده کرده ام . آیا عمل لیزیک برای وضعیت من ایمن است؟ پزشک به من لیزیک با استفاده از لیزر Allegretto را معرفی نمود. (من مهندس نرم افزار هستم) من نگران هستم که جراحی لیزیک بر روی زندگی حرفه ای من و همچنین دید در شبم تاثیر گذار باشد.

پاسخ: وضعیت چشمان شما در محدوده ای است که سیستم فن آوری Allegretto برای آن با نتایج عالی مناسب است . با انجام این روش ممکن است دید در شب در طول دوره بهبودی اولیه (تا سه ماه) تحت تاثیر قرار بگیرد، اما بعد از گذشت این زمان معمولا دید در شب بهتر از استفاده از عینک یا لنز خواهد بود.


سوال: آیا نتیجه عمل جراحی لیزر قابل پیش بینی است؟ چشم چپ من 1.75D و چشم راست من 1.5D است. من می خواهم نمره چشم چپم را به چشم راستم برسانم و در عین حال آستیگماتیسم هر دو چشمم را نیز از بین ببرم، آیا امکان پذیر است؟

پاسخ: بله، تصحیح بینایی توسط لیزر می تواند نزدیک بینی یا دوربینی و همچنین آستیگماتیسم مرتبط با آن را اصلاح نماید. بنابراین چشم های شما می توانند همسان سازی گردند.


سوال: من 20 ساله هستم و نزدیک به 11 سال است که مبتلا به نزدیک بینی هستم . آیا من شرایط انجام جراحی لیزیک را دارم ؟ آیا با انجام این جراحی احتمال ایجاد آب مروارید وجود خواهد داشت؟

پاسخ: برای بررسی این که شرایط شما اجازه جراحی لیزیک را به شما میدهد یاخیر، به عوامل زیادی بستگی دارد که بایستی توسط متخصصین ما در کلینیک نوآوران بررسی گردد.


سوال: من مبتلا به آستیگماتیسم هستم ، آیا جراحی لیزیک برای شرایط من مناسب است؟

پاسخ: بله، لیزیک جهت اصلاح آستیگماتیسم بسیار مناسب میباشد.


سوال: من مبتلا به دوربینی و آستیگماتیسم در هر دو چشمم هستم . وضعیت چشم چپ من خیلی بهتر از چشم راستم میباشد. من با چشم راستم نمی توانم کلمات را به راحتی بخوانم مگر اینکه فونت کلمات واقعا بزرگ باشد. آیا این به خاطر آستیگماتیسم است یا علت دیگری دارد؟
اگر من جراحی لیزیک را انجام دهم ، آیا وضعیت هر دو چشمم متعادل خواهد شد ؟ آیا وضعیت چشم راستم مانند چشم چپم خواهد بود؟

پاسخ: اگر چشم راستتان سالم باشد، تصحیح آستیگماتیسم و دوربینی بهبود خواهد یافت و احتمالا مانند چشم چپتان خواهد شد.


سوال: آیا جراحی لیزیک ممکن است آستیگماتیسم را درمان کند، یا بعد از جراحی نیاز به استفاده از عینک میباشد؟

پاسخ: جراحی لیزیک آستیگماتیسم را درمان می کند. اکثر افرادی که مبتلا به آستیگماتیسم هستند و جراحی لیزیک انجام میدهند، بعد از انجام جراحی نیاز به عینک یا لنز نخواهند داشت.


سوال: من به طور قانونی ( در آئین نامه رانندگی) در چشم چپم دچار کوری هستم، آیا امکان دارد جراحی لیزیک کمک کند تا بینایی من تا حدودی تصحیح گردد؟ من در حال حاضر از عینک استفاده میکنم و چشم راست من نیز مبتلا به آب مروارید میباشد.

پاسخ: کوری قانونی به این معنی است که حتی با استفاده از عینک یا لنز، چشم نمی تواند بینایی 10/2 داشته باشد. بسیاری از مردم از این اصطلاح به درستی استفاده نمی کنند. با این حال اگر به لحاظ قانونی نابینا هستید، جراحی لیزیک نمیتواند به شما کمک نماید.


سوال: من می خواهم جراحی لیزیک انجام دهم تا از عینک استفاده نکنم، اما مطمئن نیستم که آیا شرایط انجام لیزیک را دارم یا خیر. بینایی من در چشم راستم 0.75 درمحور 100 و چشم چپم 0.75 در محور 80 میباشد.

پاسخ: نمره چشم شما جهت انجام لیزیک مناسب است و شما با استفاده از لیزیک دیگر نیازی به عینک نخواهید داشت.



سوال: از زمانی که من حدودا 7 ساله بودم، نیاز به استفاده از عینک پیدا کردم . از کلاس پنجم از لنز استفاده کردم. از آنجایی که در مورد جراحی لیزیک خبر هایی شنیده ام ، ایده اصلاح بینایی توسط جراحی لیزیک برایم جذاب شده است . من میخواهم این روش را انجام دهم اما نیاز به مشاوره دارم و میخواهم این کار را در اسرع وقت انجام دهم. من 19 سال دارم آیا سن من برای انجام این کار پایین میباشد؟
نمره چشم من 3.5D است و در دو سال گذشته تغییر نکرده است. من در استفاده از عینک و لنز دچار مشکل هستم و نمی توانم بدون تاری دید از خواب بیدار شوم و نیاز به عینک دارم.
همچنین، شایعات در این مورد میگویدکه این روند باید هر پنج سال یکبار انجام شود. آیا این موضوع صحت دارد؟

پاسخ: اگر چشمان شما در دو سال گذشته تغییر نکرده باشد، احتمالا شرایط انجام لیزیک را دارید .فقط در صورتی که چشمان شما دوباره شروع به تغییر کندکه معمولا این مسئله بعید میباشد ، در آینده نیاز به لیزیک خواهید داشت.


سوال: پزشک چند سال پیش به من اعلام نمود قبل از اینکه جراحی لیزیک انجام دهم ، بایستی تغییر نمره در چشمم متوقف گردد، آیا این موضوع درست است؟ من 28 ساله هستم و داری بینایی بسیار ضعیفی میباشم و وضعیت بیناییم هر سال بدتر میشود.

پاسخ: این موضوع دقیقا به ثابت ماندن نمره چشم بستگی دارد. انجام لیزیک تغییر نمره چشم شما را متوقف نخواهد کرد. اگر نمره چشمانتان دائم در حال تغییر است و در طول زمان میزان بیناییتان را به اندازه قابل توجهی تغییر داده ، ممکن است نیاز به درمان داشته باشید، پیشنهاد میکنم جهت بررسی وضعیت چشمانتان به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من در ارتش در زمینه خاصی فعالیت میکنم که نیاز به انجام جراحی اصلاح بینایی دارم . در حال حاضر دید من 10/7 میباشد. من فکر میکنم شرایط سنی برای جراحی خیلی اهمیت نداشته باشد، اما معمولا در 18 سالگی این جراحی انجام میگردد. آیا راهی وجود دارد که بتوان آن را در 17 سالگی با رضایت والدین انجام داد؟

پاسخ: درمان می تواند قبل از 18 سالگی با رضایت والدین انجام شود.


سوال: من 19 ساله هستم و از 14 سالگی از عینک استفاده کرده ام. نمره چشمان من 1.5 بوده و در دو سال گذشته فقط 0.25 افزایش یافته است.
آیا سن من برای انجام لیزیک پایین میباشد؟

پاسخ: توصیه میکنم یک سال دیگر منتظر بمانید تا مطمئن شوید که نمره چشمان شما دیگر تغییر نمی کند.


سوال: من 16 ساله هستم و از 11 سالگی از لنز استفاده نموده ام . در سن 14 سالگی دچار عفونت های بدخیم شدم و هنوز هم این عفونت ها را دارم . از آن زمان به بعد وضعیت چشمانم بدتر شده است و چشمانم همیشه دچار قرمزی و خارش هستند.
وقتی از عینک استفاده میکنم ، سردرد شدیدی به سراغم میاید ، استفاده از عینک را دوست ندارم. در حال حاضر نمره چشمان من 5D و 5.5D میباشد و در حال بررسی جراحی لیزیک میباشم، آیا بعد از جراحی لیزیک وضعیت چشمانم بدتر نخواهد شد؟

پاسخ: جراحی لیزیک تغییر نمره چشم را متوقف نخواهد کرد. اما اگر بعد از ثابت شدن نمره چشم جراحی لیزیک انجام دهید و بعد از جراحی نمره چشمتان تغییر نماید، باید مجددا ازعینک یا لنز استفاده نمایید یا اینکه مجددا جراحی لیزیک را تکرار کنید.


سوال: من 20 ساله هستم، چرا باید دقیقا در 21 سالگی جراحی PRK را انجام داد؟ من به لحاظ بدنی سالم هستم و میتوانم به کشور م خدمت کنم و خانواده ای برای خودم داشته باشم، اما با وضعیت موجود چشمانم نمیتوانم کاری انجام دهم.

پاسخ: شما لازم نیست دقیقا در21 سالگی PRK را انجام دهید. در حقیقت افراد 18 سال به بالا مجاز به انجام جراحی PRK میباشند، حتی ممکن است شما در 18 سالگی هم درمان شوید.
یکی از عوامل مهم این است که آیا نمره چشم شما هنوز هم در حال تغییر است. اگر چنین است، ممکن است شرایط انجام این کار را نداشته باشید وبایستی بعد از اینکه نمره چشمتان تغییر نکرد و تثبیت شد این کار را انجام دهید، زیرا اگر نمره چشمتان دچار تغییر گردد، ممکن است نیاز به درمان مجدد داشته باشید.


سوال: من 18 ساله هستم و میخواهم جراحی لیزر چشم انجام دهم من در تمام طول عمرم از عینک استفاده کرده ام. در حال حاضر نمره چشم چپ من 5D و چشم راستم 4.75D میباشد. پیشنهاد شما در زمینه جراحی برای سن من چیست؟

پاسخ: توصیه مینمایم منتظر بمانید تا نمره چشمتان تثبیت شود. اغلب در سن 18 سالگی این اتفاق می افتد، اما گاهی اوقات ممکن است کمی دیرتر این اتفاق رخ دهد.


سوال: آیا یک فرد 62 ساله میتواند جراحی لیزر انجام دهد؟ من از عینک برای فواصل دور استفاده می کنم اما به عینک نزدیک بینی هم نیاز دارم.

پاسخ: بسیاری از افراد در سن شما از روش تصحیح بینایی بوسیله لیزر استفاده میکنند. گزینه های دیگری مانند استفاده از لنز نیز مناسب میباشد.


سوال: من 62 ساله هستم و از عینک های دو کانونی استفاده مینمایم. آیا سن من برای انجام لیزیک خیلی بالا میباشد؟ من نمی خواهم همیشه از عینک استفاده نمایم.

پاسخ: قطعا سن شما برای انجام لیزیک بالا نمیباشد و میتوانید جراحی لیزیک انجام دهید.


سوال: من یک دختر 14 ساله دارم که از سالی که 7 سالگی از عینک استفاده کرده است، او در هنگام ورزش کردن از عینک خسته می شود.
چشم راست او 6D و چشم چپ او 5.75D میباشد وهر ساله چشمان او بدتر می شود. آیا او میتواند عمل جراحی لیزیک انجام دهد، یا ما باید منتظر بمانیم تا نمره چشمانش تثبیت گردد؟
همچنین شنیده ام که لنزهایی وجود دارد که به کاهش نمره چشم کمک می کند. آیا این درست است؟ و آیا عینک یا لنز چشمانش را بدتر میکند؟

پاسخ: بهتر است منتظر باشید تا نمره چشمانش تثبیت شود . اکثر افراد تا 18 سالگی صبر می کنند تا مطمئن شوند نمره چشمانشان تغییر نمی کند و بسیاری نیز باید چند سال دیگر صبر نمایند.
عینک ها و لنز ها وضعیت را بدتر نمی کنند. ممکن است استفاده از لنزهای نرم قابل نفوذ اکسیژن روند پیشرفت را کند نماید.


سوال: من 34 ساله هستم و وضعیت بینایی من هر ساله بدتر می شود. آیا لیزیک تغییر نمره چشمان من را متوقف می کند؟ آیا بعد از جراحی باید باز هم از لنز یا عینک استفاده نمایم؟ چرا؟

پاسخ: انجام لیزیک تغییر نمره چشم را متوقف نخواهد کرد. بنابراین باید صبر کنید تا نمره چشمان شما تثبیت شود، در غیر این صورت، ممکن است درمان موفقی نداشته باشید و مجددا نیاز به استفاده از عینک یا لنز داشته باشید.


سوال: من 20 ساله هستم و میخواهم جراحی لیزیک انجام دهم. هر سال بینایی من بدتر می شود و از زمانیکه که 11 ساله بودم قصد انجام این کار را داشتم . زمان مناسب برای جراحی چه وقتیست؟
من نمی توانم بدون عینک و یا لنز به راحتی ببینم و من دوست ندارم نابینا شوم و میخواهم قبل از ابتلا به این وضعیت عمل جراحی لیزیک انجام دهم . پزشک گفته است تا 25 سالگی نمیتوانم جراحی لیزیک انجام دهم، اما مطالبی که در اینجا مطالعه میکنم متفاوت است و باعث سردرگمی من شده است.

پاسخ: برای انجام جراحی لیزیک سن اهمیت زیادی ندارد و همچنین جراحی لیزیک به تثبیت نمره چشم کمکی نمینماید و مهم اینست که نمره چشمتان تثبیت گردد.
اگر جراحی لیزیک انجام دهید در حالی که نمره چشمان شما هنوز در حال تغییر است، برای مدتی به خوبی خواهید دید اما بعد از گذشت چند وقت مجددا به حالت قبل باز میگردید و مجددا نیاز به جراحی خواهید داشت. بنابراین توصیه می کنم منتظر بمانید تا نمره چشمان شما تغییر نکند، این موضوع ممکن است در 18 یا گاهی اوقات تا 25 سالگی رخ دهد.


سوال: من 17 ساله هستم و در نیروی دریایی مشغول به کار میباشم ، آیا میتوانم قبل از اعزام به پایگاه تا شش ماه دیگر جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: اگر بینایی شما برای حداقل یک سال پایدار بوده است، ممکن است شما شرایط درمان را داشته باشید. احتمالا می توان جراحی را با توجه به برنامه های شما انجام داد.


سوال: من 15 سال دارم آیا می توانم جراحی لیزیک انجام دهم؟ چرا لیزیک در سنین پایین انجام نمیشود؟

پاسخ: بایستی نمره چشم تثبیت شده تا بتوان جراحی لیزیک را انجام داد، در غیر این صورت، اگر نمره چشمتان تغییر نماید مجددا نیاز به استفاده از عینک خواهید داشت، در نوجوانان معمولا نمره چشم ثابت نبوده و تغییر خواهد کرد.


سوال: من 74 ساله هستم و مبتلا به نزدیک بینی میباشم. آیا سن من برای انجام لیزیک خیلی بالا میباشد؟

پاسخ: شما از لحاظ جسمی مشکلی برای لیزیک ندارید اما همانطور که پزشکان می گویند، شما به لحاظ روان شناختی شرایط انجام لیزیک را ندارید.


سوال: من 45 ساله هستم، آیا انجام لیزیک برای من ارزشی خواهد داشت؟ آیا اثرات لیزیک طولانی مدت میباشد؟

پاسخ: اگر میخواهید بدون عینک یا لنز به راحتی محیط اطرافتان را ببینید، لیزیک برایتان دارای ارزش است. البته نیاز به ارزیابی فردی میباشد. با توجه به سن شما احتمال پیرچشمی در آینده برای شما وجود دارد و این به معنی از دست دادن بینایی نزدیک شما خواهد بود و ممکن است در آینده جهت تصحیح نزدیک بینی به لیزیک نیاز پیدا کنید.


سوال: من 77 ساله هستم و وضعیت سلامتی من نیز خوب است ، اما دچار آب مروارید میباشم، با فرض درمان آب مروارید، آیا سنم من را از انجام جراحی لیزیک منع می کند؟ نمره فعلی چشمان من 2.75D میباشد.

پاسخ: سنتان شما را از لیزیک منع نمی کند، اما این جراحی باید بعد از درمان آب مروارید صورت پذیرد.


سوال: بالا ترین سنی که در آن می توان جراحی لیزیک انجام داد چه سنی است؟ همچنین، آیا انجام این روش را با وجود ابتلا به آب مروارید خفیف توصیه میکنید؟

پاسخ: به طور کلی، اگر نمره چشم علی رغم استفاده از عینک یا لنز ثابت بماند، شرایط جراحی لیزیک را خواهید داشت. شما می توانید لیزیک را در صورت داشتن آب مروارید خفیف انجام دهید ، اما قبل از انجام این کار با متخصصین ما در کلینیک نوآوران مشورت نمایید.


سوال: من 18 ساله هستم و از زمانی که در مهد کودک بودم از عینک استفاده میکردم . من اصلا دوست ندارم از عینک استفاده کنم . وضعیت بینایی من خوب است و همیشه از عینک استفاده نمیکنم اما به هر حال به استفاده از عینک نیاز دارم . من قبلا از لنز نیز استفاده کرده ام اما برای من مناسب نبوده است. سن دقیق ثابت ماندن نمره چشم چه سنی است؟ چون من میخواهم جراحی لیزیک انجام دهم.

پاسخ: برای اکثر افرادی که مبتلا به نزدیک بینی هستند ، تغییرات بینایی آنها بین 16 تا 22 سال تثبیت میگردد و معمولا پایدار می ماند. ما می خواهیم دو سال از ثبات نمره چشم گذشته باشد تا از توقف تغییرات نمره چشم اطمینان حاصل نماییم.


سوال: پسر 3 ساله من، مبتلا به انحراف و تنبلی چشم است. آیا او شرایط انجام لیزیک را خواهد داشت؟ همچنین، در چه سنی او میتواند عمل جراحی لیزیک انجام دهد؟

پاسخ: لیزیک انحراف و تنبلی چشم را درمان نمیکند. اگر تنبلی چشم شدید باشد، امکان انجام لیزیک به کلی منتفی است . پایین ترین سن برای انجام جراحی 18 سال میباشد.


سوال: من در حال برنامه ریزی برای عمل جراحی لیزیک در سن 18 سالگی هستم ، در حال حاضر در نیروی دریایی مشغول به کار میباشم. آیا بهبود بینایی من بعد از جراحی لیزیک دائمی خواهد بود؟

پاسخ: جراحی لیزیک چشم ها را از تغییرات طبیعی که درآینده اتفاق می افتد حفظ نمی کند. اکثر افراد بعد از 18 سالگی تغییر قابل ملاحظه ای در چشمانشان اتفاق نمی افتد، اما امکان دارد این تغییرات در برخی دیگر به گونه ای متفاوت باشد.
به همین دلیل است که اکثر پزشکان توصیه میکنند تا دو سال قبل از لیزیک نمره چشم افراد ثابت باشد ، چرا که تغییرات در این افراد کمتر خواهد بود. اگر چشمها در آینده کمی دچار تغییر شوند ، در صورت تمایل می توانید جراحی لیزیک مجدد نیز داشته باشید.


سوال: آیا شما عمل جراحی لیزیک را در 18 سالگی توصیه می کنید؟ من در حال حاضر 14 ساله هستم و از عینک های دوکانونی استفاده میکنم. نمره عینک من 2.5 است. اگر این میزان برای دو سال تغییر نکند، آیا می توانم جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: برای اعلام نظر قطعی باید بر روی چشمان شما بررسی انجام گیرد ، اما شاید سن 18سال جهت جراحی لیزیک سن مناسبی باشد ، توصیه میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من خانمی 27 ساله هستم و در ارتش فعالیت دارم و فقط دو سال از عینک استفاده کرده ام . آیا شما برای سن من جراحی لیزیک یا PRK را توصیه میکنید؟

پاسخ: من توصیه می کنم حداقل دو سال دیگر برای اطمینان از تثبیت میزان بینایییتان منتظر بمانید.


سوال: آیا می توان عمل لیزیک را در یک کودک 6 ساله انجام داد؟ آیا نتیجه بخش خواهد بود؟

پاسخ: در حال حاضر تصحیح بینایی توسط لیزر برای کودکان بر اساس محدودیت های موجود، برای برخی از دلایل پزشکی خاص استفاده می شود.
به طور کلی در بیشتر افراد ، در این سن به علت عدم تثبیت نمره دید این کار انجام نمیگیرد. مسئله دیگری که در مورد کودکان و نوجوانان وجود دارد ، مسئله همکاری آنان هم در دوره درمان و هم در دوره بهبودی میباشد.


سوال: من 15 ساله هستم و چشمانم در سه سال گذشته تغییر نکرده است ، نمره چشم چپم4.25 D و چشم راستم 4.50 D میباشد. آیا من دارای شرایط انجام لیزیک هستم؟

پاسخ: من پیشنهاد می کنم تا 18 سالگی این وضعیت را تحمل کنید ، این سن ، حداقل سن مورد تایید میباشد. جهت انجام لیزیک لازم نیست محدودیت سن تعیین گردد، اما به نظر من عاقلانه است که در این سن جراحی لیزیک انجام نگردد.


سوال: من 64 ساله هستم و دارای شرایط انجام لیزیک میباشم ؟ من شنیده ام با وجود انجام لیزیک در سن من ، نیاز به استفاده از عینک مطالعه وجود دارد.

پاسخ: شصت و چهار سال برای لیزیک زیاد نیست!
شما می توانید بینایی هر دو چشمتان را برای فاصله های مختلف تصحیح نمایید ، یعنی یکی از چشمانتان را برای فاصله دور و دیگری را برای فاصله های نزدیک مانند مطالعه تصحیح نمایید و یا اینکه پس از تصحیح چشمانتان از عینک جهت مطالعه استفاده کنید.


سوال : آیا با جراحی لیزیک در سن 57 سالگی خطر ساز است؟ من دچار نزدیک بینی هستم.

پاسخ: خطرات موجود برای شما مانند بیماران دیگر میباشد و خطر جدی شما را تهدید نمیکند، مشکلات رایج در این نوع جراحی شامل نیاز به لیزیک مجدد ، خشکی موقت چشم و ایجاد موقت هاله نور در شب میباشد.


سوال: من قصد انجام لیزیک چشمانم را دارم اما نمره چشم چپ من هنوز تثبیت نشده است و در حال حاضر 5 سال است که مدام در حال تغییر است . سوال اولم این است که آیا امکان دارد نمره چشم اصلا تثبیت نشود؟ و سوال دوم اینکه برخی میگویند اگر تغییرات نمره چشم اندک باشد امکان انجام لیزیک وجود دارد و پزشکان این کار را انجام میدهند، آیا صحت دارد؟ و اگر چنین باشد، احتمال موفقیت آمیز بودن این روش چقدر است؟

پاسخ: جراحی لیزیک ، تغییر در نمره چشم را متوقف نخواهد کرد. اگر بعد از درمان توسط لیزیک ، نمره چشم شما تغییر نماید و دچار نزدیک بینی شوید ، میتوانید مجددا جراحی لیزیک انجام دهید و با جراحی لیزیک بیناییتان تصحیح می گردد اما به طور معمول تغییرات نمره چشم در سال های نوجوانی و جوانی مشاهده میشود.




سوال: من بینایی بسیار ضعیفی دارم، نمره چشم راستم D5/5 که دارای آستیگماتیسم نیز میباشد و چشم چپم D6.5 که مبتلا به تنبلی چشم نیز هستم.
استفاده از عینک من را عصبی میکند ، مخصوصا زمان انجام فعالیت در محیط های باز. حتی زمانی که من از عینک های اکیو ویو اویسس استفاده میکنم نیز اذیت میشوم و استفاده از آنها همیشه برای من سخت بوده است . استفاده از لنز نیز پرهزینه میباشد.
آیا با وجود مواردی که عنوان کردم باز هم میتوانم جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: این بستگی به میزان تنبلی چشم شما دارد . پیشنهاد میکنم برای مشخص شدن اینکه شرایط انجام لیزیک را دارا هستید یا خیر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من 10 سال پیش جراحی لیزیک انجام داده ام و نتیجه آن نیز موفقیت آمیز بوده است ، اما من مبتلا به آلرژی و خشکی چشم شدم. من 63 ساله هستم و برای دیدن فواصل دور نیاز به عینک دارم. آیا می توانم جراحی لیزیک را تکرار کنم و آیا در صورت تکرار جراحی ، مجددا مشکلات حساسیت و خشکی چشم را تجربه خواهم کرد؟ آیا من مبتلا به نزدیک بینی خواهم شد؟

پاسخ: شما می توانید دوباره لیزیک را تکرار نمایید و احتمالا مسائل مربوط به خشکی چشم و آلرژی را خواهید داشت، هرچند تکنیک های بهتری برای مقابله با این مشکلات وجود دارد. وضعیت نزدیک بینی شما بستگی به نمره چشمانتان دارد.


سوال: من 21 ساله هستم و در هر دو چشمم دچار آستیگماتیسم و آب مروارید هستم . آیا من شرایط جراحی لیزیک را دارم؟ و آیا لیزیک جراحی پیچیده ای است؟ اگر شرایط انجام لیزیک را دارم ، باید به متخصص لیزیک مراجعه نمایم؟

پاسخ: جراحی لیزیک باید توسط متخصص لیزیک انجام شود و چشمان شما باید توسط متخصص لیزیک ارزیابی گردد. این که آیا شرایط انجام این نوع جراحی را دارا هستید یا خیر، بستگی به این دارد که آیا میزان آب مرواریدتان شدید است و یا این که ثابت مانده یا پیشرفته نموده است . توصیه میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: آیا جراحی لیزیک بر روی شبکیه انجام میشود؟ بافت شبکیه من دچار مشکل شده و پزشکان نمی دانند چرا این اتفاق افتاده است ، این وضعیت بر روی دید من تاثیر گذاشته و این مشکل بعد از جراحی آب مروارید بر روی چشمان من رخ داده است.

پاسخ: جراحی لیزیک بر روی شبکیه امکان پذیر نمیباشد.


سوال: من مبتلا به ديستروفي ، آستيگماتيسم شديد و نزديک بيني قابل توجهي هستم . آیا امکان جراحی لیزیک برای من وجود دارد و آیا دیستروفی من را تشدید نمیکند؟

پاسخ: تصحیح بینایی شما توسط لیزیک امکان پذیر است، اما جراحی PRK برای شما مناسب تر میباشد . احتمالا با انجام لیزیک ، بهبودی شما در زمینه دیستروفی طولانی خواهد بود.


سوال: من 37 ساله هستم و 18 سال است که افسر نظامی و خلبان یک هواپیمای تجاری هستم . من وقتی متولد شدم در یکی از چشمانم مبتلا به هیپوپلاستی عصب اپتیک بودم.
من می خواهم جراحی لیزیک انجام دهم تا بتوانم از عینک استفاده نکنم .استفاده از عینک ، آستیگماتیسم من را تصحیح می کند. من با چند جراح صحبت کرده ام ، آنها می گویند شرایط انجام این کار را دارم ، چون لیزیک برای من بسیار مناسب است . من متوجه خطرات موجود در این زمینه هستم ، اما می خواهم نظر شما را در این زمینه بدانم.

پاسخ: من معتقدم لیزیک برای کسی که فقط در یک چشم دچار مشکل است و با استفاده از عینک میتواند این مشکل را برطرف نماید ، نباید انجام پذیرد.
احتمال ایجاد مشکل بر روی بینایی شما با این روش بسیار کم میباشد ، اما نمیخواهم همین درصد احتمال پایین از ایجاد مشکل بر روی چشمان شما ایجاد گردد.


سوال: من از سن 8 تا 14 سالگی از عینک استفاده میکردم و از 14 سالگی تاکنون نیز از لنز استفاده نموده ام ، در حال حاضر 38 سال دارم. من در هر دو چشمم مبتلا به نزدیک بینی با نمره 6D هستم ، همچنین پزشکان اعلام کرده اند که من دچار کشیدگی شبکیه و لک قرمز مادرزادی در چشم چپم هستم.
پزشک در مورد انجام لیزیک بر روی چشمانم ، مشکل خاصی را عنوان نکرد و گفت مانعی جهت این کار وجود ندارد ، میخواستم نظر شما را نیز بدانم.

پاسخ: با توجه به مشکلات عنوان شده ، شما شرایط انجام لیزیک را دارا هستید . کشیدگی شبکیه بایستی بررسی شود اما به طور کلی بر روی روند جراحی لیزیک تاثیر نمی گذارد.


سوال: پسر من 25 ساله است و مبتلا به آنوریسم مغزی میباشد. حدود پنج سال پیش، او دچار دوبینی گردید ، پزشک اعلام کرد این مشکل احتمالا به دلیل زخمی است که در بافتهای مغز او به علت جراحی به وجود آمده است. آیا ممکن است جراحی لیزیک بتواند به او کمک کند؟

پاسخ: بعضی اوقات آئرویسم می تواند عضلات را کنترل کندکه بر روی هماهنگی چشم تاثیر میگذارد. من برای بررسی این موضوع به متخصص استرابیسم مراجعه کردم ، لیزیک راه حل مشکل شما نمیباشد.


سوال: من به طور مادرزادی مبتلا به نایستاگموس هستم و نمره چشمان من 12Dمیباشد ، آیا من شرایط انجام لیزیک را دارم.

پاسخ: بله، احتمالا شما شرایط جراحی لیزیک را دارا هستید . نایساگموس معمولا عامل اصلی در زمینه لیزیک نبوده و بسیاری از پزشکان بیمارانی را که 12D هستند را نیز درمان می کنند. سایر انواع جراحی ، مانند ایمپلنت لنز پاکیک نیز امکان پذیر است.


سوال: من 58 ساله هستم و از سال 1997 به بیماری دیابت مبتلا شده ام. در حال حاضر نیز وقتی صبح ها FBS (قند ناشتا خون) را تست میکنم بسیار شدید میباشد ، در عرض سه ماه گذشته میزان قند من بین 108 تا 128 بوده و آخرین A1C من چهار ماه قبل و 7.6 بوده است.
آیا من شرایط انجام جراحی لیزیک را دارم؟ من روزانه 8 ساعت و پنج روز در هفته از رایانه برای انجام کارهای خود استفاده می کنم.

پاسخ: مناسب بودن شرایط برای تصحیح چشم به عنوان یک دیابتی به شرایط چشم شما بستگی دارد. اگر تنها از نظر دیابت اثر منفی داشته باشد و دیابت شما تحت کنترل قرار گیرد ، مشکلی وجود نخواهد داشت.


سوال: بینایی من ضعیف میباشد و دچار آستیگماتیسم در یک چشم خود هستم. من لنزهای مختلفی را امتحان کرده ام ولنز SynergEyes بهترین بوده اما شرایط خیلی مطلوب را برای من ایجاد نکرده است.
من اعتقاد دارم که برخی از مشکلات من ممکن است به دلیل شیمی درمانی که من 10 سال پیش تحت آن قرار گرفتم باشد و همچنین خانواده مادری من نیز به طور ژنتیکی مبتلا به این بیماری بوده اند . آیا فکر می کنید جراحی لیزیک برای شرایط من مناسب باشد؟

پاسخ: ممکن است جراحی لیزیک برای اصلاح دید شما مناسب باشد اما شما باید توسط یک جراح لیزیک ارزیابی شوید. پیشنهاد میکنم جهت بررسی به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من چند سوال دارم: اول اینکه من اختلالی به نام دیستروفی مخروطی دارم (سلول های مخروطی شبکیه من آسیب دیده است). آیا می توانم جراحی چشم لیزیک را انجام دهم؟
آیا باید هر سال جراحی لیزیک داشته باشم؟ آیا جراحی بیش از یک بار در چشم خطر ساز است؟ بعد از جراحی لیزیک چه کاری باید انجام دهم تا وضعیت چشمانم پایدار بماند؟

پاسخ: من به دلیل شرایط موجود در شما اصلاح بینایی توسط لیزیک را توصیه نمی کنم.


سوال: مادر من دچار کوری قانونی است و چند سال پیش چشمش را از دست داد. آیا روش درمانی مانند جراحی وجود دارد که بتواند بینایی او را حداقل برای دیدن اشیاء بهبود بخشد؟

پاسخ: درمان بینایی مادر شما بستگی به علت دقیق کوری او دارد. او باید توسط جراح متخصص مورد بررسی قرار گیرد. توصیه میکنم جهت بررسی بیشتر به کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: آیا نگرانی در مورد جراحی لیزر چشم در افراد مبتلا به لوسمی لنفوسیتی وجود دارد؟ من نیاز به درمان برای سرطان خون نیز دارم؟

پاسخ: در هر عمل جراحی ، نگرانی جهت عفونت و بهبودی وجود دارد. ایجاد عفونت بسیار به ندرت اتفاق میافتد ، روش اصلاح چشم بوسیله لیزیک معمولا سلامتی عمومی را تحت تاثیر قرار نمیدهد، بنابراین اگر بدن شما مقاوم باشد ، درمان و بهبودی نرمال را خواهید داشت و باید اصلاح چشم بوسیله لیزیک امکان پذیر باشد . پیشنهاد میکنم به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: آیا آسیب قبلی به قرنیه من حدود 33 سال قبل ، جراحی لیزیک را تحت تاثیر قرار میدهد؟ خستگی روزانه چشمان من به من همان احساس را می دهد که من در زمان آسیب به قرنیه ام داشتم؟ من مبتلا به خشکی چشم نیز هستم و از قطره های خشکی چشم استفاده می کنم. من از لنزهای پیشرفه اطلاعی ندارم و از آنها استفاده نکرده ام و باید اطلاعاتی در این زمینه کسب نمایم.

