آیا پزشکان و جراحان چشم، خودشان هم عمل لیزیک چشم انجام میدهند؟
تولید شده توسط تیم تولید محتوای پزشکی و سلامت کلینیک نوآوران آخرین ویرایش مهر 1402
عمل لیزیک چشم یکی از عملهای استاندارد دنیای پزشکی است که توسط سازمان غذا و داروی جهان FDA تایید شده است. اما انجام این عمل شرایط خاصی دارد و اینگونه نیست که هرکسی بتواند این عمل را انجام دهد. برای آگاهی بیشتر از این شرایط میتوانید در صفحه شرایط عمل لیزیک چشم با شرایط انواع عملهای لیزری چشم آشنا شوید.
اما برای برخی افراد که در مورد لیزیک اطلاعات کامل و درستی ندارند، این ابهام پیش میآید که آیا جراحان لیزیک، خودشان هم اقدام به این عمل مینمایند یا خیر؟ در این صفحه به این مسئله پرداختهایم.
آیا چشم پزشکان برای چشم خود یا نزدیکانشان نیز عمل جراحی لیزری (لازک و لیزیک) را توصیه میکنند؟
پاسخ این سوال واضح است. وقتی یک جراحی به تایید سازمان غذا و داروی جهان رسیده است و در ژورنالهای معتبر جهان پیرامون آن مقالات پزشکی فراوان وجود دارد، و در ارتشهای بزرگ جهان و بین نیروهای نظامی از این همه اعتبار و استقبال برخوردار است، چرا پزشکی که خود آگاهترین شخص به این مسائل است، از این فرصت که تکنولوژی در اختیار انسان امروز قرار داده است بهره نبرد؟! (برای مثال در ارتش ایالات متحده آمریکا، بین سالهای 2006 تا 2011 میلادی، 25000 عمل لیزیک انجام شد. باز هم میتوانید رجوع کنید به مقاله What is LASIK در وبسایت رسمی سازمان FDA آمریکا )
با اینکه هرکسی شرایط انجام عمل لیزیک را ندارد، بازهم آمارها نشان از انجام این عمل توسط پزشکان و نزدیکان و خانوادههای ایشان دارد. در مطالعهای که توسط دکتر ریچارد دافی انجام گرفت و در مجله " review of ophthalmology" آمریکا چاپ شد، نتایج زیر بدست آمد:
35% از چشم پزشکان خودشان تحت عمل لیزیک، یا عمل لازک چشم و یا نوعی دیگر از این عملها تحت عنوان عمل پی آرکی قرار گرفته بودند. 21% از فرزندان چشم پزشکان این عملها را انجام داده بودند. این آمار در همسران چشم پزشکان 30% و در خواهر یا برادارن و یا همسران خواهر یا برادر آنها 40% بود. در بررسی چشم پزشکانی که حائز شرایط این عمل ها بودند، فقط نیمی از آنها دارای شرایط مناسب عمل بودند و 35 درصدشان اقدام به عمل جراحی لیزیک کرده بودند.
بنا براین شیوع این عمل در بین چشم پزشکان یا نزدیکانشان در مقایسه با سایر افراد اجتماع 4 برابر است. این موضوع نشان دهنده امنیت و اعتماد به این تکنولوژی است.
چرا پزشکان علیرغم اینکه لیزیک عوارض جانبی دارد، آنرا انجام میدهند؟
هر عملی، دارای فواید و عوارض خاص خود میباشد. این در مورد داروها هم صدق میکند. مسئله اینست که ما با چه نتایجی روبرو هستیم و از آن عمل و یا دارو چه انتظاراتی داریم؟ در مورد لیزیک هم هرکسی این اختیار را دارد تا با تحقیق و بررسی، از فواید و عوارض و خطرات هر روشی از پزشکی آشنا شده و با رضایت کامل آنرا پیگیری نماید.
عوارض عمل لیزیک چشم نسبی و موقتی هستد و بعد از یک مدت کوتاه برطرف شده و نتایج چشمگیر لیزیک ظاهر میشوند. دید واضح و شفاف و خلاص شدن از عینک و لنز، باعث میشود تا عده کثیری از مردم از جمله جامعه پزشکی، خواهان این باشند که عینک را از زندگی خود حذف نمایند؛ اگرچه نیاز به تحمل برخی عوارض برای مدتی کوتاه باشد.
از آن گذشته، عمل لیزیک روشی استاندارد و بسیار معتبر بوده و امروزه با پیشرفت تکنولوژی، در مدل های مدرنی نظیر عمل فمتولیزیک چشم و عمل فمتواسمایل هم انجام میشود که دارای عوارض بسیار کمتری نسبت به روشهای پیشین میباشد.
پیشنهاد میکنیم برای اطلاعات بیشتر، این مقالات را هم در سایت نوآوران مطالعه نمایید:
