به طور عمده عوامل موفقیت در لیزیک چشم برای این تعیین می شود که مشخص گردد آیا جراحی لیزر چشم برای شما مناسب است؟ و آیا معیارهای اختلالات بینایی بیمار را برطرف مینماید؟ نتایج لیزیک و PRK تقریبا همیشه مطلوب بوده است؛ با این حال تمامی افراد واجد شرایط جراحی تصحیح بینایی نمیباشند.
چک لیست جراحی لیزر زیر ، شروع خوبی برای کمک به شما در تعیین اینکه آیا شما واجد شرایط انجام لیزیک یا PRK هستید یا خیر میباشد.
اگر شرایطی دارید که می تواند بر چگونگی واکنش چشم شما به جراحی یا بهبودی بعد از آن تأثیر بگذارد، باید صبر کنید تا این وضعیت برطرف گردد. به طور مثال: سندرم خشکی چشم و ورم غشاء (سرخی چشم)، عفونت و هر نوع صدمه به چشم درمان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
اگر خشکی چشم پایدار دارید، یعنی شما اشک های کافی جهت روانسازی و سالم نگه داشتن سطح چشم ندارید و ممکن است جراحی لیزیک این وضعیت را تشدید نماید. علائم رایج خشکی چشم عبارتند از سوزش یا خارش، حساسیت به نور و ریزش اشک از چشم، کاهش تحمل چشم در مقابل باد، تاری بینایی متناوب و حتی ریزش اشک بیش از حد. اگر تعدادی از این علائم را دارید حتما قبل از جراحی با پزشک مشورت نمایید.
پزشک در طول معاینه می تواند خشکی چشم را تشخیص داده و معمولا می تواند با موفقیت این مشکل را درمان نماید تا بتوانید عمل جراحی لیزر چشم را انجام دهید. درمان های احتمالی شامل اشک مصنوعی ، شاخه های پلانکتومی ، قطره های چشم ، مکمل های روغن زیتون و یا ترکیبی از این روش ها هستند.
آب مروارید و گلوکوم کنترل نشده نیز میتواند بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد و نیز به طور معمول شما را از داشتن شرایط انجام لیزیک یا PRK منع نماید.
اکثر روشهای درمان عیوب انکساری با تغییر شکل سطح جلویی چشم (قرنیه) بینایی را بهبود می بخشد. عمل جراحی لیزر چشم در قرنیه ای که بیش از حد نازک است و یا دارای یک سطح نامناسب است (به عنوان مثال اگر از قوزقرنیه رنج می برید) می تواند نتایج خطرناکی به همراه داشته باشد و بینایی شما را مختل نماید.
اگر قبلا به شما گفته شده به علت نازک بودن قرنیه واجد شرایط انجام لیزیک نمیباشید ، پیشرفت های اخیر ممکن است به این موضوع کمک نموده و شما در حال حاضر شرایط انجام جراحی تصحیح بینایی را داشته باشید. به عنوان مثال با استفاده از لیزر فمتوسکند به جای میکروکراتوم ، ممکن است جراح برای ایجاد فلپ قرنیه نازک تر و در نتیجه حفظ بافت قرنیه جهت درمان بوسیله لیزر بتواند به شما در این زمینه کمک نماید.
اگرچه هنوز واجد شرایط انجام لیزیک یا PRK نمیباشید اما با وجود تکنولوژی و تکنیک های جدید، انواع جراحیهای انکساری مانند لنزهای (IOL phakic) ممکن است گزینه مناسبی برای کمک به شما باشد.
اگر مردمک چشم شما به طور طبیعی بزرگ است، می توانید در معرض خطراتی مانند هاله بینی، تابش خیره کننده نور، زمانی که در معرض نور کم قرار میگیرید، مخصوصا هنگام رانندگی در شب باشید.
اگر نمره چشم شما بسیار زیاد است ، چه به علت نزدیک بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم ، ممکن است جراح شما را واجد شرایط انجام لیزیک بداند. نتایج جراحی لیزیک برای درمان خطاهای انکساری بسیار بالا ،کمتر قابل پیش بینی است و ممکن است ارزش هزینه ها و خطرات احتمالی را نداشته باشد.
به علاوه، برای مثال ممکن است میزان بسیار بالایی از نزدیک بینی ، نیاز به برداشتن بافت بیش از حد قرنیه داشته باشد و باعث افزایش عوارض خطرات بینایی شود. اگر دچار خطای شدید انکساری هستید ، ممکن است نوع دیگری از جراحی اصلاح بینایی گزینه بهتری برای شما باشد، مانند ایمپلنت لنزهای phacic IOL یا جراحی تعویض لنز.
برخی از روش ها نیاز به سن حداقل 18سال و برخی روشها نیاز به سن حداقل 21 سال دارد . بیماران کوچکتر از این سنین می توانند در صورت وجود استثناء به صورت اختیاری و با اجازه والدین یا سرپرست بیمار تحت جراحی لیزیک قرار گیرند و درمان گردند.
به طور کلی محدودیتی برای انجام لیزر چشم در سنین مختلف وجود ندارد. با این حال بایستی توجه داشته باشید که در سن 40 سالگی ممکن است جهت جبران نزدیک بینی به عنوان یک وضعیت طبیعی و مرتبط با سن که پیرچشمی نامیده میشود، نیاز به استفاده از عینک داشته باشید.