پاسخ: شما باید برای بررسی اینکه آسیب قبلی قرنیه بر روی روند لیزیک تاثیر می گذارد یا خیر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید ، همچنین اطلاعات خوبی در زمینه لنزها در اختیار شما قرار خواهد گرفت.


سوال: من 30 ساله هستم و میخواهم جراحی لیزر انجام دهم و اگر اشتباه نکنم نمره چشمان من 2 و 3 بوده و در چشم چپم نیز مبتلا به تنبلی چشم میباشم.
اگر عمل جراحی انجام دهم، چقدر شانس دارم که دوباره از عینک استفاده نکنم؟ در شهری که من زندگی میکنم اطلاعات پزشکی به روز نمیباشد . آیا شما به من انجام این کار را توصیه میکنید؟

پاسخ: این روش درمان برای افرادی با شرایط شما برای حدود 15 سال تاثیرات مثبت را به همراه خواهد داشت و هیچ مشکلی در دراز مدت برای شما وجود نخواهد داشت . مشکل اصلی این است که درمان بوسیله لیزر می تواند تا حدودی از بین برود و در نتیجه ممکن است شما مجددا نیاز به درمان داشته باشید.
این روش درمان برای افراد مبتلا به تنبلی شدید چشم توصیه نمی شود و تنها برای موارد خفیف تا متوسط توصیه میگردد .همچنین این روش درمان باید نیاز شما به عینک را برطرف نماید.


سوال: پزشکان برای من خشکی چشم را تشخیص داده اند ، اما چشمان من دائما دچار ریزش اشک میباشد . مشکل اینجاست که کیفیت اشک من مناسب نبوده و باعث خشکی چشمهایم میگردد . آیا جراحی لیزر برای من مناسب است؟ نمره چشمان من 4 است.
همچنین، من می توانم محیط اطراف را به راحتی ببینم ، آیا این وضعیت تنبلی چشم من را متفاوت میسازد؟

پاسخ: اگر شما می توانید به خوبی محیط اطراف را ببینید ، تنبلی چشم برای شما مشکل ساز نمیباشد و قرص های روغن ماهی می توانند به میزان زیادی به کیفیت اشک شما کمک نمایند. درمان لیزر نیز می تواند انجام شود مگر اینکه خشکی چشم شدید باشد، هر چند گاهی اوقات جراحی PRK برای افرادی که مبتلا به خشکی چشم هستند مناسب تر است.


سوال: من 53 ساله هستم و دچار دوبینی چشم میباشم به همین علت از عینک منشور دار استفاده مینمایم . آیا جراحی لیزر برای من مناسب است؟

پاسخ: این روش از جراحی نیاز شما به این نوع عینک را از بین خواهد برد.


سوال: من دچار نزدیک بینی هستم و مبتلا آستیگماتیسم نیز میباشم ، از عینک های منشور دار استفاده مینمایم . من وضعیت چشمهایم را ارزیابی کرده ام و این بررسی ها نشان میدهد که شرایط انجام لیزیک را دارم . چیزی که باعث تعجب من شده این است که اگر نمره چشمان من طوری است که نیاز به عینک منشور دار داشته باشم پس چطور شرایط انجام جراحی لیزیک را دارم؟

پاسخ: این موضوع به وضعیت چشمان شما بستگی دارد . ما نمی توانیم منشور را با انجام لیزیک درمان کنیم وعموما پس از درمان، شما نباید از عینک استفاده کنید ، بنابر این استفاده از این نوع عینک نیز نیاز نمیباشد.
شاید استفاده از این نوع عینک نیز در حال حاضر مورد نیاز شما نمیباشد، پیشنهاد میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من مبتلا به تنبلی چشم هستم و این مشکل در حال پیشرفت میباشد و از 2 سالگی مبتلا به دوبینی هستم. جراحی عضلانی برای اصلاح مشکلم انجام شد اما چشمهای من هنوز هم بدون استفاده از عینک و لنز درمان نشده اند . آیا لیزیک میتواند باعث شود من از لنز و عینک استفاده نکنم؟

پاسخ: اگر عینک ها (بدون منشور) یا لنز برای چشم شما مفید بوده اند ، لیزیک وضعیت شما را بهبود خواهد بخشید.


سوال: من 27 ساله هستم و نمره چشمهایم 7.7D و 7D میباشد ، از زمانی که من به یاد دارم از عینک استفاده میکردم و حدود پنج سال است که از لنز استفاده میکنم ، اخیرا برایم هماهنگی بصری تشخیص داده شده است.
پزشکان به من اعلام کرده اند نمی توانم به دلیل بیماری اخیرم از لنز استفاده نمایم . بخاطر این تشخیص من از عینک دوکانونی استفاده میکنم.
چند سال پیش به من گفته شد ، به علت شدت مشکلات چشم نخواهم توانست جراحی لیزیک انجام دهم ، این موضوع در 20 سالگی به من اعلام شد ، آیا در حال حاضر نیز این موضوع پابرجاست؟

پاسخ: انجام جراحی لیزیک می تواند تمام مشکلات دید شما را به جز مشکل هماهنگی بصری اصلاح نماید. این مشکل نیاز به عینک دوکانونی یا جراحی عضلات چشم دارد.


سوال: برای من خشکی چشم و بلفاریت جزئی تشخیص داده شده است و بجای استفاده از لنز از عینک استفاده میکنم. آیا امکان دارد عمل جراحی لیزیک تحت این شرایط با نتایج مثبت انجام شود؟

پاسخ: بله خشکی چشم و بلفاریت جزئی عموما بسیار رایج هستند و افراد با این شرایط می توانند لیزیک را با موفقیت انجام دهند. خشکی شدید چشم یا بلفاریت شدید نیاز به درمان قبل از جراحی لیزیک دارد و اگر شرایط بسیار شدید باشد، ممکن است جراحی لیزیک کلا منتفی گردد.


سوال: آیا یک بیمار مبتلا به انسداد مزمن ریوی( COPD ) در طول عمل جراحی لیزر چشم در معرض خطر است؟

پاسخ: مدت زمان انجام لیزیک در هر چشم 5 دقیقه میباشد و شما باید قادر باشید این وضعیت را 5 دقیقه تحمل نمایید تا به درمان مطلوب برسید.


سوال: وقتی که من کلاس چهارم بودم پزشکان در چشمان من رتینیت پیگمنتوزا تشخیص دادند. در حال حاضر 22 ساله هستم آیا جراحی PRK یا لیزیک قادر میباشد بینایی من را مانند عینک یا لنز تامین نماید؟ وقتی از لنز استفاده میکنم بینایی چشم چپ من 10/10و چشم راست من 10/5 است. من نسبت به این موضوع که این روش ، بیماری من را کاملا درمان نمی کند آگاه هستم، اما آیا امکان دارد وضعیت چشمان من بهبود یابد؟

پاسخ: درمان با روش لیزیک نمره چشم شما را مانند عینک یا لنز تامین خواهد کرد.


سوال: تست تربوکولین من [تست پوستی سل] مثبت بوده است ، من در حال حاضر مبتلا به توبرکلوزیس نمیباشم و در حال مصرف INH هستم ، آیا میتوانم جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: بیماری شما بر روی روند جراحی لیزیک تاثیر گذار نمیباشد، پیشنهاد میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من مبتلا به بیماری فون ویلبراند هستم و برای این بیماران از (لخته کننده خون) درجراحی های طولانی مدت استفاده میشود. هنگامی که تحت عمل جراحی دندان قرار گرفتم از دسموپرسین برای خطر خونریزی من داشته استفاده گردند . آیا در جراحی لیزیک نیزمشابه این کار انجام میشود؟ آیا این اختلال باعث میشود نتوانم جراحی لیزیک را انجام دهم؟

پاسخ: برای افرادی که مبتلا به اختلالات خونریزی مثل شما هستند، PRK توصیه می شود. در صورت استفاده از این روش ، هیچ نوع خطر خونریزی وجود نخواهد داشت.


سوال: آیا بیماری فون ویلبراند بعد از عمل جراحی بهبود می یابد؟ همچنین آیا میتوانم با توجه به بیماری که دارم، عمل جراحی انجام دهم؟

پاسخ: فون ویلبراند نوعی بیماری اختلال خونریزی است و این مانع از انجام جراحی لیزیک میگردد ، اما احتمالا جراحی اصلاح بینایی PRK مناسب خواهد بود.


سوال: ممکن است مشکل من در زمینه حرفه شما نباشد اما در بدو تولد من ، یک تومور در سرم رشدکرد و خود را به مجرای اشک من متصل نمود. هنگامی که تومور از سرم خارج شد، مجرای اشک من نیز دچار آسیب گردید و من دچار خشکی در چشم راستم شدم.
من چند روز دیگر 22 ساله میشوم و قصد ورود به ارتش را دارم، این موضوع مشکل خاصی برای من ایجاد نکرده است و فقط در زمان استفاده از لنز مشکل ساز میگردد . آیا من شرایط انجام لیزیک را خواهم داشت؟
من در تمام طول عمرم به آسانی با این مشکل کنار آمده ام ، به طوری که خشکی چشمم را نادیده گرفته ام. اما در حال حاضر دوست دارم یک روز صبح از خواب بیدار شوم و دیگر از عینک استفاده نکنم ، چون تقریبا به معنای واقعی کلمه نمیدانم باید چه کاری انجام دهم.

پاسخ: به دلیل خشکی شدید چشم شما، من فکر نمی کنم که جراحی لیزیک گزینه مناسبی برای شما باشدو ممکن است جهت بهبودی چشمتان با مشکل مواجه شوید.


سوال: برای پسر من در سن 7 سالگی تنبلی چشم تشخیص داده شد . هیچ گاه برای انحراف چشم یا استرابیسم او اقدامی انجام نشده و وضعیت بینایی او بد نیست.
ما در حال بررسی گزینه های لیزر چشم برای او هستیم. آیا جراحی لیزیک میتواند برای او ایده خوبی باشد؟

پاسخ: لیزیک می تواند تنبلی چشم را به همان اندازه که عینک یا لنز تصحیح میکند، بهبود بخشد.


سوال: من در یکی از چشمانم مبتلا به تنبلی چشم هستم و قادر به بینایی واضح نمیباشم ، اما میتوانم محیط اطراف خودم را ببینم . آیا فکر می کنید عمل جراحی لیزیک برای من مفید خواهد بود؟ چگونه می توانم در مورد یافتن پزشک یا جراح اقدام نمایم؟

پاسخ: لیزیک تنبلی چشم شما را بهبود نخواهد بخشید.

سوال: من با مشکل انحراف چشم متولد شدم و زمانی که 18 ماهه بود پزشکان بر روی چشمان من جراحی انجام دادند.
من در تمام زندگی ام مجبور به استفاده از عینک بوده ام و نمی توانم مانند گذشته بیش از چند متر جلوتررا بخوبی ببینم، علاوه بر مشکلات دید دچار تاری در بینایی نیز هستم. به این دلیل که به من گفته شده است چشمانم به نور بسیار حساس هستند ، من نمی توانم از لنز استفاده نمایم و عمدتا مجبور هستم از عینک استفاده کنم.
در حال حاضر من به جراحی لیزیک فکر میکنم ، اما به خاطر جراحی اصلاح بینایی که من در سنین جوانی داشتم و حساسیت شدید به نور پیدا کرده بودم که هم تکنون نیز این وضعیت را دارم . آیا هنوز امکان دارد که جراحی لیزیک انجام دهم و نسبت به نور حساسیت پیدا نکنم؟

پاسخ: لیزیک به حساسیت شما به نور کمکی نمی کند، اما احتمالا به بینایی شما کمک خواهد کرد. توصیه میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من مبتلا به تنبلی در یک چشمم هستم و هنگامی که از لنز یا عینک استفاده نمیکنم چشم راستم به سمت داخل متمایل میگردد. آیا عمل جراحی لیزیک نتایج مشابهی مانند استفاده از عینک و لنز را ارئه میدهد؟ به عنوان مثال هماهنگی در چشم راست من ایجاد مینماید؟

پاسخ: بهبود بینایی بعد از انجام لیزیک شبیه به استفاده از عینک یا لنز است. گاهی اوقات عینک های منشوردار می تواند هماهنگی چشم را بهتر از جراحی لیزیک تامین نماید.


سوال: پزشک به من گفته است که شبکیه من آسیب دیده است. آیا لیزیک میتواند بینایی من را تصحیح نماید؟ من از عینک به علت ضعف بینایی در یکی از چشمانم استفاده میکنم، آیا بعد از جراحی باز هم باید از عینک استفاده نمایم؟

پاسخ : لیزیک مشکل شبکیه شما را حل نخواهد کرد، اما می تواند نیاز به عینک را از بین ببرد. اگر هر دو چشم شما با استفاده از عینک قادر به دید کاملا خوب باشند ، من لیزیک را توصیه میکنم.


سوال: من سالها از لنز استفاده نموده ام و حدود دو سال پیش برای من بلغاریت چشم تشخیص داده شد، آیا این امکان وجود دارد که با شرایط موجود ، جراحی لیزیک انجام دهم؟ آیا روش درمان دائمی برای بلفاریت وجود دارد؟

پاسخ: عموما بلغاریت وضعیت جدی برای چشم نمیباشد و مانند شوره سر بوده که می تواند یک ناراحتی باشد اما مضر نیست و درمانی برای این عارضه وجود ندارد و در طول زمان از بین خواهد رفت. شما قطعا می توانید عمل جراحی لیزیک را انجام دهید.


سوال: من مبتلا به بلغاریت هستم که روزانه به طور کامل توسط کمپرس گرم کنترل می شود. من 68 ساله هستم آیا می توانم جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: اگر بلفاریت شما تحت کنترل باشد خوب است وسن 68 سال برای انجام لیزیک مناسب میباشد، احتمالا دارای شرایط انجام لیزیک خواهید بود.


سوال: من قبلا چند روش زیبایی جهت آرایش چشم را انجام داده ام ، پزشکان اعلام کردند این کار منجر به ایجاد خشکی چشم و ایجاد زخم در بافت چشمم شده است و این موضوع باعث بدتر شدن بینایی من شده است . آیا من قادر به انجام جراحی لیزیک هستم؟ آرزوی من این است که دیگر از عینک استفاده نکنم.

پاسخ: معمولا افرادی که مبتلا به خشکی چشم هستند ، جهت تصحیح بینایی میتوانند جراحی لیزیک را انجام دهند. گاهی اوقات نسخه غیر فلپ برای بیماران دارای شرایط شما مناسب تر میباشد. اگر خشکی چشم شدید باشد، هیچ نوع درمانی توصیه نمی شود. با این وجود، پس از اصلاح چشم توسط لیزیک، خشکی چشم کمتر از استفاده از لنز ایجاد خواهد شد.


سوال: اگر در خانواده من سابقه گلوکوم وجود داشته باشد، آیا بهتر نیست به جای عمل جراحی لیزیک از PRK استفاده نمایم؟ آیا با توجه به سن من با انجام این روش گلوکوم من گسترش خواهد یافت؟

پاسخ: نه لیزیک و نه PRK بر توسعه گلوکوم یا بر روی درمان آن تأثیر نخواهد گذاشت. بنابراین هر کدام را که نیاز باشد، اعم از لیزیک یا PRK را میتوانید انتخاب نمایید.


سوال: من مبتلا به دیابت نوع 1 هستم که با تزریق انسولین تحت کنترل میباشد . من می دانم که افراد مبتلا به دیابت معمولا به علت بهبودی طولانی ، شرایط انجام لیزیک را ندارند، اما من تمایل به بهبودی سریعتر از حد طبیعی با اعمال روش های جدید را دارم ، آیا من می توانم جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: بسیاری از جراحان لیزیک، بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 را درمان نخواهند کرد. با این وجود، اگر دیابت به خوبی کنترل شود و هیچ نوع عوارضی از دیابت ایجاد نگردد، بسیاری از افراد این کار را انجام میدهند.


سوال: من در هر دو چشمم مبتلا به کولوباما هستم و وضعیت چشم چپ من شدیدتر میباشد، بیشتر بینایی من توسط چشم راست من تامین میگردد. در حال حاضر بینایی من حدود 10/5 میباشد. من از عینک استفاده میکنم . آیا لیزیک گزینه مناسبی برای اصلاح بینایی من است؟ بعضی از افراد معتقدند نباید این کار را انجام دهم ، اما من می خواهم بیناییم را تا آنجا که ممکن است بهبود بخشم تا مجوز رانندگی داشته باشم و به راحتی بتوانم رانندگی کنم.

