در صفحه عیوب انکساری چشم، انواع عارضههای چشمی و علل به وجود آمدن آنها را توضیح دادیم. در این مقاله قصد داریم روشهای جراحی این عیوب انکساری را برای شما شرح دهیم. تا انتها با ما همراه باشید تا با همه این روشهای جراحی آشنا شوید.
جراحی عیوب انکساری چشم، نوعی عمل جراحی چشم است که در آن، مشکلات بینایی از قبیل نزدیکبینی، دوربینی و آستیگماتیسم برطرف میشود. این مشکلات که معمولا به صورت ارثی به افراد منتقل میشوند، در صورت مناسب بودن شکل و ضخامت قرنیه، شماره چشم و سن بیمار، با تشخیص متخصص چشم، قابلیت برطرف شدن توسط جراحی چشم را دارند.
میتوان گفت عمل لیزیک محبوبترین نوع جراحی انکساری محسوب میشود. این عمل بدون درد و بیهوشی انجام میشود. در این روش با استفاده از تیغهای نازک، فلپ روی قرنیه به طور کامل برداشته شده و سپس نور لیزر به عمق ضخامت قرنیه میتابد و عیوب انکساری را برطرف مینماید. اما برای کسانی که قابلیت انجام جراحی لیزیک را ندارند، عملهای لازک و prk و در سالهای اخیر فمتولیزیک پیشنهاد میشود.
عمل لازک هم کاملا مانند عمل لیزیک انجام میشود. با این تفاوت که فلپ روی قرنیه برداشته نمیشود. همچنین میزان ضخامت برداشته شده از روی قرنیه در عمل لازک، بیشتر از لیزیک است. در جراحی لازک، فلپ روی قرنیه، برشی 270 درجهای خورده و کنار میرود. سپس نور لیزر جهت انجام عمل جراحی به قرنیه تابیده میشود.
عمل prk نیز مانند دو عمل لیزیک و لازک انجام میشود. اما تفاوت فاحشی که در عمل پی آر کی وجود دارد، این است که بر خلاف لیزیک، تابش لیزر بر روی سطح قرنیه انجام میشود. به همین دلیل، ناراحتی و طول درمان در جراحی prk بیشتر از لیزیک است. اگر به دلیل نازک بودن قرنیه، جراحی لیزیک امکانپذیر نباشد، امکان اینکه بشود از prk بهره برد بیشتر است.
عمل فمتولیزیک، نوع جدیدتر عمل لیزیک است. تفاوت این دو جراحی در این است که، در لیزیک فلپ قرنیه با تیغهای نازک برداشته میشود. اما در فمتولیزیک دیگر از تیغه خبری نیست و تمامی مراحل جراحی با لیزر فمتوسکند انجام میگیرد. همچنین به دلیل دقت بالای برش در جراحی فمتولیزیک، ضخامت برداشته شده از قرنیه کمتر از جراحی لیزیک است. بنابراین مدت طول درمان در فمتولیزیک کاهش مییابد.
عمل مونوویژن، با عملهای فوق تفاوت دارد. این عمل جراحی برای درمان پیرچشمی استفاده میشود. پیرچشمی عارضهایست که افراد بالای 40 سال به آن مبتلا میشوند و دید نزدیک یا مطالعه آنها تار و مبهم میگردد. در عمل مونوویژن، چشم غالب برای دیدن فواصل دور، و چشم دیگر برای دیدن فواصل نزدیک اصلاح میشود.
اگر به هر دلیلی امکان جراحی از طریق لیزر برای افراد وجود نداشته باشد، لاجرم پزشکان مجبور به استفاده از لنزهای داخل چشمی میشوند. دلایلی مانند داشتن قوزقرنیه، آب مروارید و یا نازک بودن و مناسب نبودن شکل قرنیه، میتواند از عوامل جراحی کاشت لنز داخل چشمی باشد.
از آنجا که نمره چشم بسته به سن ما تغییر می کند، نوع جراحی لیزر چشم یا اصلاح بینایی ما نیز ممکن است تغییر نماید. به عنوان مثال، روشهایی مانند لیزیک یا روشهای دیگر که میتوانند برای بزرگسالان و جوانان استفاده شوند، ممکن است برای افراد مسن مناسب نباشند.
در برخی موارد، ممکن است جراحی عیوب انکساری به طور کامل رد شود. مثلا برای افراد زیر 18 سال، جراحی لیزر چشم در نظر گرفته نمیشود. زیرا نمره چشمان این افراد ثابت نشده و در حال تغییر است. همچنین جراحیهای عیوب انکساری معمولا برای زنان باردار و همچنین افرادی که گلوکوم کنترل نشده دارند توصیه نمیشود. اما در نهایت و با وجود تمام این تفاسیر، اینکه شما شرایط عملهای عیوب انکساری را دارید یا نه، فقط و فقط با معاینه و مشاوره توسط متخصص چشم امکانپذیر است.
در مورد هزینه جراحی عیوب انکساری نمیتوان به طور دقیق صحبت کرد. هر کدام از جراحیهای ذکر شده، هزینه مختص به خود را دارند. دلیل اصلی تفاوت قیمت نیز، استفاده از دستگاههای مختلف و همچنین طول درمان پس از جراحی میباشد. در مورد کاشت لنز نیز، وجود انواع لنزهای داخل چشمی، دلیل تفاوت هزینه در عمل کاشت لنز محسوب میشود.