البته ممکن است جراح برای درمان پیرچشمی، روشهایی مانند لیزیک مونوویژن را به شما معرفی نماید، این روش می تواند بینایی نزدیک شما را بدون نیاز به عینک بهبود بخشد. به خاطر داشته باشید زنان بعد از یائسگی ، بیشتر در معرض خطر ابتلا به خشکی چشم هستند و مردان نیز در سنین بالا در معرض خطر خشکی چشم میباشند. همانطور که قبلا نیز عنوان شد ، قبل از جراحی لیزیک بایستی خشکی چشم درمان گردد.
نوجوانان و بسیاری از جوانان اغلب تغییرات در نمره لنز و عینک را به صورت سال به سال تجربه می کنند. این موضوع مهمی است که عیوب انکساری حداقل برای 12 ماه قبل از انجام لیزیک یا سایر جراحی های انکساری، پایدار باشد.
معمولا مشکل نزدیک بینی به تدریج بدتر می شود، اما ممکن است تغییرات دیگری نیز رخ دهد. افراد در سنین کمتر و تا زمانی که نمره چشمشان ثابت شود و دیگر تغییری نکند واجدشرایط انجام لیزیک نمیباشند. پزشک مراقبت از چشم می تواند تثبیت شدن چشم شما را تشخیص دهد.
ممکن است اختلال در عمل جراحی لیزر چشم شامل برخی شرایط غیرقابل کنترل مانند دژنراتیو یا بیماری های خودایمنی کنترل نشده مانند سندرم، آرتریت روماتوئید، دیابت نوع A و ایدز گردد. افراد مبتلا به HIV که تعداد سلول های خود ایمنی خوبی دارند ممکن است واجد شرایط انجام لیزیک باشند.
اساسا ، اگر بدن شما دچار مشکل در بهبودی باشد، احتمال خطر بالایی از عوارض در اثرنتایج جراحی لیزیک خواهید داشت. نظرات جراحان لیزیک در مورد این که کدامیک از بیماریهای اختلال خودکار خطرناک هستند متفاوت میباشد و در موارد خاص ممکن است خطرات قابل قبول باشد.
همچنین برخی داروها می توانند خطرات ناشی از جراحی لیزر را افزایش دهند. به عنوان مثال ممکن است برخی از داروهای ضدافسردگی بر روند بهبود بعد از جراحی تاثیرگذار باشند، همچنین برخی از داروها مانند ایزوترتینوئین (Accutane) ممکن است احتمال و یا شدت سندرم خشکی چشم را افزایش دهند.
اگر حامله یا تحت نظر در دوران بارداری هستید، واجد شرایط جراحی لیزیک نمیباشید. تغییرات هورمونی می توانند شکل قرنیه شما را تغییر دهند و منجر به تغییرات موقت بینایی در شما شوند. توصیه میشود تا بعد از به دنیا آمدن فرزندتان جراحی لیزیک را انجام ندهید تا اینکه هورمون ها و بینایی شما به حالت طبیعی بازگردند. ممکن است این زمان تا چند ماه طول بکشد.
زنان باردار اغلب دچار خشکی چشم خفیف میشوند و یکی دیگر از دلایلی که ممکن است باعث شود جراحی لیزیک چندین ماه به تعوبق بیافتد این موضوع میباشد . همچنین بعضی از داروهایی که معمولا قبل یا بعد از جراحی برای بهبودی (مانند آنتی بیوتیکها و استروئیدها) استفاده میشوند، چه در دوران بارداری و چه در زمانی که تحت نظر برای بارداری هستید ، ممکن است برای نوزاد شما خطرناک باشند.
در حالی که نتایج اکثریت قریب به اتفاق جراحی های لیزیک بسیار عالی هستند اما قبل از انتخاب این روش، باید از عوارض جانبی و خطرات احتمالی لیزیک آگاهی داشته باشید. اگرشما واجد شرایط انجام جراحی لیزیک باشید و یا اگر نوع دیگری از جراحی انکساری برای شما مناسب تر باشد، جراح به شما بهترین روش را توصیه خواهد نمود.
موضوع مهمی است که تمام اطلاعات مربوط به سلامت و تاریخ های پزشکی خود را به جراح اطلاع رسانی نمایید تا اطمینان حاصل کنید که بهترین نتایج ممکن را بدست خواهید آورد.
سلام بعد از عمل لیزیک گریه کردن ضرر داره؟؟
سلام. خیر. ضرری ندارد.
سلام من ۱۷سالمه چند ماه دیگه میرم توی ۱۸سال نمره چشمم زیاده و اذیت میشم میتونم لیزیک کنم؟
درود من چشمام آستیگمات هست شماره یک ونیم واینو تازه فهمیدم ولی توی دوهفته ای که عینک استفاده کردم دلم میخواد لیزیک کنم آیا میتونم این کار رو بکنم؟؟؟
سلام. بله لیزیک آستیگماتیسم را تا ۶ نمره اصلاح میکند.
سلام ببخشید من چشمهایم هم دوربین هم نزدیک بینم ضعیفه در ضمن دیالیز میشم و در حین دیالیز و بعدش دچار افت فشار خون میشم و چشمهایم ضعیفتر میشه
آیا میتونم لیزیک کنم و عینک نزنم؟