پاسخ: کلوبوما می تواند مشکلاتی را برای تراکرهای لیزر در چشم ایجاد نماید. من می خواهم چشم شما را روی تراکرهای لیزر آزمایش کنم تا قبل از انجام روش مطمئن شویم که تراکرها به طور معمول میتوانند عملکرد داشته باشند، توصیه میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: حساسیت من در چشمهایم ( به گرد و غبار، حشرات ، حیوانات، و غیره) زیاد میباشد و چشمهایم خیلی زود تحریک می شوند. من نمی توانم از لنز بیشتر از چند ساعت استفاده نمایم ، زیرا چشم هایم دچار قرمزی و حساسیت میشوند.
هنگامی که چشمان من جهت انجام لیزیک آزمایش شد، مشخص شد که فقط خشکی خفیف چشم داشته ام. خشکی چشم می تواند یک عارضه احتمالی از لیزیک باشد و من نمی دانم آیا این مورد باعث تحریک چشم من خواهد شد یا خیر؟
من ترجیح می دهم بینایی تار داشته باشم تا سوزش چشم ، خشکی چشم و دردناک بودن چشمهایم را همیشه تجربه نمایم.
آیا با وجود خشکی چشم و آلرژی شدید هنوز میتوانم بدون عوارض جراحی لیزیک را انجام دهم؟

پاسخ: آلرژی و خشکی چشم دو مشکل متفاوت هستند، هرچند که هر دو می توانند باعث ایجاد تحریک شوند. گاهی اوقات لیزیک وضعیت چشمهای خشک را بدتر می کند، اما در صورت ایجاد خشکی چشم ، معمولا در طول 3 ماه بهبود خواهد یافت.
همچنین بسیاری از افراد می گویند که چشمان آنها بعد از انجام لیزیک بسیار کمتر دچار علائم خشکی می شود، زیرا بعد از جراحی از لنز استفاده نمی کنند و استفاده از لنز خشکی چشم را تشدید می کند. بنابراین خشکی خفیف یکی از دلایل اصلی بسیاری از افراد جهت انجام لیزیک است، لازم به ذکر است خشکی خفیف استفاده از لنز را را دشوار می کند و پس از انجام لیزیک حس بهتری خواهند داشت. پیشنهاد میگردد از قرص های روغن ماهی امگا 3 برای خشکی چشم استفاده گردد.


سوال: آیا لیزیک برای افراد مبتلا به آلبینیسم مفید است؟

پاسخ: لیزیک را می توان برای اصلاح بینایی افرادی که دارای آلبینیسم چشم هستند و افرادی که از عینک و یا لنز استفاده میکنند انجام داد.


سوال: من میخواهم جراحی لیزیک انجام دهم اما از میگرن رنج می برم. پزشک به من اعلام نمود باید از ترکنت (یک نوع دارو) به مدت سه ماه استفاده کنم، زیرا اعمال این روش می تواند شکل قرنیه را تحت تاثیر قرار دهد؛ یکی دیگر از پزشکان نظر مخالفی را ارائه داد. کدام یک از پزشکان درست میگویند؟

پاسخ: داروهایی که شما استفاده میکنید بر روی درمان لیزیک تاثیر گذار نمیباشد.




سوال: من 52 ساله هستم و دریکی از چشمانم مبتلا به نزدیک بینی و در دیگری مبتلا به دوربینی هستم. من میخواهم از عینک استفاده نکنم . آیا من شرایط انجام جراحی لیزیک را دارم؟ به من گفته شده حد مجاز این جراحی 40 سالگی میباشد.

پاسخ: بینایی تلفیقی برای افرادی که 40 تا 50 ساله یا مسن تر هستند با جراحی لیزیک در یک چشم برای تنظیم بینایی نزدیک ودر چشم دیگر برای تنظیم بینایی دور امکان پذیرمیباشد.


سوال: من حدود 12 سال از عینک استفاده نموده ام و استفاده از آنها کاملا برایم عادی شده ا ند . اما من به جراحی لیزیک در چشمانم علاقه مند هستم.
من قبلا از لنز نیز استفاده نموده ام، اما لنز چشمان من را تحریک مینماید و هنوز هم از عینک برای خواندن استفاده می کنم؟ آیا راهکاری برای اصلاح بینایی من وجود دارد؟

پاسخ: شما علی رغم اینکه از عینک برای خواندن استفاده می کنید، احتمالا قادر خواهید بود تصحیح بینایی لیزیک را انجام دهید.


سوال: من حدود یک سال و نیم پیش جراحی لیزیک انجام داده ام، اما بینایی من آن چیزی نبود که پیش بینی کرده بودم، در واقع بینایی من برای تصحیح دوربینی جراحی شده بود، من 53 ساله هستم و اوضاع چشمهایم وخیم است، چه گزینه ای برای تصحیح بیناییم وجود دارد؟

پاسخ: به نظر می رسد مشکل دیگری در چشمان شما وجود دارد، لطفا جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: آیا جراحی لیزیک برای چشم بهبود بخش خواهد بود؟ دوستانم میگویند بهبودی این نوع جراحی فقط برای دوربینی دقیق بوده و شما بعد از جراحی لیزیک هنوز به عینک نزدیک بینی نیاز خواهید داشت.

پاسخ: لیزیک می تواند در بسیاری از موارد بهبود بینایی ایجاد نماید. نمیتوان تمامی جزئیات را در اینجا برایتان دقیق توضیح داد. پیشنهاد میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین لیزیک ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من 54 ساله هستم و وضعیت نزدیک بینی من در طی چند سال گذشته ضعیف تر شده است . آیا این روند ادامه دار خواهد بود یا این وضعیت متوقف خواهدشد؟ آیا انجام لیزیک در این سن برای من خطر ساز است؟ اگر این طور است با توجه به سن من این وضعیت بدتر نخواهد شد ؟ و یا باید منتظر بدتر شدن وضعیت بمانم؟

پاسخ: وضعیت نزدیک بینی شما به علت بالا رفتن سن احتمالا بدتر خواهد شد اما این که شرایط لیزیک را دارا هستید یاخیر باید بررسی گردد و نیازی به صبر کردن وجود ندارد ، توصیه میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: آیا جراحی لیزیک، بینایی را که به علت بالا رفتن سن بوجود میاید را تصحیح خواهد کرد؟ من 48 ساله هستم و همیشه از بینایی واضح و مناسبی برخوردار بودم اما در طول پنج سال گذشته نیاز به استفاده از عینک های نزدیک بینی پیدا کرده ام، وضعیت دوربینی من مساعد است اما نمیتوانم تمرکز خوبی بر روی اشیاء داشته باشم.

پاسخ: بله، عمل جراحی لیزیک میتواند توسط تکنیک هایی ، پیر چشمی یا monovision را جهت تصحیح بینایی و عدم نیاز به عینک مطالعه درمان نماید.


سوال: من 57 ساله هستم و از عینک مطالعه استفاده مینمایم . من جهت تجویز عینک نزدیک بینی به پزشک مراجعه نکرده ام و قصد انجام لیزیک را دارم ، آیا انجام لیزیک را به من توصیه مینمایید؟

پاسخ: لیزیک میتواند برای افرادی با شرایط شما که از عینک نزدیک بینی استفاده میکنند مفید باشد.


سوال: من جهت انجام لیزیک به پزشک مراجعه کردم و آخرین باری که جهت خرید عینک چشمهایم معاینه شد ، پزشک اعلام نمود نمره چشمهای من بالا رفته است ومن شرایط انجام لیزیک را ندارم، در حال حاضر بینایی من 2.75D میباشد، آیا این موضوع صحت دارد؟

پاسخ: شما به احتمال زیاد می توانید از روش لیزر برای تصحیح بینایی دور خود استفاده کنید و سپس از عینک های مطالعه برای بینایی نزدیکتان استفاده نمایید.
همچنین شما میتوانید یکی از چشمانتان را برای تصحیح بینایی نزدیک جراحی نمایید.


سوال: من حدود 11 سال پیش در سن 43 سالگی از روش جراحی PRK برای تصحیح دوربینی چشمانم استفاده نمودم. اکنون 54 ساله هستم و دید نزدیک من به تدریج بدتر می شود (احتمال میدهم به علت افزایش سن میباشد ) آیا امکان دارد جراحی لیزیک یا PRK بتواند بینایی نزدیک من را برای خواندن روزنامه و مجله بدون استفاده از عینک تامین نماید؟

پاسخ: ممکن است PRK یا لیزیک وضعیت چشمان شما را برای خواندن روزنامه در یک چشم تنظیم نماید، در حالی که چشم دیگر جهت فاصله های دور (دوربینی) مناسب باشد. انجام معاینات و آزمایشها تعیین خواهدکرد که آیا این راه حل مناسبی برای شما خواهد بود یا خیر، پیشنهاد میکنم جهت بررسی به کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من 11 سال پیش عمل جراحی لیزیک روی هر دو چشمم انجام دادم و دارای بینایی 10/10 میباشم، اما نیاز به استفاده از عینک برای فواصل نزدیک مانند مطالعه روزنامه یا کار با کامپیوتر دارم . آیا می توانم جراحی لیزیک را برای تصحیح بینایی نزدیکم انجام دهم.

پاسخ: بله شما می توانید یکی از چشمهایتان را برای تصحیح بینایی نزدیک لیزیک نمایید.


سوال: من 50 ساله هستم و از لنزهای بیفوكال استفاده می كنم. آیا جراحی لیزیک میتواند وضعیت نزدیک بینی و دور بینی من را بهبود بخشد؟

پاسخ: شما می توانید یکی از چشمهایتان را برای تصحیح بینایی نزدیک و چشم دیگر را برای تصحیح بینایی دور لیزیک نمایید. همچنین شما می توانید پیش از انجام لیزیک ، این روش را با عینک تست نمایید تا مشخص شود برای این روش مناسب هستید یا خیر، پیشنهاد میکنم جهت بررسی بیشتر به کلینیک نوآوران مراجعه نمایید.


سوال: من از زمان نوجوانی مشکلات نزدیک بینی چشم داشتم. در حال حاضر 48 ساله هستم و از لنزهای بیفوکال استفاده مینمایم، این وضعیت در شغل من به عنوان تکنسین تعمیر و نگهداری مشکل ساز میباشد. من هرگز نمیتوانم سرم را در موقعیت مناسب جهت مشاهده اشیاء قرار دهم تا پانلهای الکتریکی یا محفظه موتور خودروها و غیره را ببینم. آیا راهی برای اصلاح بینایی نزدیک من وجود دارد؟ گاهی اوقات در انجام کارهایم واقعا با مشکل روبرو میشوم.

پاسخ: شما می توانید بینایی خود را در هر دو چشم تصحیح نمایید به این ترتیب که می توانید بینایی نزدیک را در هر دو چشم تصحیح نمایید یا اینکه (پس از آزمایش برای تعیین مناسب بودن روش) یکی از چشمهایتان را برای تصحیح دوربینی و چشم دیگر را برای تصحیح نزدیک بینی لیزیک نمایید.


سوال: من 58 ساله هستم و سه هفته پیش جراحی لیزیک داشتم و از تصحیح بینایی انجام شده بسیار راضی هستم . با این حال من نیاز به استفاده از دو عینک دارم . یکی از عینک ها برای فواصل متوسط و دیگری برای فواصل نزدیک به من ارائه شده است و به هیچ وجه از انجام این روش پشیمان نیستم. آیا امکان دارد در یکی از چشمهایم عمل جراحی برای بهبود پیر چشمی انجام دهم؟

پاسخ: بله، شما می توانید یکی از چشمهایتان را برای تصحیح بینایی متوسط یا نزدیک یا پیرچشمی جراحی نمایید.

سوال: حدود سه ماه پیش من جراحی لیزیک انجام دادم و بینایی هر دو چشمم را برای فواصل دور تصحیح نمودم . من بیش از 40 سال سن دارم. قبل از عمل جراحی وضعیت بینایی نزدیک من خیلی بد نبود. از آنجا که بعد از عمل جراحی نیاز به عینک برای خواندن شماره تلفن هایم دارم،آیا می توانم جهت بهبود وضعیت پیر چشمی اقدامی انجام دهم؟

پاسخ: بله ، من احساس می کنم که این موضوع باید قبل از اولین درمان به شما توضیح داده میشد و امیدوارم اینطور بوده باشد. بایستی تغییرات پیشنهادی قبل از درمان با عینک به شما نشان داده شود.


سوال: من حدود 13 سال پیش عمل جراحی لیزیک انجام دادم و برای مشکل نزدیک بینی من مفید واقع شد. در حال حاضر من 47 ساله هستم و نیاز به استفاده از عینک جهت مطالعه دارم. آیا می توانم مجددا جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: بله شما میتوانید جهت تصحیح نزدیک بینی خود مجددا جراحی لیزیک انجام دهید.


سوال: حدود 20 سال پیش من جراحی لیزیک انجام دادم و اکنون 64 ساله هستم ، برای رفع مشکل نزدیک بینی از یک لنز در چشم راستم استفاده میکنم . بینایی من در فواصل دور در چشم چپم خوب نیست ، البته من به علت لیزیک انجام شده در سطح چشمم نمی توانم از لنز در این چشمم استفاده نمایم ، همچنین چشم چپ من دارای آستیگماتیسم نیز میباشد اما مبتلا به آب مروارید نمیباشم . آیا می توانم دوباره جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: شما احتمالا بتوانید در هر دو چشمتان جراحی لیزیک انجام دهید، به این ترتیب که در یکی از چشمهایتان تصحیح نزدیک بینی و دیگری را جهت تصحیح دوربینی لیزیک نمایید.


سوال: من دارای بینایی 10/10 در دوربینی چشمهایم هستم اما نیاز به عینک مطالعه برای خواندن و نوشتن دارم . به من گفته شده است اگر از لیزیک برای تصحیح نزدیک بینی ام استفاده کنم، مجبور خواهم بود که از عینک جهت فواصل دور استفاده نمایم ، زیرا جراحی اصلاحی بر دوربینی من تاثیر می گذارد. آیا این موضوع صحت دارد؟

پاسخ: اگر شما هر دو چشمتان را جهت تصحیح نزدیک بینی جراحی نمایید ، این موضوع درست است،. با این حال بسیاری از مردم تصمیم می گیرند که یکی از چشمان خود را جهت تصحیح نزدیک بینی لیزیک نمایند ، که در این صورت یک چشم برای دید نزدیک و دیگری برای فواصل دور مناسب خواهد بود.
به نظر می رسد برای بسیاری از افراد دارای شرایط شما این روش بسیار محبوب است، با انجام یک آزمایش ساده توسط پزشک لیزیک ، می توان تعیین نمود که آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر.


سوال: من خانمی 45 ساله هستم و در هفته گذشته تحت درمان لیزیک قرار گرفتم تا بینایی (4.75D در هر دو چشم) را تصحیح نمایم. من قبل از انجام جراحی قادر به خواندن و انجام کارهای کامپیوتری بدون عینک بودم اما در حال حاضر باید از عینک های 1.5D برای خواندن و کار با کامپیوتر استفاده کنم. من نمیخواهم از عینک استفاده کنم آیا راه حل دیگری وجود دارد، آیا می توانم لیزیک را دوباره برای تصحیح دید نزدیکم تکرار نمایم؟

پاسخ: به نظر من برای این که از نمره چشمتان جهت نزدیک بینی خبردار شوید کمی زود میباشد. نزدیک بینی بعد از لیزیک باید تا حدودی توسط عینک جبران گردد، هر دو چشم شما برای تصحیح بینایی در فواصل دور لیزیک شده اند. اگر شما علاقه مند به یک بینایی یکنواخت هستید، می توانید در یک چشم جراحی لیزیک جهت نزدیک بینی داشته باشید.


سوال: من مردی 57 ساله با سلامتی بسیار مساعد هستم و در حال حاضر از لنز-9D در هر دو چشمم استفاده مینمایم . بینایی من سالها پایدار بوده است. من دچار آستیگماتیسم خفیف نیز در یک چشم هستم اما نیاز به استفاده از لنز برای مشکل آستیگماتیسمم ندارم.
من به جراحی لیزیک فکر می کنم، اما من نگران هستم با افزایش سنم امکان جراحی لیزیک برای من وجود نداشته باشد و اگر وضعیت چشم من بدتر شود باز هم امکان جراحی برای من به این دلایل وجود خواهد داشت؟ 1) کاهش قدرت بزرگنمایی مورد نیاز توسط لنزهای من و 2) عدم ایجاد دید بهتر در زمان استفاده از لنز.

پاسخ: عوامل متعددی مانند ضخامت قرنیه شما مهم هستند. اگر قرنیه شما از ضخامت طبیعی یا بزرگتر از حد نرمال برخوردار باشید میتوان چشم شما را بوسیله لیزیک اصلاح نمود . در اینصورت شما نیاز به عینک مطالعه خواهید داشت، مگر اینکه گزینه لیزیک مونوویژن را انتخاب نمایید.


سوال: من 51 ساله هستم و از عینک استفاده میکنم از سن 14 سالگی تا 18 سالگی فقط از لنز استفاده میکردم و از عینک هرگز از استفاده نکردم . بینایی یک چشم من 4.50D نزدیک بین و یک چشمم 3.25D دوربین است و هر دو چشمم BC 8.3 و DIA 14.0هستند ، عینک من فقط برای فواصل دور و بدون بیفوکال میباشد.
مشکل من با لنزهایم است من می توانم با آنها به خوبی ببینم. وقتی میخواهم فاصله نزدیک را ببینم باید از عینک استفاده کنم و در فواصل دور از لنز ، اما در هنگام خواندن باید آنها را با فاصله از چشمم نگه دارم. دکتر من می گوید قن دچار قوز قرنیه میباشم . آیا جراحی تصحیح بینایی می تواند بینایی من را بهبود بخشد؟

پاسخ: یک روش برای تصحیح بینایی یک چشم وجود دارد که مونوویژن نامیده میشود، این نوع جراحی، یک نوع بینایی ترکیبی ایجاد مینماید. مونوویژن هرگز انتخاب خوبی برای افراد با عینک معمولی نیست. اما مونوویژن فوق العاده بوده و شما مجبور نیستید از عینک های دوکانونی استفاده کنید. بنابراین شما می توانید درمان لیزیک را برای ایجاد مونوویژن انجام دهید ،عملکرد آن احتمالا شبیه به لنز های خودتان خواهد بود و اغلب ما می توانیم بینایی بهتر از لنز ها را داشته باشیم.


سوال: من هفت سال پیش جراحی لیزیک را برای تصحیح (نزدیک بینی) انجام دادم. آیا جراحی لیزیک برای دوربینی نیز مانند جراحی نزدیک بینی وجود دارد ؟ و آیا باید صبر نمایم تا نمره چشمانم تثبیت شود؟ و بعد از تثبیت نیز باید یک سال صبر نمایم و بعد جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: در دوران میانسالی نمره چشم شما تا سن 60 سالگی به بدتر شدن ادامه خواهد داد . اما اگر اکنون میخواهید از جراحی لیزر مونوویژن استفاده کنید. باید آزمایش انجام شود تا مشخص شود آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر.




سوال: من به طور مادرزادی در چشمم آب مروارید وجود داشت و پزشکان مجبور بودند در زمان کودکی آن را از چشم من خارج نمایند . من هیچ وقت از لنز مصنوعی در چشمهایم استفاده نکرده ام و تا زمانی که از لنز استفاده نمایم از عینک های ضخیم استفاده میکردم. آیا شرایط من می تواند جهت انجام لیزیک مناسب باشد تا میزان نمره چشم من به -9D کاهش یابد؟ در حال حاضر هر دو چشمم 12D میباشند.

پاسخ : خیر، لیزیک برای شرایط شما گزینه مناسبی نمیباشد.


سوال: من 59 ساله هستم و دوست دارم از لیزیک برای اصلاح آستیگماتیسم چشمم استفاده نمایم ، من مبتلا به آب مروارید اولیه نیز میباشم.
آیا در حال حاضر من میتوانم جراحی لیزیک انجام دهم و آیا بعد از عمل جراحی آب مروارید آستیگماتیسم چشمانم باقی خواهد ماند؟ آیا بهتر نیست آستیگماتیسم را در جراحی آب مروارید مورد توجه قرار دهم؟ (امیدوارم بتوانم تا 65 سالگی صبر نمایم)

پاسخ: وقتی عمل جراحی آب مروارید انجام می شود، باید نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم مورد توجه قرار بگیرد. بنابراین اگر مطمئن هستید که به زودی جراحی آب مروارید انجام خواهید داد، نباید جراحی لیزیک انجام دهید . با این حال اگر عمل جراحی آب مروارید را انجام دادید و مشکلتان حل گردید ، میتوانید برای جراحی لیزیک آماده شوید.


سوال: من در هر دو چشم عمل جراحی آب مروارید انجام داده ام اما چشم راست من هنوز کمی دچار مشکل است و این موضوع باعث تعجب من میباشد، آیا جراحی لیزیک میتواند مشکل بینایی من را حل نماید؟

پاسخ: لیزیک میتواند بعد از جراحی آب مروارید وضعیت بینایی شما را بهبود بخشد.


سوال: من آب مرواریدم را با کریستالن جایگزین کردم و بینایی من فقط کمی بهبود یافت. پزشک به من گفت که من می توانم بینایی بهتری با انجام لیزیک یا جراحی لیزر داشته باشم ،آیا این موضوع درست است؟

پاسخ: بله، درمان لیزر اغلب برای بهبود بینایی پس از حذف آب مروارید استفاده می شود.


سوال: من هفت سال پیش جراحی لیزیک انجام داده ام و مدت کوتاهی بعد جراحی به شهر دیگری نقل مکان کردم. من اکنون باید از عینک در هنگام رانندگی استفاده نمایم و دوست دارم این وضعیت بهبود یابد.
من با یک جراح در این زمینه مشورت نمودم و او اعلام نمود شرایط جراحی PRK را دارا هستم ، اما لیزیک گزینه مناسبی برای من نمیباشد ، زیرا او نمی خواست یک فلپ جدید ایجاد نماید.
من به پزشک اصلی که جراحی آب مروارید را برای من انجام داد مراجعه کردم ، او گفته بود توسط روش های لیزر میتوانم وضعیت چشمانم را بهبود بخشم اما جراح نمی خواست قبول مسئولیت نماید و لیزیک را انجام دهد. من به صحت این موضوع اطمینان ندارم ، زیرا آنها به من حرف های متفاوتی گفته اند . آیا من هنوز می توانم جهت بهبود از لیزیک استفاده نمایم؟

پاسخ: شما احتمالا می توانید جراحی لیزیک پیشرفته داشته باشید.

سوال: من 11 سال پیش عمل جراحی لیزیک انجام دادم و نتایج آن مثبت بودو بینایی 10/10 را بدست آوردم. اما در طول چند ماه گذشته متوجه شده ام وقتی میخواهم نوشته ای را در فاصله دور بخوانم ، بیناییم تار میشود و باید تلاش زیادی انجام دهم تا بتوانم نوشته را بخوانم. آیا نیاز به جراحی لیزیک مجدد در چشمانم وجود دارد؟ اگر چنین است، آیا هزینه آن به اندازه جراحی لیزیک اولم میباشد؟

پاسخ: در بعضی از افراد بعد از جراحی لیزیک ، نمره چشم تغییر خواهد کرد. لیزیک چشم نمیتواند تغییرات از جمله تغییرات پیرچشمی طبیعی را متوقف نماید.
شما احتمالا می توانید یک روش لیزیک برای تصحیح مشکل با دید فعلی خود را داشته باشید. به احتمال زیاد همان هزینه درمان اصلی را خواهد داشت.


سوال: من بعد از جراحی آب مروارید ایمپلنت لنز انجام دادم . آنها اصلا مناسب نیستند زیرا آنها در اصطلاح پزشکی سنتر نیستند . آیا لیزیک به من کمک می کند؟

پاسخ: اغلب لیزیک می تواند پس از درمان ایمپلنت مصنوعی کمک نماید. با این وجود احتمالا نمی تواند به طور کامل برای ایمپلنت غیر سنتر مفید باشد.


سوال: من حدود یک سال پیش جراحی لیزر انجام دادم اما در حال حاضر مجددا از عینک استفاده میکنم . من می خواهم این کار را دوباره انجام دهم. آیا انجام این کار مانند مرتبه اول مطمئن است و همچنین آیا هزینه آن نیز همانقدر است؟

پاسخ: تقریبا در همه موارد، اگر نمره چشم تغییر کرده باشد، می توانید مجددا درمان لیزیک انجام دهید، هزینه آن نیز تقریبا معادل مرتبه اول میباشد.


سوال: من حدود 15 سال پیش عمل جراحی لیزیک انجام دادم . اما بینایی من ضعیف تر شد ، و میزان نزدیک بینی من از 1.5 تا D2.5 افزایش یافت . آیا می توانم این مشکل را با جراحی لیزیک تصحیح نمایم؟

پاسخ: لیزیک باید بتواند بینایی نزدیک شما را تصحیح نماید . اگر شما مایل باشید ، میتوان دید نزدیک شما را به روش مونوویژن با لیزیک درمان نمود .


سوال: من در گذشته جراحی لیزیک انجام داده ام و بعد از 10 سال جراحی آب مروارید دو طرفه انجام دادم . آیا می توانم مجددا جراحی لیزیک را برای تصحیح بیناییم انجام دهم؟

پاسخ: بله، بعد از عمل جراحی آب مروارید، می توانید از لیزیک برای تصحیح بیناییتان استفاده نمایید.


سوال: من حدود 10 سال پیش عمل جراحی لیزیک انجام دادم و تجربه فوق العاده ای بود. سوال من این است، آیا می توانم در حال حاضر وضعیت چشمانم را بهبود بخشم؟ بعد از گذشت این زمان طولانی آیا این روش مطمئن است؟

پاسخ: شما می توانید مجددا جراحی لیزیک انجام دهید . درمان های مجدد مانند این مورد حتی 10 یا 15 سال بعد نیز انجام میشود .


سوال: آیا می توان عمل جراحی لیزر چشم را برای بار دوم انجام داد ؟ من در سال 1379 چشمانم را جراحی نمودم و اکنون نیاز به عینک برای بینایی نزدیکم دارم. آیا این که جراحی مجدد لیزر داشته باشم ایده خطرناکی است؟

پاسخ: قطعا جراحی لیزر برای تصحیح و بهبود بینایی برای مرتبه دوم در صورت نیاز قابل انجام است .


سوال: من در سال 1372 جراحی RK (کراتومی شعاعی) انجام دادم. با این حال در سال گذشته متوجه شدم وقتی صبح از خواب بیدار میشوم دید نزدیکم کمی دچار ضعف میگردد .
آیا این نتیجه RK است؟ آیا اقدامی وجود دارد که من بتوانم جهت بهبودی انجام دهم؟ آیا جراحی لیزیک را برای تصحیح بینایی من توصیه میکنید؟

پاسخ: RK یا لیزیک برای این موضوع ، تغییر در بینایی شما را در طول زمان متوقف نخواهد کرد. ممکن است چشمان شما به علت جراحی اولیه که انجام داده اید تغییر کرده باشد. خوشبختانه معمولا این مشکل می تواند با جراحی لیزیک یا عینک و یا لنز تصحیح گردد.


سوال: در سال 1372 من RK انجام داده ام ، دو عمل جراحی روی چشم راست من و یک عمل در چشم چپم انجام دادم . در سال 1383 من جراحی لیزیک انجام دادم . بیناییم برای مدتی خوب بود، اما رفته رفته بیناییم ضعیف شد . آیا روش امن دیگری برای من وجود دارد؟

پاسخ: بله، روش امن وجود دارد. با این حال توصیه می کنم از روش PRK برای تصحیح بینایی استفاده نمایید . به نظر می رسد احتمالا ضعف بینایی شما در نتیجه درمان RK ادامه پیدا کند.


سوال: من در سال 1374 عمل جراحی RK داشتم و اثر بخش نیز بوده است ، وقتی سنم بیشتر شد به عینک نزدیک بینی نیاز پیدا کردم . من شنیده ام که نمی توانم برای تصحیح مشکلات چشمم عمل جراحی انجام دهم . آیا این موضوع صحت دارد؟ آیا می توانم عمل جراحی چشم جهت تصحیح بینایی انجام دهم تا لازم نباشد دیگر از عینک استفاده نمایم؟ اگر این چنین است چه نوع جراحی چشم را توصیه میکنید؟

پاسخ: آنچه شنیده اید کاملا اشتباه است. اصلاح بینایی لیزر می تواند برای افرادی که RK انجام داده اند استفاده شود. شما می توانید هر دو چشم را برای تصحیح دوربینی جراحی نمایید. اگر شما بیش از 45 سال داشته باشید، نیاز به استفاده از عینک مطالعه خواهید داشت ، همچنین می توانید روش مونوویژن را امتحان نمایید که در آن یک چشم برای فواصل دور و دیگری برای فواصل نزدیک لیزیک میگردد، این روش بر اساس درخواست شما در کلینیک بر روی چشمتان تست خواهد شد .


سوال: حدود 25 سال پیش من جراحی RK انجام دادم ، اما اکنون بینایی من شروع به تار شدن نموده است (دید نزدیک ودر هنگام کار با کامپیوتر)آیا من شرایط انجام جراحی لیزیک را دارم؟

پاسخ: بله افرادی که در گذشته جراحی RK داشته اند و در طول زمان نمره بینایی آنها تغییر نموده است میتوانند از روش تصحیح بینایی توسط لیزر استفاده نمایند.


سوال: اگر نمره چشم من بعد از جراحی لیزیک تغییر نماید، آیا می توان این روش را مجدد تکرار نمود؟ درواقع اگر بینایی تغییر نماید ، چند مرتبه میتوان جراحی لیزیک را تکرار نمود؟

پاسخ: اگر بینایی شما در آینده تغییر نماید، جراحی لیزیک می تواند دوباره انجام شود. اگر ضخامت کافی برای قرنیه وجود داشته باشد، هیچ محدودیتی در تکرار جراحی وجود نخواهد داشت .


سوال: من 60 ساله هستم و می خواهم بدانم آیا می توان لیزیک را بیش از یک بار انجام داد. در سال 1378 من این جراحی را انجام دادم که تجربه فوق العاده ای بود. اما حدود سه سال بعد وضعیت بینایی من مجددا به حالت قبل بازگشت . من در مورد انجام مجدد این کار فکر کردم ، اما آیا نتایج آن طولانی تر از سه سال خواهد بود؟

پاسخ: به طور معمول در صورت نیاز، تصحیح بینایی لیزر می تواند بیش از یک بار انجام شود. البته جراحی لیزیک نمره چشمان شما را متوقف نخواهد کرد.


سوال: من 59 ساله هستم و حدود 13 سال پیش جراحی تصحیح بینایی توسط لیزیک را انجام دادم. اگرچه بینایی من هنوز مناسب است اما وضعیت بینایی نزدیک من به سرعت در حال بدتر شدن است. من از عینک نزدیک بینی استفاده مینمایم ، آیا می توانم برای بهبودی بینایی نزدیکم مجددا عمل جراحی لیزیک انجام دهم ؟

پاسخ: تصحیح بینایی با روش مونوویژن ، روشی است که برای بسیاری از افراد مناسب میباشد و این روش می تواند با استفاده از لنز یا با لیزیک به دست آید.


سوال: ریسک های جراحی لیزیک برای بار سوم چیست؟ مادر من دو بار جراحی لیزیک انجام داده است و در حال حاضر نیاز به تکرار جراحی لیزیک برای بار سوم دارد .

پاسخ: خطرات و ریسک های ناشی از لیزیک در مرتبه سوم، بیشتر یا کمتر از خطرات مرتبه دوم لیزیک نمیباشد.
این ریسک ها شامل عفونت، اپیتلیال در حال رشد (که نیاز به درمان اضافی اما جزئی دارد) ، و مشکلات فلپ میباشد. به طور کلی احتمال ایجاد مشکل بسیار کم است و به راحتی میتواند درمان شود .


سوال: آیا بعد از عمل جراحی آب مروارید می توان جراحی لیزیک را برای تصحیح بینایی انجام داد؟

پاسخ: بله، اغلب لیزیک بعد از عمل جراحی آب مروارید انجام می شود.


سوال: وقتی که من 13 ساله بودم عمل جراحی چشم دو طرفه انجام دادم. آیا می توانم جراحی لیزیک انجام دهم ؟

پاسخ: این بستگی به نوع جراحی شما دارد. به احتمال زیاد، شما به جراحی نیاز دارید تا چشمان شما را از وضعیتی به نام استرابیسم (انحراف چشم) تصحیح نماید . اگر چنین است، پاسخ بله است.


سوال: پسر من در یک ماهگی به علت رتینوپاتی در نوزادان زودرس در چشمش جراحی انجام داد. در حال حاضر بینایی او 10/5 با عینک میباشد و او میخواهد گواهینامه رانندگی بگیرد . آیا او شرایط انجام لیزیک را دارد؟

پاسخ: در این شرایط که نمره چشم تصحیح شده او با عینک 10/5 میباشد و او شرایط اخذ گواهینامه را حتی با عینک ندارد ، من در این وضعیت جراحی لیزیک را توصیه می کنم.


سوال: من 12 سال پیش در یکی از چشمانم جراحی لیزیک انجام دادم و من فکر می کنم مجددا مبتلا به دوبینی شده ام . آیا این وضیت میتواند دوباره توسط لیزیک تصحیح گردد؟

پاسخ: به احتمال زیاد، لیزیک مشکل شما را حل خواهد نمود.


سوال: من حدود 10 سال پیش جراحی پیوند قرنیه را انجام دادم ، آیا امکان دارد با انجام لیزیک بینایی من بهبود پیدا کند؟

پاسخ: بله، لیزیک می تواند پس از پیوند قرنیه در صورت نیاز انجام شود.




سوال: به من توصیه شده است باید بعد از گذشت سه ماه از دوران شیردهی به جراحی لیزیک بروم . آیا این موضوع واقعیت دارد؟
وضعیت بینایی من در پنج سال گذشته تغییر نکرده است ،در حال حاضر فرزند من 13 ماهه است و فقط روزی یک یا دو بار از شیر من تغذیه میکند.

پاسخ: پزشکان روشهای مختلفی برای این کار دارند، به نظر من نیازی به صبر کردن جهت انجام این جراحی وجود ندارد .
اما ما میخواهیم مطمئن شویم شیری که مادر در روز اول بعد از درمان به کودک میدهد، حاوی داروهایی نباشد که در پروسه درمان برای مادر تجویز میگردد.


سوال: نمره چشمان من در دوران بارداری تغییر کرد و این موضوع باعث تعجب من شد ، آیا این تغییرات متوقف خواهد شد؟

پاسخ: انجام لیزیک ، تغییر در نمره چشم را متوقف نخواهد کرد. اگر نمره چشم در طول بارداری تغییر کند (که غیر معمول است) معمولا موقت بوده و بینایی به شکل اولیه خود بازمیگردد.


سوال: من 25 ساله هستم و میخواهم جراحی لیزیک انجام دهم . هر دو چشم منD 3.75 است ، معاینات انجام شده بر روی من نشان دهنده شرایط مناسب جهت لیزیک میباشد و پزشکان گفته اند من می توانم عمل جراحی لیزیک انجام دهم ، اما من شنیده ام که اگر در آینده باردار شوم، نزدیک بینی من مجددا باز خواهد گشت ، آیا این موضوع واقعیت دارد.

پاسخ: پاسخ منفی است . در موارد نادر، نزدیک بینی در دوران بارداری ظاهر می شود، اما بسیار خفیف بوده و تقریبا موقتی است. بنابراین جای نگرانی وجود نخواهد داشت .


سوال: من خانمی 30 ساله هستم. من پنج سال پیش جراحی لیزیک انجام دادم و بیناییم 50 درصد بهبود یافت و تا یک سال پیش دچار مشکل نشده بودم . من شرایط انجام لیزیک را دارم اما قصد دارم باردار شوم . آیا باید تا بعد از بارداری صبر نمایم؟ آیا باردار شدن من بر روی جراحی لیزیک که میخواهم انجام دهم و وضعیت بینایی ام تاثیر گذار خواهد بود؟

پاسخ: در برخی موارد غیر معمول، بینایی می تواند کمی تغییر نماید اما معمولا این تغییرت در دوران بارداری موقت میباشد اما اغلب این اتفاق رخ نمیدهد. به نظر می رسد ممکن است بینایی شما در حال تغییر باشد، بنابراین قبل از اینکه اقدامی انجام دهید پیشنهاد میکنم مدتی صبر نمایید تا نمره چشم شما تثبیت گردد .


سوال: من میخواهم جراحی لیزیک انجام دهم اما به زودي باردار خواهم شد. آیا داروهای بعد از عمل ، بر حاملگی من تاثیر می گذارد و آیا برای نوزادم مشکل ساز خواهد شد ؟ همچنین بلافاصله بعد از این که نتایج روش روشن شد قادر به بارداری خواهم بود؟

پاسخ: داروهای بعد از عمل فقط برای یک هفته مصرف می شوند وآنها بصورت قطره چشم هستند و تاثیرات بسیار کمی بر روی شما خواهند داشت. با این حال من همیشه به خانم های باردار توصیه میکنم از انجام جراحی لیزیک خودداری نمایند . بارداری در موارد بسیار نادر می تواند نمره چشم را تغییر دهد، اما معمولا خفیف بوده و موقت میباشد.


سوال: من متوجه شدم چهار هفته است که باردار میباشم و آماده هستم تا در هفته آینده جراحی PRK داشته باشم . تمام مراحل نیز جهت جراحی انجام شده است.آیا این جراحی برای نوزادم خطر ساز خواهد بود؟

پاسخ: توصیه میکنم تا بعد از تولد فرزندتان و تا بهبودی کاملتان بعد از به دنیا آمدن نوزاد تحمل نمایید . اگر چه تمام قطره ها و قرص ها احتمالا خطرساز نیستند اما بهتر است از مصرف این داروها اجتناب کنید، در این مورد توصیه من به تعویق انداختن جراحی میباشد.


سوال: من شنیده ام بهتر است بعد از حاملگی ، جراحی اصلاح بینایی (لیزیک، و غیره) را انجام داد ، زیرا ممکن است نمره چشم در دوران حاملگی تغییر نماید . از آنجا که قصد دارم به زودی باردار شوم، می خواهم بدانم که آیا تفاوتی بین جراحی در دوران بارداری و بعد از آن وجود دارد یاخیر؟

پاسخ: هورمون های مرتبط با بارداری و شیردهی ممکن است نمره چشم را تغییر دهند . با این حال به احتمال زیاداین وضعیت موقت خواهد بود ، زیرا هورمون ها موقت هستند.
من مدت طولانی است که عمل های جراحی اصلاح بینایی را انجام میدهم و تا به حال به یاد نمیاورم بیماران مجردم تغییری در بینایی خود مشاهده کرده باشند.
بنابراین توصیه من این است: اگر حامله یا در دوران شیردهی هستید ، عمل جراحی لیزیک را انجام ندهید. اما در حال حاضر این روش درست است، حتی اگر شما در آینده باردار شوید.


سوال : آیا درست است که خانم ها جهت انجام جراحی لیزیک باید تا به دنیا آمدن بچه هایشان صبر کنند و چند ماه بعد جراحی لیزیک را انجام دهند؟

پاسخ: این یک تصور اشتباه است که خانم ها جهت انجام لیزیک باید تا بعد از بچه دار شدن صبر نمایند. به این دلیل این تصور نادرست رخ می دهد که درصد بسیار کمی از زنان نمره چشمشان تغییر مینماید و معمولا این تغییرات به طور موقت در دوران بارداری یا شیرده اتفاق می افتد و پس از بارداری و شیردهی این مشکل حل خواهد شد، بنابراین توصیه می شود اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، جراحی لیزیک را انجام ندهید ، اما پیش از آن یا بعد از آن مشکلی به وجود نخواهد آمد.


سوال: من 29 ساله هستم و نمره چشمان من -1.75D است ، همچنین مبتلا به آستیگماتیسم خفیف نیز هستم . من 12 سال از عینک استفاده کرده ام اما در حال حاضر به فکر جراحی لیزیک هستم . من هنوز بچه ندارم ، اما امیدوارم در سالهای آینده بچه دار شوم . چه اثرات منفی می تواند بر واژینال و زایمان من بگذارد؟ من شنیده ام که فشار زایمان طبیعی می تواند نتایج جراحی چشم را تغییر دهد. آیا این موضوع درست است؟ آیا من باید منتظر باشم و بعد از بچه دار شدنم جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: اطلاعات شما نادرست است . این کار بر نتایج لیزیک تاثیر نمی گذارد. چه چیزی باعث ایجاد این اثرات میشود؟ این اثرات معمولا همیشه موقت و خفیف هستند ، تغییر جزئی در بینایی شما از طریق هورمون های بارداری اتفاق میافتد واین تغییرات خفیف و موقت هستند، بنابراین آنها ایجاد مشکل نمی نمایند اما بهتر است در هنگام حاملگی یا شیردهی جراحی لیزیک انجام نشود.




سوال: من مبتلا به نزدیک بینی D 4.5 و 5.5D هستم و پزشک اعلام نموده است که شرایط انجام لیزیک را دارا هستم ، من در حال حاضر شب ها در فضاهای تاریک نورهایی مانند ستاره ها یا نور چراغ های ماشین در هنگام رانندگی مشاهده میکنم و باید از عینک استفاده نمایم.
آیا وجود این مشکل قبل از انجام لیزیک به این معنی است که این احتمال وجود دارد که بعد از جراحی ، وضعیت بدتر یا طولانی را تجربه خواهم کرد؟
کلینیکی که من را برای انجام لیزیک ارزیابی کرده است اعلام نموده که هیچ یک از بیماران تا بیش از 90 روز بعد از عمل ، این مشکل را نخواهند داشت ، زیرا همه چیز درباره کالیبراسیون لیزری درست است ، اما من راجع به افراد دارای شرایط مشابه با خودم تحقیق نمودم و خیلی از آنها مشکل من را برای سالهای طولانی یا همیشه بعد از انجام لیزیک داشتند .

پاسخ: در اغلب موارد تکنولوژی های جدید استاربورتس هایی که از قبل موجود هستند را بدتر نمی کنند، اما بعید است که وضعیت را بهتر از وضعیت حال حاضر شما با استفاده از عینک نمایند . بنابراین احتمالا شما بعد از انجام لیزیک وضعیتتان شبیه به آنچه که در حال حاضر با استفاده از عینک میباشد ، خواهد بود.
در طول 90 روز اول ممکن است وضعیت بدتر شود، اما به احتمال زیاد بعد از گذشت زمان مشکلتان به سطح فعلی باز خواهد گشت.


سوال: وقتی که من 17 ساله بودم یک تیر پینت بال به چشمم برخورد کرد که سبب آسیب به شبکیه من شد. در حال حاضر در چشمان من نقاط سیاه رنگی وجود دارد که در بینایی من تاثیر گذاشته است ، این نقاط به چشمان من چسبیده است اما بر تاری دید من تاثیر نمیگذارد.
آیا ممکن است که لیزیک به صاف نمودن نواحی آسیب دیده در چشم من کمک نماید؟ آیا من می توانم با انجام جراحی لیزیک مجددا به وضوح اطراف را ببینم؟

پاسخ: متاسفانه جراحی لیزیک قادر به حل نمودن مشکلات شبکیه نمیباشد.


سوال: آیا افرادی که از عینک منشور دار استفاده مینمایند برای جراحی لیزیک مناسب میباشند ؟ من می خواهم تصحیح بینایی توسط جراحی لیزر چشم را انجام دهم و میخواهم دیگر از این عینک ها استفاده نکنم.

پاسخ: لیزیک برای افراد دارای عینک منشور دار مناسب نمیباشد . اگر چشمان شما دچار انحراف میباشد و نیاز به عینک منشور دار دارید، جراحی انحراف چشم میتواند مشکل شما را حل نماید .




سوال: آیا باید قبل از عمل جراحی اصلاح بینایی، استفاده از لنز را متوقف نمایم؟

پاسخ: : شما باید استفاده از لنز را برای 3 تا 10 روز و استفاده از لنزهای نرم را بسته به شرایط و لنزهای قابل نفوذ گاز را برای چند ماه متوقف کنید . .عدم استفاده از لنز در این زمان باعث می شود که قرنیه شما به حالت طبیعی بازگردد.


سوال: نمره ای که در طول معاینه جهت انجام لیزیک برای من تعیین شده است من را نگران نموده و تصور من اینست که این نمره صحیح نمیباشد، به این معنی که آیا نمره ای که قرار است بر اساس آن تصحیح بینایی انجام شود، همان نمره ای است که در معاینه تعیین شده است ؟ آیا در جراحی لیزیک نمره 0.25 یا 0.5 در چشم من تصحیح میگردد؟ و آیا واقعا میزان نمره چشم من این مقدار است؟

پاسخ: نمره چشم مشخص شده قبل از عمل به طور مستقیم در عمل لیزیک اعمال میگردد. گاهی اوقات اندازه گیری تنها توسط یک ماشین انجام میشود، این نمره نیز با یک یا دو بار معاینه تعیین میگردد؛ گاهی اوقات نیز معاینات بیشتری انجام میشود . در هر صورت، معاینات جهت تعیین نمره بیش از یک بار برای وجود خطای احتمالی در اندازه گیری انجام میشود .


سوال: آیا این که قبل از انجام لیزیک باید استفاده از لنز را حداقل برای یکسال متوقف نمود صحیح است؟

پاسخ: خیر. برای لنزهای نرم از بیمارانم می خواهم تا پنج روز از لنزها استفاده نکنند، برای لنز های قابل نفوذ اکسیژن این زمان طولانی تر است، با این حال شما می توانید جهت این کار از لنزهای نرم استفاده نمایید و استفاده از آنها را پنج روز قبل از جراحی لیزیک متوقف نمایید .


سوال: من جهت مشخص شدن اینکه آیا شرایط انجام لیزیک را دارم یاخیر مورد معاینه قرار گرفتم . پزشک مبلغ زیادی را برای جراحی لیزیک بر روی چشمان من اعلام نمود ، زیرا در چشم چپ من چندین اختلال وجود دارد. اگر من به جراح دیگری مراجعه نمایم ، آیا پزشک از نتایج معایناتی که بر روی چشمان من انجام شده است استفاده میکند یا مجددا معاینات دیگری را بر روی چشمان من انجام خواهد داد؟

پاسخ: هر پزشک معاینات خودش را انجام خواهد داد. درمان به روش لیزر درمان ساده ای نیست و معاینات زیادی وجود داردکه پزشک باید انجام دهد ، همچنین کیفیت معاینات انجام شده بر نتایج تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین نمیتوان تصمیم را بر اساس قیمت انجام داد .


سوال: من شش سال است که از لنز استفاده میکنم و می خواهم جراحی لیزیک انجام دهم ، نمره چشم من نیز تثبیت شده است. چه مدت قبل از جراحی لیزیک باید از لنزهایم استفاده ننمایم؟

پاسخ: این موضوع بستگی به نوع لنز مورد استفاده شما دارد. برای لنزهای نرم، سه تا 7 روز توصیه می شود. برای لنزهای قابل نفوذ اکسیژن معمولا دو ماه زمان لازم است .


سوال: من میخواهم جراحی لیزیک انجام دهم اما قرص های ضد بارداری ( Ortho Tri-Cyclen ) را مصرف می نمایم. آیا قرص ها بعد از جراحی ترمیم چشمها را تحت تاثیر قرار میدهند ؟

پاسخ: قرص های ضد بارداری به هیچ وجه لیزیک یا بهبودی بعد از جراحی لیزیک را تحت تاثیر قرار نمیدهند .




سوال: من از اشیائی که به چشمم نزدیک میشوند ترس دارم و نمیتوانم در هنگام نزدیک شدن اشیاء به چشمانم آنها را باز نگه دارم ، آیا پلک زدن بر روند این جراحی تاثیر نمیگذارد؟

پاسخ: چشمها با یک دستگاه کشش ملایم باز نگه داشته میشود . نیازی به نگرانی شما در مورد باز نگه داشتن چشمها وجود ندارد .


سوال: من فوبیای محل های تنگ و تاریک را دارم و عصبی میشوم ، به همین علت جهت انجام جراحی لیزیک بسیار نگران هستم . آیا راهی برای این مشکل من وجود دارد (بیهوشی یا بیحسی موضعی ) ؟ آیا شما جهت انجام لیزیک نیاز دارید که به قرنیه من متمرکز شوید؟

پاسخ: شما باید در طول فرآیند به هوش باشید، زیرا ما باید از مرکز دید شما مطلع باشیم و تنها می توانیم این کار را زمانی که شما به هوش هستید انجام دهیم . با این حال ما میتوانیم با تزریق آرامبخش تحمل این وضعیت را برای شما راحتتر نماییم .


سوال: من پاسخهای شما به دیگران را در مورد نگرانی های افراد در مورد قبل از جراحی لیزیک یا افرادی که دچار فوبیای نزدیک شدن اجسام به چشمهایشان هستم را دیدم .
اما آیا بیمار می تواند در صورت لزوم قبل از انجام جراحی لیزیک بیهوش شود ؟ یا نیاز به به هوش نگه داشتن بیمیاران دارید؟

پاسخ: شما باید جهت انجام لیزیک به هوش باشید .برای درمان باید به مرکز دید شما متمرکز شد و ما نیاز به همکاری شما برای انجام این جراحی داریم.


سوال: آیا می توان در طول جراحی بیهوش بود؟ اگر جراحی لیزیک با این روش ناراحت کننده یا با اضطراب شدید همراه باشد چطور؟

پاسخ: نه، نمیتوان این کار را انجام داد . اما میتوان جهت کاهش اضطراب برا ی بیمار آرامبخش تزریق نمود.


سوال: آیا عمل جراحی چشم لیزر بیماران بدون بیهوشی انجام میشود؟

پاسخ: جراحی چشم لیزر همیشه در حالت به هوش بودن بیماران انجام میشود و درمان حدود پنج دقیقه طول میکشد و تقریبا بدون درد است ، بنابراین نیازی به بیهوش نمودن بیمار نمیباشد.


سوال: آیا می توان عمل جراحی لیزیک را با تزریق آرامبخش انجام داد ؟ من ترس زیادی از هر چیزی که به چشمم نزدیک میشود دارم ، حتی در هنگام استفاده از لنز نیز کمی ترس وجود من را فرا میگیرد..

پاسخ: ترس از چیزهایی که به چشم نزدیک میشوند و مشکلاتی که در استفاده از لنزها ایجاد می شود بسیار رایج است. در حقیقت این یکی از رایج ترین علل لیزیک میباشد ؛ چرا که استفاده از لنز یا عینک وجود نخواهد داشت . اکثر بیماران در هنگام درمان لیزیک آرام هستند. داروهای متفاوت به شما کمک نمی کند، اما آنها به شما کمک خواهند کرد. داروهای آرامبخش فرآیند لیزیک را برای بیماران بسیار آسان می کند، حتی برای افرادی که این ترس مشترک را دارند.


سوال: آیا در طول جراحی لیزیک باید بیمار به هوش باشد؟

پاسخ: بله اما پزشک شما می تواند قبل از جراحی برای شما آرامبخش تجویز نماید ، این کار باعث می شود کل پروسه کاملا آسان شود.


سوال: من می خواهم جراحی لیزیک انجام دهم اما کمی نگران هستم زیرا می دانم که چشم هایم تمام وقت باز است. آیا بیمار قبل از انجام جراحی بیهوش میشود یا در همه مراحل جراحی به هوش میباشد؟

پاسخ: درمان لیزیک بسیار سریع است و کمتر از پنج دقیقه طول می کشد و شما به هوش هستید، اما اکثر پزشکان آرامبخش را برای کاهش اضطراب به بیمار تزریق می کنند. شاید کمی باعث نگرانی شود چرا که ما در حال جراحی چشمها هستیم، اما جراحی بسیار سریع و آسان است.




سوال: من هفته گذشته جراحی لیزیک بر روی چشمانم انجام دادم ، چند ماه دیگر قادر به بازگشت به ورزش رزمی میباشم؟ احتمال جاجایی فلپ در چشمانم چقدر است؟

پاسخ: تماس مستقیم با چشم می تواند باعث جابجایی فلپ گردد. اما مدتی بعد این مشکل برطرف می شود و فلپ در جای خود فیکس میشود.


سوال: شرایط شغلی من طوری است که باید در تمام طول روز به مدت هشت ساعت مشغول رسیدگی به پرونده ها و کار با کامپیوتر باشم، من مبتلا به قرمزی چشم هستم ودارای قرنیه ای نازک میباشم ، بعد از جراحی PRK زمان بهبودی معمول چقدر است؟

پاسخ: کمی دشوار میباشد که بگوییم چقدر زمان جهت بهبودی نیاز است . من به بیشتر بیمارانم میگویم که آنها ظرف چند روز پس از PRK قادر به انجام بسیاری از کارهای روزانه خواهند بود اما این که بینایی کامل چند هفته یا چند ماه زمان جهت بهبودی نیاز دارد مشخص نمیباشد.
اکثر مردم ، روز بعد از جراحی PRK قادر به رانندگی هستند، اما این زمان برای برخی از افراد می تواند یک هفته یا حتی طولانی تر باشد.


سوال: چه مدت بعد از جراحی لیزیک میتوان بدون ایجاد مشکل برای چشم با هواپیما سفر کرد؟ آیا فشار هوا در کابین هواپیما برای چشم ضرر داشته و باید بعد از عمل جراحی مدتی با هواپیما مسافرت ننماییم؟

پاسخ: فشار هوا در هواپیما ، بعد ازانجام لیزیک چشم را تحت تاثیر قرار نمی دهد. شما می توانید روز بعد از جراحی پرواز نمایید.


سوال: من 23 ساله هستم و می خواهم جراحی لیزیک انجام دهم،. در حال حاضر در آزمایشگاه بیمارستان مشغول به کار هستم ودر انجام کارهای روزانه از میکروسکوپ به شدت استفاده میکنم . بعد از عمل جراحي چقدر زمان نیاز است تا بتوانم با ميكروسكوپ کار كنم؟ همچنین ، در باردار شدنم در آینده (در دو سال آینده ) بر روی نتایج لیزیک تاثیر خواهد گذاشت؟

پاسخ: اکثر مردم می توانند روز بعد از لیزیک به کارهای روزانه بپردازند. گاهی اوقات ممکن است بارداری باعث تغییر کوچکی در بینایی شما شود که معمولا موقت میباشد.




سوال: من از انجام لیزیک کمی ترس دارم ، آخرین بار که چشمانم توسط پزشک معاینه شد، بینایی من کمی تغییر یافته بود . اگر وضعیت بینایی بعد از انجام لیزیک بهبود یابد ، خطرات و عوارض آن چیست؟ آیا سردرد به سراغم خواهد آمد؟

پاسخ: لیزیک تغییر نمره چشم را متوقف نخواهد کرد ، بنابراین اگر بینایی بعد از انجام لیزیک تغییر کند و کمتر از 10/10 گردد ، به ندرت باعث سردرد خواهد شد .


سوال: نمره چشم من -3.75D برابر با -4D در هر دو چشمم میباشد ، و من قصد انجام جراحی لیزیک را دارم . بسیاری از دوستان من قبل از اینکه جراحی لیزیک انجام دهند، نمره چشمشان 8D بوده است . این سوال برایم بوجود آمده است که چند درصد از افراد در سن و سال من با نزدیک بینی متوسط تصمیم به جراحی لیزیک میگیرند.
من دوست دارم بدون استفاده از عینک و یا لنز دید واضحی داشته باشم ، اما کمی نگران عوارض و خطرات این نوع جراحی میباشم.

پاسخ: افرادی که از عینک استفاده میکنند اگر نمره چشم آنها کمتر از -1D تا -10D یا -12D باشد قادر خواهند بود جراحی لیزیک انجام دهند . عوارض احتمالی که بسیار نیز به ندرت اتفاق می افتد شامل افزایش نمره چشم میباشد.
اگر میخواهید به راحتی و بدون استفاده از لنز یا عینک ، بینایی مناسبی داشته باشید ، من به شما جراحی لیزیک را توصیه میکنم . عوارض احتمالی این روش بسیار نادر است و معمولا با تکرار این روش رفع خواهد شد .


سوال: من مطالب مختلفی در مورد فلپ قرنیه ایجاد شده در سطح چشم در طی جراحی لیزیک شنیده ام و گویا بسیار ضعیف بوده و به راحتی از جای خود خارج میگردد.
یکی از پزشکان به من گفت فلپ بعد از عمل جراحی به خوبی به چشم متصل خواهد شد ، چه اقداماتی را باید در سه هفته اول انجام داد؟

پاسخ: بعد از دوره بهبودی اولیه ، فلپ به چشم متصل خواهد شد و فقط با اعمال نیروی مستقیم جابجا میگردد .
اگر فلپ حرکت کند، ایجاد تاری در بینایی مینماید و باید دوباره به محل خود باز گردد که این کار اصلا دشوار نیست. در شب اول بعد از جابجایی ، زمانی که تقریبا هیچ نوع بهبودی ایجاد نشد ، می توان آن را به راحتی به محل اصلی خود منتقل نمود ، گاهی اوقات باید فلپ در صبح روز بعد توسط پزشک به محل خود باز گردانده شود .


سوال: من قصد دارم در زمینه پزشکی تحصیل نمایم . آیا عمل جراحی چشم لیزیک بر روی بینایی من جهت شغلم تأثیر گذار خواهد بود؟

پاسخ: جراحی لیزیک میتواند به شما کمک نماید تا بتوانید بدون استفاده از لنز یا عینک به راحتی ببینید. اکثر مردم احساس می کنند که این جراحی شغلشان را تحت تاثیر قرار میدهد ، من به عنوان یک جراح چشم که با میکروسکوپ کار میکند این نوع جراحی را تایید مینمایم .


سوال: من در ارتش مشغول به کار هستم و جراحی PRK نظر من را به خودش جلب کرده است . من فیلم های زیادی از روش های مختلف جراحی تماشا کرده ام و PRK روشی بود که به نظرم مناسب می آمد.
تنها نگرانی من این است که شاید لیزر در طولانی مدت ، وقتی که سنم بیشتر شد بر بینایی من اثر بگذارد ، احتمال رخ دادن این اتفاق چقدر است ؟

پاسخ: هیچ خطری در دراز مدت جهت PRK و لیزیک وجود ندارد و مشکلاتی که معمولا به راحتی درمان می شوند در کوتاه مدت اتفاق می افتند.


سوال : پس از مطالعه بر روی نتایج بیماران مبتلا به دوربینی ، به نظر می رسد درصد بالایی از آنها این موارد را تجربه کرده اند : هاله نور (6.4٪) ؛ نوسانات بصری (6.1٪) ؛ حساسیت به نور (4.9٪) ؛ تابش خیره کننده نور در شبها هنگام رانندگی (4.2٪) و خیره کنندگی نورها در شب (3.0٪) . آیا این موضوع درست است؟

پاسخ: من آمار دقیقی از این موارد ندارم اما به نظر این اعداد صحیح است. دو نکته را باید در نظر داشت: 1) چه میزان از افراد قبل از اینکه جراحی لیزیک انجام دهند این علائم را دارند 2) برای بسیاری از افراد این علائم در ماه های اولیه پس از درمان مشاهده میگردد و عموما موقت است .


سوال: اگر برای رفع تنبلی چشم جراحی انجام شده باشد ، آیا جراحی لیزیک مجدد میتواند تنبلی چشم را درمان نماید ؟

پاسخ: عمل جراحی لیزیک تنبلی چشم را درمان نخواهد کرد .


سوال: پسرمن 30 ساله است و می خواهد جراحی چشم انجام دهد . ما میدانیم که بینایی او خیلی بد نیست (او از لنز استفاده میکند ) من با انجام این جراحی مخالف هستم ، آیا روش دیگری برا ی تصحیح بینایی او وجود دارد؟
آیا می توان از روشی استفاده کرد که برای دو یا سه سال این جراحی را به تعویق بیاندازد؟ من متوجه شدم که لیزر هدایت شده تنها 12 ماه مفید است .
همچنین، آیا توصیه می کنید که این عمل را در یک چشم انجام دهیم و چشم دیگر را با روش های پیشرفته تر در آینده درمان کنیم؟ چه کسی را جهت عمل جراحی معرفی مینمایید ؟

پاسخ: من از یک انجام جراحی که در آن فردی چشم خود را بعد از لیزیک از دست داده باشد با وجود اینکه این روش بر روی میلیون ها نفر انجام شده است ، بی اطلاع میباشم و احتمال نابینایی بعد از عمل جراحی بسیار بسیار بعید است.
این روش درمان حدودا 10 سال مفید میباشد و میلیونها نفر تا الان با این روش درمان شده اند.
شما خود تعیین خواهید کرد که مایل به درمان توسط کدامیک از متخصصین ما در کلینیک نو آوران هستید .


سوال: آیا لیزیک دارای عوارض طولانی مدت است؟

پاسخ: به طور کلی ، تنها عوارض قابل توجه طولانی مدت لیزیک ، تغییر در نمره بینایی است . به این معنا که بعضی از افراد بعد از درمان سالها بعد دچار نزدیک بینی ، دوربینی و یا آستیگماتیسم می شوند.
لیزیک از تغییر نمره چشم جلوگیری نمی کند. اما اگر تغییری در بینایی وجود داشته باشد، چه نزدیک بینی ، دوربینی یا آستیگماتیسم آن را بسیار کمتر از مقدار اولیه خواهد نمود و به طور معمول می توان این مشکلات را با لیزیک بهبود بخشید.


سوال: من به طور جدی در حال بررسی عمل جراحی لیزر چشم هستم اما با بررسی هایی که انجام داده ام از نتایج این جراحی راضی نمیباشم . آیا مواردی وجود دارد که بیمار از طریق انجام این روش کور شده باشد؟

پاسخ: من از مواردی که بیمار در اثر انجام لیزیک دچار کوری شده باشد اطلاع ندارم . اگر این اتفاق افتاده باشد ، بدیهی است که یک واقعه بسیار نادر است و احتمالا علت آن عفونت شدید چشم بوده که به درستی درمان نشده است .




سوال: من در سال 1377 در سن 32 سالگی جراحی RK انجام دادم ، اما بینایی من در سن 48 سالگی مجددا نیاز به بهبود دارد . من دچار نزدیک بینی و آستیگماتیسم هستم ، لطفا من را راهنمایی نمایید .

پاسخ: قطعا تصحیح بینایی توسط جراحی لیزیک چشم یکی از گزینه ها میباشد.


سوال: چشم پزشک جدیدی که من به او مراجعه کرده ام اعلام نموده است ، افرادی که جراحی RK انجام میدهند در سنین بالاتر نیاز به جراحی آب مروارید دارند. آیا این موضوع صحت دارد؟ همچنین در جایی خوانده ام که RK هرگز بهبود نمی یابد ، آیا این موضوع صحت دارد؟ من از این مطالب این نتیجه را گرفتم که شکافهای ایجاد شده بهبود می یابند، اما بافت اسکار ضعیف میگردد.
اطلاعاتی که پزشک به من داد باعث نگرانی من در مورد لیزیک RK گردید ، زیرا من 17 سال پیش جراحی RK انجام دادم و بیناییم هنوز 10/10 میباشد ، همسرم نیز 13 سال پیش جراحی لیزیک انجام داده است و سال پیش که برای معاینه چشم مراجعه نمودیم بینایی او نیز 10/10 بود . آیا جای نگرانی وجود دارد؟

پاسخ: امیدوارم که شما و همسرتان از بینایی خوب خود لذت ببرید ، اصلا نیاز نیست شما نگران باشید ، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت و هیچ مسئله ای برای شما و همسرتان بوجود نخواهد آمد .
جراح آب مروارید شما باید این واقعیت را که شما و همسرتان قبلا جراحی آب مروارید داشته اید و در حال حاضر مشکلی ندارید را بپذیرد.


سوال: من هشت سال پیش برای درمان آستیگماتیسم و نزدیک بینی ، جراحی لیزیک انجام دادم و آستیگماتیسم چشم راست من به حالت اولیه بازگشت . پزشکان گفتند آستیگماتیسمم تا یکسال پیشرفت نخواهد کرد ، آنها نمی خواهند فلاپ را دوباره بلند کنند، همچنین به من گفته اند که سعی خواهند کرد مشکل را در لایه سطحی حل کنند اما اینطور نشد ، آنها اعلام نمودند اگر این کار مفید نبود PRK گام بعدی خواهد بود ، من میخواهم چشمم به حالت اولیه باز گردد ، لطفا من را راهنمایی نمایید .

پاسخ: پزشکان روشهای مختلفی برای درمان دارند. بعضی از پزشکان جراحی لیزیک انجام میدهند و بعضی از آنها ترجیح می دهند PRK را انجام دهند اما هر دو قابل قبول است .


سوال: حدود 20 سال پیش من جراحی RK انجام دادم اما در حال حاضر نیاز به استفاده از عینک برای هر دو چشمم جهت فواصل دور دارم . آیا ممکن است لیزیک یا روشی دیگر به غیر از عینک یا لنز انجام شود؟

پاسخ: به احتمال زیاد تصحیح بینایی توسط لیزیک مشکل شما را حل خواهد نمود .


سوال: بعد از جراحی لیزیک آیا جراحی PRK نیز جراحی مطمئنی است؟ من سه مرتبه جراحی ناموفق لیزیک انجام داده ام و اکنون پزشک برای من جراحی PRK را توصیه نموده است.

پاسخ: اغلب PRK به عنوان افزایش درمان لیزیک انجام میگردد، به ویژه پس از چندین مرتبه درمان فلاپ که نتایج اصلاح بینایی مناسبی نداشته است این درمان مفید خواهد بود . تضمین کاملی جهت این روش وجود ندارد، اما این روش بسیار روش مطمئنی است و معمولا تاثیر گذار میباشد . با این حال روند بهبودی آن از لیزیک کندتر است.


سوال: به نظر شما مشکل اصلی PRK بهبودی بعد از عمل جراحی است؟ من متوجه شدم که هرگز نمی توان هدایت لیزر PRK را انجام داد. با در نظر گرفتن زمان بهبودی ، آیا لیزیک نسبت به PRK روش بهتری نیست؟ انجام یک دوره درمان طولانی اگر منجر به بهترین گردد، مهم نمیباشد به عنوان مثال هیچ نوع خطر و عوارضی فلپ بیمار را تهدید نمیکند .

پاسخ: به طور کلی به جز شرایط خاصی که از قبل مشخص میشود، نتایج PRK و لیزیک تقریبا یکی است. شما قطعا می توانید روش هدایت لیزری را با PRK انجام دهید. تفاوت اصلی این دو در زمان بهبود طولانی PRK است.


سوال: من چند سال پیش جراحی RK موفقیت آمیزی انجام دادم اما متأسفانه در حال حاضر دچار نوسانات بینایی هستم.

وضعیت بینایی من در صبحها مناسب نمیباشد و با گذشت زمان در طول روز وضعیت بیناییم بهتر می شود. سوال من این است که آیا امکان دارد بینایی من تثبیت گردد ؟ وضعیت بینایی من در ادامه زندگی چگونه خواهد بود؟ پاسخ: در روش های درمانی موجود، روشی به نام پیوند قرنیه وجود دارد که میتواند به افراد جهت نوسان بینایی کمک نماید.




سوال: من هفت سال پیش جراحی لیزیک انجام دادم و بعد از مدت کوتاهی ، پزشکی که چشمان من را جراحی نموده بود به کشور دیگری نقل مکان کرد. من اکنون جهت انجام رانندگی از عینک استفاده میکنم ، آیا میتوانم برای بهبود وضعیت بینایی ام لیزیک انجام دهم؟
من با جراح دیگری مشورت نمودم و ایشان روش PRK را برای من مناسب دانست و گفت شرایط انجام جراحی لیزیک را ندارم ، زیرا او نمی خواست یک فلاپ جدید ایجاد نماید.
من با جراحی که هفت سال پیش چشم من را لیزیک نموده بود تماس گرفتم و او گفت مجددا میتوانم جراحی لیزیک انجام دهم ، تصور من اینست که جراح نمی خواست مسئولیت انجام لیزیک را بعد از عمل جراحی اولیه قبول نماید . من از انجام این کار اطمینان ندارم چون پزشکان به من پیشنهاد های مختلفی را ارائه نمودند . آیا من میتوانم مجددا جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ : شما احتمالا قادر خواهید بود جراحی لیزیک پیشرفته انجام دهید ، پیشنهاد میکنم جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید .


سوال: نمره هر دو چشم من -9D میباشد و ضخامت قرنیه من 540 در چشم چپ و 560 در چشم راست. آیا من شرایط انجام جراحی لیزیک را خواهم داشت یا تنها گزینه موجود برای من PRK است؟

پاسخ: با شرایط موجود احتمالا شما شرایط انجام لیزیک یا PRK را خواهید داشت .


سوال: من شرایط انجام لیزیک و لیزیک پیشرفته را دارم، نمره چشمان من -1.5D و -1.25D بوده و ضخامت قرنیه من 53 میلی متر است همچنین مردمک چشم من نیز 7/8 میلی متر میباشد . آیا تفاوت زیادی بین جراحی لیزیک با جراحی لیزیک پیشرفته وجود دارد ؟

پاسخ: با توجه به نمره چشم شما ، تفاوت زیادی بین این روش ها وجود ندارد. به همین علت تصمیم با خودتان است که بخواهید کدام روش درمان را انتخاب نمایید .


سوال: نمره چشمان من 6D و6.75D است و نمره نزدیک بینی من 2.50D میباشد . به تازگی مطلع شده ام که جراحی لیزیک با استفاده از تجهیزات لیزرهای اگزایمر می تواند نتایج خوبی ایجاد نماید . گزینه دیگر RLE (تبادل لنز رفلکس) نیز به من پیشنهاد شده است . توصیه شما در این زمینه چیست؟

پاسخ: نمره چشمان شما فراتر از حد معمولی است و معمولا جراحی لیزیک در این رنج از نمره چشم انجام نمیشود ، RLE باید گزینه خوبی برای شرایط شما باشد.


سوال: من خانومی 45 ساله هستم و نمره دوربینی چشمان من از 5 سال پیش شروع به بالا رفتن نمود ، نزدیک بینی چشمانم در سن 6 سالگی شروع شد و در سن 13 سالگی از لنز استفاده میکردم . من علاقه مند هستم تا بدانم چه گزینه هایی برای تصحیح بینایی من وجود دارد ، نمره فعلی چشمان من 8.75D در چشم چپ و 8.50D در چشم راستم میباشد .
بینایی تصحیح شده من در حال حاضر بسیار عذاب آور است، زیرا من نمی توانم فاصله های نزدیک تر از نیم متر را تشخیص دهم و عینک نزدیک بینی کمک کمی به من مینماید . چه نوع روش تصحیح بینایی وجود دارد که برای افراد با شرایط و سن من مفید باشد؟

پاسخ: روش لیزیک یا مونوویژن بهترین گزینه ها برای شما میباشد ، فرض میکنیم شرایط حال حاضر طبیعی است. با این حال، به نظر می رسد شما نیاز به بینایی واضح تر نسبت به بینایی با استفاده از لنز و عینک دارید .


سوال: من در مورد اثرات ارتفاع های بالا در چشم ، مرتبط با لیزیک ، اینترا لیزیک SBK و PRK نگران هستم . نمره چشم من -8.5D است، چشم من پروتئین بیش از حد طبیعی تولید میکند و من مبتلا به خشکی چشم هستم . استفاده از لنزهای نرم برای من مناسب نمیباشد ، من تصمیم به جراحی تصحیح چشم که ایمنی چشمانم در طول سفر را تضمین مینماید دارم.

پاسخ: (من فکر می کنم شما یک کوه نوردهستید) فشار هوایی که در ارتفاع های بالا وجود دارد لیزیک یا PRK یا هر روش جراحی دیکر را تحت تاثیر قرار نمیدهد . در ارتفاعات بالا هوا خشکتر است و استفاده از لنز نیز دشوار تر میگردد. برخی از افرادی که دارای چشمان خشک تر هستند می توانند با انجام روش PRK نتایج مفید ترنسبت به LASIK و IntraLase SBK دریافت نمایند اما به طور معمول خشکی چشم در طول دوره اول سه تا شش ماه وجود خواهد داشت و سپس خشکی به سطح خشکی اولیه با عینک ، قبل از درمان باز خواهد گشت .


سوال: نمره چشم من حدودا 5D است و ضخامت قرنیه من حدود 550 نانومتر میباشد ، من دارای قرنیه مسطح و قطر مردمک 4.7mm هستم. به نظر شما چه نوع روش جراحی گزینه خوبی برای من خواهد بود: لیزیک فلپ نازک، SBK، لیزیک های فیکیک ، لنزهای انکساری (RLE) و یا PRK؟ با توجه به قرنیه مسطح من و مشکلات شبکیه ای که در من وجود دارد ، من در مورد هاله نور و خشکی چشم مرتبط با لیزیک فلپ نازک نگران هستم. آیا لیزیک فلپ نازک خطر ابتلا به هاله نور در دید شب و خشکی چشم و همچنین ضعف چشم را افزایش می دهد؟
من 42 ساله هستم و دچار خشکی چشم خفیف میباشم ، اما چشمان من سالم هستند. چه روشی برای من مناسب تر است ؟

پاسخ: ممکن است لیزیک برای اکثر افراد مبتلا به خشکی چشم خفیف مناسب باشد و PRK برای افرادی که مبتلا به خشکی چشم شدید هستند مفید تر از سایر روش ها باشد. SBK نیز نوعی از PRK است و به طور معمول انجام نمی شود و به نظر من هیچ مزیتی ندارد. من در این سن برای شما RLE را توصیه نمینمایم و برای نمره چشم 5D نیز لیزر فیکیک را توصیه نمی کنم.


سوال: ارتش هزینه جراحی لیزیک یا PRK را برای من پرداخت مینماید . من می خواهم خلبان شوم اما این طور شنیده ام که پرواز با هواپیما اثرات نامطلوبی بر روی چشمان لیزیک شده میگذارد. چشمان من برای لیزیک و PRK مورد تایید قرار گرفته اند و برای من این سوال بوجود آمده است که کدام یک برای یک خلبان بهتر میباشد. من 19 ساله هستم و نمره چشمم از 16 سالگی تغییر نکرده است،

پاسخ: شما نتیجه ای که از لیزیک خواهید گرفت از PRK نیزدریافت خواهید کرد. تصور من این است که ارتش از لیزیک و PRK استقبال میکند، اما هر شاخه سیاست های مخصوص به خود را دارد و شما باید از چگونگی خدمات ارتش 100 درصد اطمینان حاصل کنید .




سوال: من 50ساله هستم و پزشک به من گفته است که من شرایط انجام لیزیک را به علت اینکه قرنیه من مسطح است ندارم . من مبتلا به نزدیک بینی 4.5D و پیر چشمی هستم. آیا روش درمانی برای افراد مبتلا به قرنیه مسطح وجود دارد؟

پاسخ: بله درست است ، شما احتمالا شرایط انجام لیزیک را ندارید ، اما پیشنهاد میشود جهت بررسی بیشتر به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید .


سوال: من 29 ساله هستم و تقریبا دو سال پیش آخرین معاینه چشمم را انجام دادم ، در این معاینه مشخص شد نمره چشم من تغییر نموده است . من باید معاینه دیگری در چند ماه آینده انجام دهم. اگر نمره چشم من مجددا تغییر کرده باشد، آیا می توانم جراحی لیزیک انجام دهم؟

پاسخ: بهتر است منتظر بمانید تا نمره چشمتان تغییر نکند . اگر شما نمره فعلی چشم خود را با جراحی لیزیک تصحیح نمایید ، در صورت تغییر مجدد نمره چشمتان ، وضعیت بهتر نخواهد شد .


سوال: اختلالات و خطرات احتمالی (کوتاه مدت و بلند مدت) در برش لیمبال آرامش بخش چیست؟ مشکل من فقط آستیگماتیسم و تصحیح آن است و من مشکل آب مروارید ندارم .
از آنجا که من در گذشته جراحی لیزیک انجام داده ام ، آیا اگر من روش درمان LRI را برای اصلاح آستیگماتیسم انجام دهم ، این عوارض بالقوه افزایش خواهد یافت؟

پاسخ: LRI می تواند آستیگماتیسم را اصلاح کند. عوارض اصلی این است که LRI خیلی دقیق نیست و بعد از آن ممکن است مجددا کمی آستیگماتیسم را تجربه نمایید .
به عنوان جایگزین برای این روش جهت اصلاح آستیگماتیسم ، جراحی لیزیک یا PRK مناسب تر خواهد بود .


سوال: آیا لیزیک می تواند اندازه چشم را تغییر دهد یا به اندازه دلخواه تنظیم نماید؟ چشم چپ من به میزان قابل توجهی کوچکتر از چشم راستم است. مردمک آن کوچکتر است و چشمم بسته می شود.

پاسخ: لیزیک بر روی ظاهر چشم تاثیر نمیگذارد.


سوال: من در حال سفارش عدسی برای عینکم هستم. معمولا این پروسه حدود دو ماه طول می کشد و سپس میتوانم نمره مناسب چشم را دریافت کنم ، در عین حال من باید همه چیز را دوبل ببینم و یا یک چشمم را ببندم.
من 59 ساله هستم ، آیا این امکان وجود دارد که من چشمم را با عمل جراحی بهبود بخشم؟

پاسخ: نوعی جراحی وجود دارد که هر دو چشمتان را درمان می کند. این جراحی استرابیسم نامیده می شود. پزشکان ما در کلینیک نوآوران در این زمینه تخصص دارند، میتوانید به آنها مراجعه نمایید .


سوال: من هشت ماه پیش عمل جراحی لیزیک انجام دادم و در حال حاضر باید به هورمون درمانی بروم. من شنیده ام که هورمون درمانی بوسیله عمل جراحی لیزیک خیلی مناسب نیست؟

پاسخ: این جراحی بستگی به نوع هورمون ها دارد. پیشنهاد میکنم جهت بررسی وضعیتتان به متخصصین ما در کلینیک نوآوران مراجعه نمایید .


سوال: هر دو چشم من مبتلا به نزدیک بینی -2.5D میباشد و من از 12 یا 13 سالگی مبتلا به این عارضه شده ام ، در حال حاضر من 18 ساله هستم و نمره چشمانم تغییر نکرده است . من می خواهم بدانم آیا ممکن است جراحی لیزیک را تنها در یک چشم انجام دهم. از آنجا که از عوارض جانبی جراحی واهمه دارم ، می خواهم حداقل از یک چشمم محافظت نمایم. اگر این امکان وجود دارد، لطفا به من بگویید چقدر هزینه در بر خواهد داشت؟

پاسخ: شما قطعا می توانید لیزیک را برای درمان در یک چشم داشته باشید و هزینه آن بسته به پزشک و تجهیزات متفاوت خواهد بود.


سوال: آیا این که جراحی چشم برای بار دوم انجام شود مشکل ساز خواهد شد ؟ من حدود 10 سال پیش عمل لیزیک مونوویژن را انجام داده ام.

پاسخ: به طور معمول در صورت لزوم می توان بیش از یک بار جراحی لیزیک انجام داد.


سوال: من دچار نزدیک بینی شدید در چشمانم هستم ، وقتی در زیر آب غواصی میکنم بینایی نزدیکم خیلی بهتر از روی زمین است.
من از عینک و لنز برای چشمانم استفاده میکنم ، با توجه به این که ليزيک براي تصحيح بينايي مورد استفاده قرار مي گيرد ، آیا مي توان آن را به صورت معکوس مورد استفاده قرار داد ؟ تغيير بینایی دوربين چشم به نحوی که قادر باشیم محیط زیر آب را به سادگی ببینیم ؟ سوال عجیبی است ، اما آیا این امکان وجود دارد؟ از شما برای پاسخ به سوال عجیبم متشکرم.

پاسخ: امکان انجام این کار وجود دارد اما به هیچ وجه توصیه نمیشود. چشم هایی که بینایی خوبی در زیر آب داشته باشند در زیر آب بسیار کارآمد هستند و در بر روی زمین بسیار ضعیف عمل می کنند.


سوال: نمره چشمان من 6D است و من 9 سال پیش جراحی لیزیک انجام دادم . اما در چشم چپم اجسام سایه دار دیده میشود ، پزشک اظهار داشته است که این علائم مربوط به خشکی چشم میباشد .
دو سال بعد متوجه شدم یک لکه کوچک بر روی قرنیه من وجود دارد . در حال حاضر من از یک لنز سخت به اندازه قرنیه ام در چشمانم استفاده میکنم . آیا لیزیک میتواند مشکل من را حل نماید؟

پاسخ: در حال حاضر با استفاده از تکنولوژی روز که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است ، پاسخ منفی است . با این حال نوعی فناوری جدیدتر به نام توپو یا توپوگرافی قرنیه ( topography-guided ) وجود دارد که احتمالا برای مشکل شما بسیار مفید خواهد بود.
چندین نوع از این تکنولوژی ها وجود دارد، توصیه میکنم تا تثبیت شدن تغییرات در قرنیه خود منتظر بمانید.


سوال : بینایی من بعد از جراحی لیزیک بسیار واضح شده است. سوال من این است ، هنگام شنا در زیر آب، بینایی من ضعیف است حتی قبل از عمل یا حتی چهار سال بعد از آن نیز به همین منوال بوده است . آیا این مشکل طبیعی است؟

پاسخ: در واقع بینایی شما در زیر آب کمی بهتر از قبل میباشد .
چشم انسان به نحوی طراحی شده است تا به خوبی در هوا و نه در زیر آب ببیند.میزان اپتیک برای چشم در زیر آب کاملا متفاوت است با میزان آن در فضای روی زمین .
افراد انگشت شماری هستند که نیاز به بینایی در هر دو محیط دارند و چشمان خود را بر این اساس جراحی مینمایند : به این ترتیب که یک چشم جهت بینایی واضح در فضای روی زمین و یک چشم برای بینایی واضح در زیر آب تنظیم میگردد.


لطفا توجه داشته باشید: اگر شما سوالی در مورد سلامت چشم داشتید، باید با پزشک خود تماس بگیرید. این صفحه برای ارائه اطلاعات کلی درباره بینایی ، مراقبت از چشم و اصلاح بینایی طراحی شده است و قصد ارائه مشاوره پزشکی ندارد. اگر شما دچار مشکلات بینایی هستید و یا مبتلا به وضعیتی هستید که نیاز به مراقبت دارد میتوانید با متخصصین مراقبت از چشم ما در کلینیک نوآوران جهت مشاوره، در مورد درمان وضعیتتان و نیازهایتان مشورت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.



تعیین وقت مشاوره رایگان

دیدگاه ها بسته شده است